Bel me terug

De verzendervaring kan je business maken of breken

De verzendervaring kan je business maken of breken

Positieve verzendervaringen stimuleren merkloyaliteit en vertrouwen

In 2018 hebben consumenten wereldwijd bijna 3 biljoen dollar uitgegeven aan online shoppen. Daarmee is het aandeel van online in de totale retail gestegen met meer dan 15%. Dit lijkt misschien niet direct schokkend, maar het aantal online verkopen neemt jaarlijks steeds grotere vormen aan. In Nederland groeien de online aankopen al meerdere jaren op rij gestaag door met zo’n 10% ten opzichte van het jaar ervoor. De voorspelling voor 2019 is dan ook weer een toename van ruim 8%. In de wereld waarin we overspoeld worden met concurrentie, legt dit een behoorlijke druk op zowel vervoerders als op webshops. Beide moeten blijven innoveren om te voldoen aan de stijgende vraag en behoefte van de consument. SameDay delivery, het zelf indelen van bezorgtijden of het selecteren en het ophalen van je pakketje bij een servicepoint in de buurt zijn dé nieuwe standaard.

Het verwachtingspatroon van de consument neemt toe

De concurrentie in de wereld van e-commerce is booming. Door grote spelers zoals Amazon, Bol.com, eBay en Zalando die stunten met het fenomeen 'vandaag besteld, morgen in huis' en het zelf bepalen van bezorgtijden, verwacht de consument anno nu steeds meer. Wanneer zij bij een ander gaan online shoppen en daar een extra dag moeten wachten op hun aankoop of geen invloed hebben op de bezorgtijden, wordt dit als negatief ervaren en geassocieerd met slechte verzendopties. Consumenten willen hun pakket ontvangen wanneer zij thuis zijn en verlangen van vervoerders zich aan te passen aan hun agenda. Dit blijkt voor zowel vervoerders als voor webshops een ingewikkelde opgave. Toch spelen de verzendopties een cruciale rol in de tevredenheid van de consument en de groei van je webshop waardoor het belangrijk is om je klant meerdere keuzes te bieden bij het afrekenen.

Schokkende percentages

De cijfers liegen er niet om. Uit een recent internationaal onderzoek van BigCommerce zijn 3000 online shoppers en 800 verkopers aan de tand gevoeld. Hieruit is gebleken dat een schokkende 77% stopt met winkelen wanneer er niet voldoende verzendopties worden aangeboden, waarvan 58% nooit meer terugkomt voor een online aankoop na een slechte verzendervaring. Dit zijn natuurlijk alarmerende percentages voor zowel kleine als grote webshops. Zeker als 47% van de verkopers zich niet bewust is van het verlatingspercentage van hun winkelwagen, laat staan wanneer het wordt veroorzaakt door slechte verzendopties.

Het moment van realisatie

Het wordt voor online retailers de hoogste tijd om zich te gaan realiseren dat het bieden van verschillende bezorgopties sterk bijdraagt aan het onderscheidend vermogen van hun shop. Des te meer reden om de check-out van je shop eens goed onder de loep te nemen en hierin mee te gaan, zodat je als online retailer hierdoor je meerwaarde kunt claimen. Door meerdere vervoerders met flexibele tijdsleveringen aan je check-out toe te voegen, speel je in op de consumentenbehoefte en geef je jouw klanten een unieke en zeer prettige ervaring.

Geef je shop een upgrade

Wuunder kan je hierbij te helpen. Nieuwsgierig geworden wat we voor jouw shop kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Benieuwd hoe jij je check-out kan verbeteren? Check hier onze 4 tips! 

Vind je ons bericht interessant om te delen met anderen? Met 1 klik kan je dit bericht delen via social.

Altijd. Overal. Voor iedereen.

Voor onderweg: boek en volg je zending eenvoudig via mobiel of tablet.
Voor op kantoor: boek en volg je zendingen via de webbrowser op je computer.
Voor in het magazijn: werk er mee op je mobiel, computer of via api-connectie.
Voor in je webshop: via plug-in, extensies of api al je zendingen en retouren snel geregeld.

       

Je zending in minder dan 60 seconden geregeld, dat noemen we nou efficiënt werken. We laten je direct een overzicht zien van de drie scherpste tarieven inclusief toeslagen en halen je zendingen gratis op. Zo bespaar je tijd wat je in je onderneming zelf kunt steken.

Shipping with DHL
Shipping with bpost
Shipping with DPD
Shipping with FedEx Express
Shipping with Post NL
Shipping with Rhenus
Shipping with TNT
Shipping with UPS
Shipping with GLS
Shipping with Red je Pakketje
Shipping with DHL
Shipping with bpost
Shipping with DPD
Shipping with FedEx Express
Shipping with Post NL
Shipping with Rhenus
Shipping with TNT
Shipping with UPS
Shipping with GLS
Shipping with Red je Pakketje