Chat over je pakket of pallet met de ontvanger en verzender

Met Wuunder verstuur je niet alleen een zending alsof je een chat bericht stuurt. Je kunt ook met de ontvanger chatten over je zending. Dat scheelt weer een boel e-mail berichten.

Als de verzender het mobiele nummer van de ontvanger heeft gebruikt tijdens het boeken van de zending kan deze de zending volgen via Wuunder. De zending komt automatisch in het overzichtsscherm. Vanaf dat moment kunnen de verzender en ontvanger elkaar ook chat berichten sturen. Natuurlijk sturen we je een notificatie op je Apple of Android telefoon dat er een bericht voor je is.

Chatten met de verzender of de ontvanger van je pakket of pallet kan door in het overzichtsscherm op een zending te klikken. Je ziet hier de door jou geboekte zending of de zending die je gaat ontvangen. Ook zie je hier een samenvatting van de track & trace gegevens zodat je beide de zending gemakkelijk kunt volgen. Alle chat berichten vind je hier.

Vraag je klant bijvoorbeeld wat hij van de aankoop vond. Ook kan je klant via de chat een product terug sturen of bijbestellen. Maar dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf.

De ontvanger kan een foto maken van de zending en laten zien hoe blij hij/zij is met de aankoop. Mocht een zending door de vervoerder per ongeluk zijn beschadigd dan stuur je snel een foto van de schade. Wel zo persoonlijk!

Stel al je vragen over chatten en appen van een pakket of pallet op Info@WeAreWuunder.com.