Bel me terug

WUUNDER TECHNICAL MANUAL

Magento 1 verzendtool snel installeren

Snel aan de slag met het verzenden van je producten via je Magento 1 kan via onderstaande stappen. Met een druk op de knop kun je documenten, pakketten en pallets versturen met de meest geschikte vervoerder. Wil je eerst nog meer informatie ontvangen? Lees dan via deze link meer over onze webshop module of bekijk de Frequently asked questions over Magento1. Ben je op zoek naar de gebruikershandleiding van Magento 2 dan vind je die hier.

Magento 1 shippingmodule

 • De Magento 1 module is geschikt voor versie 1.9.1.x tot en met 1.9.4.x Werk je met een andere versie of lukt het koppelen niet? Neem dan even contact op met onze customer service.
 • De OneStepCheckout kan natuurlijk worden gebruikt.
 • Wuunder kent een test en productie omgeving zodat je de werking van je shop goed kunt testen voordat je live gaat. Meld je aan via deze link.
 • Zie je verbetermogelijkheden dan kun je ons die laten weten via GitHub.
 • Maak een back-up van je webshop en download de Magento 1 plug-in via GitHub.

Magento 1 Configuratie

 1. Op je Magento dashboard, ga je met je muis op "System" staan en selecteer je "Configuration".
 2. Vervolgens scroll je naar beneden totdat je het kopje "Wuunder" ziet aan de linkerkant van het scherm. Klik daarna op "Wuunder Connector".
 3. Bij het veld "Module inschakelen" kies je "Ja". Als je niet van plan bent om te gaan testen, kies dan "Nee" bij het veld "Testmode". In het veld "Live API Key" vul je de productie API key in en in het veld "Test API Key" vul je eventueel de staging API key in die je van Wuunder hebt gekregen. Lees hier meer over de test / productie omgeving en het aanvragen van de API keys.
 4. Vul daarna de bedrijfsgegevens aan. Je kunt deze gegevens ook leeg laten en standaard ophaaladressen gebruiken.
  • Geef de bedrijfsnaam en het adres op waar de zendingen moeten worden opgehaald door de vervoerder(s). De gegevens die je hier invult worden zichtbaar op het verzendlabel. Hierdoor weet de chauffeur van de vervoerder waar de zendingen moeten worden opgehaald en afgeleverd (retourneren).
  • Het e-mailadres dat je hier gebruikt ontvangt ook alle labels die je maakt. Dit kan bijvoorbeeld het e-mailadres zijn van het warehouse dat de zendingen gereed maakt.

 5. Scroll vervolgens naar beneden totdat je de kopjes "Wuunder geactiveerde verzendmethoden", "Mapping van Wuunder filters - verzendmethoden" en "Magento intsellingen" ziet.
 6. Onder het kopje "Wuunder geactiveerde verzendmethoden" kies je welke verzendmethoden je Wuunder wilt activeren in je check-out. Wil je zelf de transport service kiezen dan sla je deze stap over.
  • Wil je je klant laten kiezen in de check-out dan kies je, onder het kopje "Mapping van Wuunder filters - verzendmethoden", bij het veld "Mapping activeren" voor "Ja".
  • Gebruik dan de filternaam van de transport service die je wilt gebruiken. Wil je weten welke filters je kunt toepassen, klik dan hier. Door de filters koppel je een shipping method aan een transport service. Bijvoorbeeld voor de filternaam: dpd_cheapest of dhl_parcel_cheapest. De service die de klant heeft gekozen in de check-out tonen we tijdens het boeken van de zending met een blauw bolletje in de Wuunder applicatie.
 7. Als alle gegevens zijn ingevuld klik je rechtsboven in het scherm op "Save config". De plugin is nu geconfigureerd! Koppel nu de shippingmethods aan de transport filters die je zojuist hebt gekozen.

Shipping methods & parcelshop locator Configuratie

 1. Om de shipping methods in de check-out naar wens aan te passen ga je vanuit je Magento dashboard met je muis op "System" staan en selecteer je "Configuration".
 2. Vervolgens scroll je naar beneden totdat je het kopje "Sales" ziet aan de linkerkant van het scherm. Klik daarna op "Shipping Methods".
 3. Hier kun je per verzendmethode instellingen aanpassen. In dit voorbeeld werk ik met "Flat Rate", "Wuunder Parcelshops" en "Wuunder Shipping Module".
 4. Bij de verzendmethode "Flat Rate" kies je bij "Enabled" voor "Ja" om deze verzendmethode in te schakelen. In het veld "Title" kun je een naam geven aan de verzendmethode. In het veld "Method Name" geef je een sub-naam aan de verzendmethode . Deze namen zijn vervolgens te zien is bij het afrekenen van een product in jouw winkel.
 5. Bij de verzendmethode "Wuunder Parcelshops" kies je bij het veld "Enabled" voor "Ja" om deze verzendmethode in te schakelen. In het veld "Title" kun je een naam geven aan de verzendmethode . In het veld "Method Name" geef je een sub-naam aan de verzendmethode . Deze namen zijn vervolgens te zien is bij het afrekenen van een product in jouw winkel. Bij het kopje "Kies vervoerder" kies je bij "Carrier" de gewenste carrier. Daarna geef je de carrier een naam naar keuze bij "Naam in checkout".
 6. Bij de verzendmethode "Wuunder Shipping Module" kies je bij het veld "Enabled" voor "Ja" om deze verzendmethode in te schakelen. In het veld "Title" kun je een naam geven aan de verzendmethode . In het veld "Method Name" geef je een sub-naam aan de verzendmethode . Deze namen zijn vervolgens te zien is bij het afrekenen van een product in jouw winkel.
 7. Als je altijd verzendkosten in rekening wilt brengen dan vul je bij "Default price" het gewenste bedrag in. In de tabel "Cost per country" heb je de mogelijkheid om een vast bedrag aan verzendkosten te hanteren of bij een minimale bestelhoeveelheid "gratis" transport aan te bieden. Bij "Allowed countries" stel je in naar welke landen je zendingen wilt versturen.
 8. Als alle gegevens zijn aangepast klik je rechtsboven in het scherm op "Save Config". De shipping methods zijn nu geconfigureerd! Check goed of iedere shipping method is gekoppeld aan een transport filter onder het kopje "Wuunder geactiveerde verzendmethoden" in het setting menu van de Wuunder Connector (zie Magento 1 configuratie).
 9. Als je de shippingmethods en de plug-in hebt ingesteld kun je testen of je check-out eruit ziet zoals verwacht. Magento is een open source platform waardoor het soms kan voorkomen dat de plug-in conflicteert met reeds geïnstalleerde plug-ins. Heb je de andere plug-ins niet nodig, dan kun je deze het beste verwijderen.

Geef je klant een ruime keuze in je Magento checkout

 1. In de checkout van Magento, zie je bij stap 4 de geconfigureerde shipping methods.
 2. Onder het kopje "Pick-up at parcelshop" klik je op "Klik hier om een parcelshop te selecteren". Hierna opent de Wuunder Parcelshop Locator.
 3. In de Wuunder Parcelshop Locator kun je filteren op verschillende diensten, zoals: DPD, DHL Parcel en PostNL. Nadat je op een parcelshop klikt zie je de openingstijden van de parcelshop. Hierna kun je de gewenste parcelshop kiezen door op "Kies" te klikken. Dit is hoe de Wuunder Parcelshop Locator werkt!

Handmatig orders versturen met Magento 1

 1. Er zijn twee manieren om je orders te versturen: handmatig per order of alle openstaande orders tegelijkertijd; oftewel in Bulk boeken. Bulk boeken is vooral interessant als je veel orders wilt versturen (zie volgende paragraaf). Om handmatig een order te boeken ga je naar je Magento dashboard. Beweeg met je muis over "Sales" linksboven in het scherm. Vervolgens klik je op "Orders".
 2. Klik achter een order op het groene icoon onder "Wuunder". Je kunt alleen verzendlabels genereren voor zendingen die je aanmaakt nadat je de plug-in hebt geïnstalleerd. Deze orders zijn door de Wuunder module namelijk voorzien van de benodigde verzend informatie. Verstuur alle oude bestellingen door opnieuw een order aan te maken in Magento of boek ze via MyWuunder of de Wuunder browser of de mobiele app (IOS & Android) of de Google Chrome extensie.

  Als je de module nog aan het testen bent dan lees je hier meer over de test omgevingen.

 3. Hierna controleren we je opgestuurde gegevens en kun je de zending boeken. Lees hier meer.
 4. Daarna kom je weer terug in het orderoverzicht van Magento. Op dit moment updaten we je shop met het zendingnummer, de track & trace URL en de naam van de vervoerder. Hierdoor kun je ook systemen gebruiken zoals bijvoorbeeld Channable of Channelengine of Justfeed.
 5. Hierna kun je vanuit je shop het verzendlabel direct printen. Wil je meer informatie over het snel printen van je verzendlabels of het printen van een verzendlabel door het scannen van een pakbon? Klik dan hier. Een zending retour sturen? Dat kan heel eenvoudig. Lees meer via deze link.
 6. Door te klikken op het groene Track & trace icoon in het orderoverzicht van Magento kun je de zending daarna ook volgen. In MyWuunder kun je gemakkelijk de laatste status zien van iedere zending en kun je mogelijke issues snel achterhalen.

Geautomatiseerd veel orders tegelijkertijd boeken in Magento

 1. Je kunt iedere order handmatig boeken (zie vorige paragraaf) of alle openstaande orders tegelijk (Bulk boeken).
 2. Op je Magento dashboard, klik linksboven in het scherm op "Sales" en daarna op "Orders".
 3. Selecteer in de linker kolom welke orders je wilt bulk boeken. Daarna klik rechtsboven in de tabel op "Action" en selecteer je "Wuunder Bulk Book". Vervolgens klik je op "Submit".
 4. Nadat je op "Submit" hebt geklikt, ga je naar MyWuunder waar je één of meerdere orders tegelijkertijd kunt boeken. Selecteer “Import” en daarna de gewenste "Magento 1" shop.
 5. Je hebt nu twee keuzes (dropdown menu in de groene knop):
  • Importeer alle orders als concept: Je importeert alle orders en daarna boek je ze allemaal in één keer of per stuk.
  • Importeer en boek alle orders automatisch: Je importeert en boekt alle orders in één keer. Deze laatste optie is met name interessant als je met importregels en verzendregels werkt.

 6. Meer informatie over de checks die we uitvoeren en mogelijke foutmeldingen zoals het ontbreken van een ophaaladres vind je via deze link.
 7. Nadat je een order hebt geboekt in MyWuunder updaten we de status in Magento. Ook updaten we je order gegevens in je shop met het zendingnummer, de track & trace URL en de naam van de vervoerder. Hierdoor is je order overzicht in je shop altijd up-to-date. Systemen zoals bijvoorbeeld Channable of Channelengine of Justfeed kunnen zo ook deze gegevens weer gebruiken.
 8. Een overzicht van alle geboekte zendingen vind je in het “Boek” overzicht. Hier kun je bijvoorbeeld ook de gegevens van een geboekte zending kopiëren om nog een zending te versturen. Een overzicht van alle verzendlabels vind je in het “Voorbereiden” overzicht.
 9. Wil je alle verzendlabels snel printen dan vind je hier alle info.
 10. Door te klikken op het groene Track & trace icoon in het orderoverzicht van Magento kun je de zending daarna ook volgen. In MyWuunder kun je gemakkelijk de laatste status zien van iedere zending en kun je mogelijke issues snel achterhalen.
 11. Een zending retour sturen? Dat kan heel eenvoudig. Lees meer via deze link.

Actie knoppen

Gebruik de actie knoppen in je order overzicht van Magento om efficiënter werken. Je kunt zendingen gemakkelijk boeken, labels printen en volgen sturen via de actie knoppen:

Actie Icoon Meer informatie
Boeken Als je op dit icoon klikt kom je in MyWuunder waar je de zending direct kunt boeken.
Boeking gestart Je zending is via bulk boeken naar MyWuunder gestuurd. In de draft omgeving van MyWuunder staat in de order klaar om geboekt te worden.
Print Je kunt op diverse manieren printen en natuurlijk ook in je shop omgeving zelf. Als je op deze knop drukt dan print je het verzendlabel dat hoort bij de order.
Volgen Je kunt direct naar de pagina gaan van de vervoerder om een zending vanuit je shop te volgen. Nog gemakkelijker is het om een zending te volgen via het "Send overzicht" in MyWuunder.

Met Wuunder heb je altijd de beste prijs voor je zending.

Altijd. Overal. Voor iedereen.

Voor onderweg: boek en volg je zending eenvoudig via mobiel of tablet.
Voor op kantoor: boek en volg je zendingen via de webbrowser op je computer.
Voor in het magazijn: werk er mee op je mobiel, computer of via api-connectie.
Voor in je webshop: via plug-in, extensies of api al je zendingen en retouren snel geregeld.

       

Je zending in minder dan 60 seconden geregeld, dat noemen we nou efficiënt werken. We laten je direct een overzicht zien van de drie scherpste tarieven inclusief toeslagen en halen je zendingen gratis op. Zo bespaar je tijd wat je in je onderneming zelf kunt steken.

Shipping with DHL
Shipping with bpost
Shipping with DPD
Shipping with FedEx Express
Shipping with Post NL
Shipping with Rhenus
Shipping with TNT
Shipping with UPS
Shipping with GLS
Shipping with Red je Pakketje
Shipping with DHL
Shipping with bpost
Shipping with DPD
Shipping with FedEx Express
Shipping with Post NL
Shipping with Rhenus
Shipping with TNT
Shipping with UPS
Shipping with GLS
Shipping with Red je Pakketje