Bel me terug

WUUNDER TECHNICAL MANUAL

Automatisch adressen importeren van Google Chrome pagina's

Wil je een zending versturen naar een bedrijf dan zijn de adresgegevens vaak via Google, het telefoonboek.nl of de telefoongids & Gouden gids beschikbaar. Met de Google Chrome extensie kun je deze adressen direct importeren. Dat scheelt weer overtypen! Gebruik je Teamleader voor al je adressen of Lightspeed / SEO shop, en wil je geen directe koppeling, dan kun je ook de extensie gebruiken. Met de Google Chrome Extensie importeer je deze gegevens met een druk op de knop. Hulp nodig tijdens de installatie? Neem dan even contact op met onze customer service. Lightspeed orders kun je ook automatisch importeer via Wuunder StoreSync.

Installatie van de Google Chrome extensie

Open de Google Chrome browser en ga naar de Chrome Web Store. Klik op “Toev. aan Chrome” en dan op “Extensie toevoegen”. Je krijgt dan een bevestiging te zien dat de installatie is gelukt. In je browser zie je nu rechtsboven het Wuunder logo.

Configuratie van de Google Chrome extensie

Na het installeren van de extensie dien je deze te configureren. Dit kan in een paar gemakkelijke stappen:
 1. Klik op het Wuunder logo rechtsboven in je browser. Of open de Google Chrome browser en type “chrome://extensions/”. Selecteer dan “Opties”.


 2. Vul nu de staging (test) of productie (live) API key in. Heb je deze nog niet? Vraag deze dan aan via de volgende link.


 3. Schakel de extensie aan door deze op “Staging” te zetten en type de staging (test) API key in. Je kunt nu test zendingen sturen zonder dat een chauffeur deze komt ophalen of de zending wordt geboekt bij de vervoerder. Zet de Wuunder Api omgeving op “Live” en vul de vul productie (live) API key in als je daadwerkelijk zendingen wilt boeken bij een vervoerder.

 4. Geef het adres op waar de zendingen (in de meeste gevallen) moeten worden opgehaald door de vervoerder(s). De gegevens die je hier invult worden zichtbaar op het verzendlabel. Hierdoor weet de chauffeur van de vervoerder waar de zendingen moeten worden opgehaald en afgeleverd (retouren).

 5. Het e-mailadres dat je hier gebruikt ontvangt ook alle labels die je maakt. Dit kan bijvoorbeeld het e-mailadres zijn van het warehouse dat de z
  endingen gereed maakt.

 6. Sla de wijzigingen op als je alles hebt ingevuld. Sluit het venster door op het “kruisje” te klikken.

 7. Check of bij de Wuunder extensie de “toegang tot de bestand-URL’s toestaan” is ingeschakeld. Dit heeft Wuunder nodig om de gegevens van de pagina te kunnen lezen en te importeren. Zet het kruisje als dit niet is geselecteerd.

Boeken van zendingen via de Google Chrome extensie

 1. Open Google Chrome en ga naar de pagina met de contactgegevens van het bedrijf waar je een zending naar wilt versturen. Je kunt ook naar een specifieke pagina gaan zoals het telefoonboek.nl, telefoongids & Gouden gids, Teamleader of Lightspeed / SEO shop.

 2. Klik dan op het groene Wuunder icoon in de rechterbovenhoek van de Google Chrome browser. Er verschijnt dan een uitklap scherm over je pagina heen.

 3. Vul de ontbrekende gegevens aan en selecteer “Verstuur je zending”.

 4. Hierna controleren we je opgestuurde gegevens en kun je de zending boeken. Lees hier meer.

 5. Na iedere boeking kom je weer automatisch terug op de Google pagina waar je je bevond. Wil je meer informatie over het snel printen van je verzendlabels? Klik dan hier.
 

Met Wuunder heb je altijd de beste prijs voor je zending.

Altijd. Overal. Voor iedereen.

Voor onderweg: boek en volg je zending eenvoudig via mobiel of tablet.
Voor op kantoor: boek en volg je zendingen via de webbrowser op je computer.
Voor in het magazijn: werk er mee op je mobiel, computer of via api-connectie.
Voor in je webshop: via plug-in, extensies of api al je zendingen en retouren snel geregeld.

       

Je zending in minder dan 60 seconden geregeld, dat noemen we nou efficiënt werken. We laten je direct een overzicht zien van de drie scherpste tarieven inclusief toeslagen en halen je zendingen gratis op. Zo bespaar je tijd wat je in je onderneming zelf kunt steken.

Shipping with DHL
Shipping with bpost
Shipping with DPD
Shipping with FedEx Express
Shipping with Post NL
Shipping with Rhenus
Shipping with TNT
Shipping with UPS
Shipping with GLS
Shipping with Red je Pakketje
Shipping with DHL
Shipping with bpost
Shipping with DPD
Shipping with FedEx Express
Shipping with Post NL
Shipping with Rhenus
Shipping with TNT
Shipping with UPS
Shipping with GLS
Shipping with Red je Pakketje