Nog efficiënter versturen en ontvangen

Wuunder introduceert een gratis tracking module voor versturen en ontvangen

In oktober 2016 kwam Wuunder op de markt met een innovatieve app waarmee je zendingen kunt versturen alsof je een chatbericht verstuurt. Niet alleen de eenvoud viel direct op, maar ook het feit dat Wuunder altijd de beste prijs selecteert van maar liefst 20 vervoerders.

Begin 2017 volgde een uitbreiding van de app naar een mobiel platform waardoor zendingen konden worden geboekt en gevolgd vanaf ieder device. Daarna volgden diverse eCommerce modules en extensions zoals voor WooCommerceMagentoOpencartLightspeedSEOshopShopware en zelfbouw webshops. Recent is er ook voor Teamleader en Google Chrome de mogelijkheid om Wuunder te gebruiken.

Vandaag komt Wuunder met weer iets nieuws…

Wuunder gratis tracking module
 

Volg nog gemakkelijker al je zendingen
Vanaf vandaag geven we veel meer status updates zodat je zendingen, die je verstuurt en ontvangt, nog gemakkelijker kunt volgen. Dit is onze eerste stap om de communicatie over zendingen nog efficiënter te maken.
 

Wuunder verzendlabelsWe sturen geen verzendlabels meer mee als bijlage in de e-mails maar een link naar het label. Hierdoor kun je nu alle labels die je nog niet hebt geprint in èèn keer uitprinten via MyWuunder. Ook kun je zien of een label is geprint door je warehouse, fulfilment partij of van retour zendingen die worden verzonden door iemand anders.
 

Wuunder verzending niet gereedZendingen waarvoor je een label hebt geprint, maar nog niet gereed zijn voor verzending, zet je nu via MyWuunder op “niet gereed”. Hierdoor weten wij dat de zending niet opgehaald dient te worden. Wij communiceren dit met de vervoerder.
 

Zodra de zending compleet is geef je deze mee met de volgende geplande ophaling of laat je ons voor 16.00 uur weten dat de zending klaar is. Wij regelen dan dat je zending de volgende werkdag wordt opgehaald. De ontvanger ziet via de app of browser dat het langer gaat duren.
 

Wuunder verzending ophalenNadat een label is geprint, laten we zien of de zending wordt opgehaald of dat deze naar een parcelshop moet worden gebracht. Door middel van dit icoon wordt aangegeven dat de zending wordt opgehaald.
 
 

Wuunder zending parcelshopDit icoon geeft aan dat de zending naar de parcelshop moet worden gebracht. Deze nieuwe service is beschikbaar via de copy-functie van MyWuunder en tijdens het boeken van een zending vanuit een webshop-module.
 
 

Wuunder zending onderwegZodra de zending door de vervoerder is gescand verdwijnt het auto- of parcelshop-icoon en weet je dat de zending onderweg is. Wuunder houdt de zending voor je in de gaten en neemt contact op met de vervoerder als er issues zijn.
 
 

Wuunder zending afgeleverdAls je zending is afgeleverd bij een parcelshop dan zie je dat direct. Heb je een e-mail adres van de ontvanger ingevuld bij het boeken, dan sturen we een reminder als deze de zendingen vergeet op te halen.
 
 

Wuunder zending ontvangenZodra de zending is afgeleverd bij de ontvanger of is opgehaald op de parcelshop dan verschijnt de status “afgeleverd”. Via MyWuunder kun je zoeken op verschillende statussen. Dus bijvoorbeeld naar alle zendingen die nog onderweg zijn.
 
 

Wuunder zending retour parcelshopWordt je zending niet afgeleverd, dan tonen we dat deze retour komt. Bijvoorbeeld als je klant de zending niet binnen 7 dagen ophaalt in een parcelshop.
 
 

Mocht er een issue ontstaan dan wordt het icoon rood. Wuunder gaat dan voor jou dit issue oplossen. Komen we er niet uit, dan nemen we contact met je op.

GA NAAR MYWUUNDER

Bespaar tijd bij het boeken
Via MyWuunder kun je diverse “bulk” acties uitvoeren. Hierdoor werk je nog efficiënter. Je vindt deze mogelijkheden in het “Shipment” overzicht.
 

Wuunder bulk zendingWil je meerdere zendingen naar hetzelfde adres sturen of wil je snel naar dezelfde klant een nieuwe zending sturen? Zoek de zending die je wilt kopiëren in MyWuunder en klik op dit icoon. Pas eventueel je ordernummer of inhoud aan en verstuur direct.
 

Wuunder zending ophalen bij klantWil je gemakkelijk een retour zending bij je klant laten ophalen of via een parcelshop retour laten sturen? Zoek de zending die je wilt retourneren en klik op dit icoon. We versturen het retourlabel direct naar het e-mail adres van de verzender. Je vindt retourzendingen in de “Ontvangen” kant van het dashboard.

De update is direct beschikbaar
De nieuwe versie is in MyWuunder en de browser versie meteen beschikbaar. Je hoeft niets te installeren. In de App wordt gevraagd om de nieuwe update te downloaden.

Feedback op de nieuwe release? Stuur gerust een email of bel 020 261 57 48 of bekijk de veelgestelde vragen.