Waarom het combineren van vervoerders zo handig is

Het gebruik van één vervoerder in de checkout van je webshop kan zorgen voor zogenoemde ‘verkoopdrempels’ bij je klanten. Het online speelveld breidt zich in rap tempo uit. Het gevolg? De consument ziet meerdere en flexibele bezorgopties zoals SameDay, NextDay, milieuvriendelijke of afhaalpuntleveringen tot dé nieuwe standaard. Ontdek in dit artikel alle voordelen waarom het combineren van vervoerders zo handig is. 

Optimaliseren verzendproces

Het optimaliseren van bedrijfsprocessen is voor iedere ondernemer een streven. Transport en logistiek zijn daarin één van de belangrijkste onderdelen. Zeker als het gaat om webshops, groothandels of productiebedrijven die rechtstreeks leveren aan bedrijven en consumenten. Door processen te optimaliseren en aan te passen aan de wensen van je klant, genereer je meer verkopen. Anders gezegd: door je klanten meerdere bezorgopties te bieden, boost je de sales. Met combineren van meerdere vervoerders profiteer je van de expertise van iedere vervoerder. Denk bijvoorbeeld aan ‘vandaag besteld, morgen in huis’, afleveren bij een parcelshop of avondlevering. Zo creëer je een hogere leverbetrouwbaarheid. Ook maakt dit het mogelijk om aan iedere wens van de consument te voldoen.

Risicospreiding

E-commerce anno nu heeft een nieuw niveau van klantverwachtingen opgeleverd. De klant wil kiezen waar, wanneer en hoe hij zijn pakket ontvangt. Flexibiliteit is daarin de sleutel. Het verbinden van slechts één vervoerder aan je verzendproces brengt hierin de nodige risico’s met zich mee. Vervoerders kunnen om welke reden dan ook in de problemen komen, waardoor ze niet in staat zijn om hun belofte waar te maken. Met alle nodige gevolgen van dien, zowel procesmatig als financieel. Een Express- of SameDay-vervoerder kent een hogere kwaliteit, maar hoeft niet altijd meer te kosten. Het gebruik van meerdere vervoerders die de ontvanger zelf kan kiezen, maakt je minder kwetsbaar. Maak je gebruik je van Wuunder? Dan switch je met één klik tussen verschillende vervoerders.

kostenbesparend

Iedere vervoerder heeft een bepaald productportfolio. Heb je de keuze uit meerdere vervoerders, dan kun je een productportfolio kiezen wat het beste bij je onderneming past. Zo heb je bij bepaalde vervoerders bijvoorbeeld geen extra toeslagen wanneer de afmetingen van je pakket afwijkend zijn of je zendingen wil verzekeren. Dit bespaart je onnodige kosten. Het combineren van diverse vervoerders stelt je als online retailer in staat om voor iedere zending een perfecte verzendmatch te vinden. 

meer weten?

Klinken bovenstaande voordelen als muziek in de oren? Dat kan Wuunder helpen! Activeer je account en krijg direct toegang tot meer dan 300 vervoerders en 10.000 verschillende bezorgopties. Alle details over het combineren van vervoerders vind je hier. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Dan gaan we samen op zoek een oplossing op maat.