Zo pak je de uitdagingen in de huidige logistieke markt aan

De juiste logistieke strategie voor jouw webshop

Covid-19 heeft ervoor gezorgd dat online retail in een stroomversnelling terechtkwam. Online verkopen stegen, het aantal webshop steeg en zo ook de druk op vervoerders. Het huidige aanbod van vervoerders heeft niet meer dezelfde kwaliteit als voorheen. Tijd om de logistieke strategie van jouw webshop te veranderen!

Uitdagingen in de huidige markt

Er zijn een aantal uitdagingen die de groei in de online retail markt met zich meebrengt. We sommen ze voor je op:

Stijgende afhankelijkheid vervoerders

Hoe meer schakels in de keten, op hoe meer plekken het fout kan gaan. Denk bijvoorbeeld aan een te lage capaciteit aan transportbanden in de distributiecentra, een tekort aan personeel in de distributiecentra of een tekort aan bezorgers.

Logistiek en consument beïnvloeden winstgevendheid webshops

Door de enorme inflatie en hoge transportprijen, stijgt ook de prijs van vervoerders. Dit heeft een negatieve invloed op jouw marge.

Kies daarom altijd voor een vervoerder die bij jou en jouw producten past. Pakketjes via pakketvervoerders, pallets via palletvervoerders, extra grote zendingen via vervoerders die gespecialiseerd zijn in afwijkende en grote formaten, etc. Zo voorkom je onnodige toeslagen die nog verder in jouw marges snijden.

Daarnaast heeft de consument ook vele hogere verwachtingen wat betreft online winkelen. Zo wil 50 procent de keuze uit milieubewuste bezorgopties. Tegelijkertijd zegt maar liefst 70 procent liever naar de fysieke winkel te gaan bij verzendkosten van 5 euro.

Onze experts helpen jouw verder met de juiste logistieke strategie voor je webshop.

De juiste aanpak

Fijn natuurlijk, zo’n opsomming aan uitdagingen, maar hoe lossen we die op?

Een multi-carrier strategie

De afhankelijkheid van vervoerders verlaag je door met meerdere vervoerders samen te werken: een multi-carrier-strategie. Door met meerdere nationale, lokale en duurzame vervoerders samen te werken, verspreid je de risico’s. Met een goede strategie wordt het ook mogelijk om binnen 1 tot 4 uur te leveren, als je dat zou willen.

Je hebt ook de mogelijkheid om meerdere en betere bezorgopties aan je klanten te bieden. Mochten er dan enorme vertragingen ontstaan bij vervoerder A, kun je toch die zendingen eenvoudig en snel versturen via vervoerder B of C.

Weg met negatieve marge

Het weggeven van marge door gratis bezorging is ook verleden tijd. Wuunder creëert een positieve marge door dynamische prijzen via de Dynamische Check-out. Een combinatie van meerdere bezorgopties, tegen de juiste prijs, zorgt niet alleen voor een positieve marge, maar zo voldoe je ook beter aan de verwachtingen van je klanten: meer en milieuvriendelijkere bezorgkeuzes. Bezorgkeuzes waar klanten echt wel meer voor willen betalen, aangezien de service gegarandeerd wordt. Wuunder maakt dit mogelijk via de Dynamische Check-out, maar ook de Wuunder City Fulfilment locaties. Over die laatste service lees je hier meer.

Quick fixes

Wuunder helpt jou!

Herken jij bepaalde uitdagingen? Wuunder helpt jou! Neem contact met ons op om te kijken hoe we jou kunnen helpen. Zeker richting de drukke feestdagenperiode zijn er vast wijzigingen in jouw proces aan te brengen, zodat je deze periode zonder al te veel stress en problemen doorkomt. Druk op onderstaande knop om een demo in te plannen met een van onze logistieke experts.

Altijd op de hoogte van de laatste Wuunder-ontwikkelingen en logistieke trends? Volg ons op social media!