Bel me terug

5 Verzendtips voor Succesvolle Webshops | WeAreWuunder

Webshop? Laat je verzendproces de klanttevredenheid verhogen

Webshop? Laat je verzendproces de klanttevredenheid verhogen

Wat bepaalt het succes van jouw webshop? Je geweldige assortiment, natuurlijk. Je marketing. Én een onderscheidend verzend- en retourproces. Voorkom frustraties over onduidelijke check-outs, dure verzendkosten of vage retouropties. Met deze 5 verzendtips maak je het bestelproces voor je klanten zo eenvoudig én prettig mogelijk. Daardoor verhoog je de klanttevredenheid, kun je rekenen op positieve online reviews én herhalingsaankopen. Zo makkelijk kan het zijn!

Hieronder vijf verzendtips voor succesvolle webshops:

Tip 1. Bied je klanten meerdere verzendopties aan

Klanten vinden het fijn om te kiezen uit verschillende verzendmogelijkheden en vervoerders. Soms willen ze de bestelling thuisbezorgd krijgen, soms op een afhaalpunt, bij de buren of gewoon onder je afdak. Soms wil je de zending nog dezelfde dag en soms is zaterdag de perfecte dag. Hoe meer verzendmogelijkheden je aanbiedt, hoe kleiner de kans dat je klanten afhaken. Met Wuunder laat je ze kiezen uit 22 verzenders. Grote kans dat daar de juiste bij zit!

Tip 2. Voorkom verrassingen tijdens het bestellen

Uit Amerikaans onderzoek (Baymard, 2016) blijkt dat 61% van de Amerikaanse consumenten afhaakt als de extra (verzend)kosten hoog blijken te zijn. Het is daarom slim om op de productpagina’s van je webshop al te communiceren over (extra) verzendkosten. Zo voorkom je verrassingen. Zorg er sowieso voor dat de (extra) verzendkosten in verhouding staan tot de prijzen van je producten en diensten. En overweeg gratis verzending vanaf een bepaald bedrag. Dit levert toch vaak nét die extra aankoop op.

Tip 3. Maak retourneren laagdrempelig

Als een bestelling niet voldoet aan de verwachtingen, is je klant ontevreden. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat je deze ontevredenheid verlaagt door het retourneren heel eenvoudig te maken. Zo vergroot je de kans op een vervolgaankoop. Let er verder op dat de retourprocedure duidelijk op je website te vinden is. Veel klanten willen deze lezen voor ze tot aankoop over gaan!

Tip 4. Doe aan klantbinding ná de check-out

Wist je dat maar 15% van alle webshops de customer journey van a tot z op orde heeft? Dit blijkt uit een inventariserend onderzoek onder 450 e-tailers. Verdiep je daarom in mogelijkheden om de klant na de check-out te binden:

  • Bedenk wat jij je klanten vertelt op de bevestigingspagina.
  • Bedenk hoe je klanten jou zo eenvoudig mogelijk een vraag kunnen stellen.
  • Bedenk hoe je een prikkel voor een vervolgaankoop toevoegt aan je bevestigingsmail.

Tip 5. Maak van elke zending een cadeau

Voor veel webshops is de transactie gedaan als de klant betaald heeft. Alleen het product nog inpakken en verzenden en klaar is kees. De meeste klanten kijken reikhalzend uit naar het pakket. Voor hen is het een cadeautje voor zichzelf. Verleng de customer journey dus tot na de check-out. Bijvoorbeeld met een persoonlijke e-mail, updates over eventuele issues tijdens het transport en een onvergetelijke uitpakervaring met een fraaie verpakking en een handgeschreven kaartje.

Klaar om je verzendproces te optimaliseren?
Wij helpen je graag met het persoonlijk en efficiënt versturen van je pakketten, pallets en documenten, met één van onze plug-ins voor alle bekende webshopplatformen. Mail ons even, of bel op 0031 20 261 57 48. Meer lezen? Dat kan op WeAreWuunder.com.

We hopen van je te horen,

Team Wuunder

Altijd. Overal. Voor iedereen.

Voor onderweg: boek en volg je zending eenvoudig via mobiel of tablet.
Voor op kantoor: boek en volg je zendingen via de webbrowser op je computer.
Voor in het magazijn: werk er mee op je mobiel, computer of via api-connectie.
Voor in je webshop: via plug-in, extensies of api al je zendingen en retouren snel geregeld.

       

Je zending in minder dan 60 seconden geregeld, dat noemen we nou efficiënt werken. We laten je direct een overzicht zien van de drie scherpste tarieven inclusief toeslagen en halen je zendingen gratis op. Zo bespaar je tijd wat je in je onderneming zelf kunt steken.

Shipping with DHL
Shipping with bpost
Shipping with DPD
Shipping with FedEx Express
Shipping with Post NL
Shipping with Rhenus
Shipping with TNT
Shipping with UPS
Shipping with GLS
Shipping with Red je Pakketje
Shipping with DHL
Shipping with bpost
Shipping with DPD
Shipping with FedEx Express
Shipping with Post NL
Shipping with Rhenus
Shipping with TNT
Shipping with UPS
Shipping with GLS
Shipping with Red je Pakketje