Altijd een bewijs dat een zending is meegenomen met de overdrachtslijst voor de chauffeur

Iedere vervoerder raakt wel eens een zending kwijt. Het wordt nog erger als je ook geen vergoeding krijgt omdat de vervoerder aangeeft niets te hebben opgehaald. Maak daarom altijd een overdrachtslijst voor de chauffeur. Laat deze door de chauffeur van iedere vervoerder tekenen voor ontvangst van de zendingen. Zo heb je altijd bewijs dat je de zendingen hebt meegegeven. Via MyWuunder kun je gemakkelijk een overdrachtslijst maken met daarop alle zendingen die je meegeeft aan de chauffeur. Natuurlijk kan dit per locatie, per moment van de dag en per vervoerder. Dus als je twee haalritten op een dag hebt dan kun je ’s ochtends en ’s middags een overdrachtslijst printen met alleen de zendingen die je dan meegeeft. Wel zo gemakkelijk!

Overdrachtslijst voor de chauffeur
Printen van een Overdrachtslijst / CMR

1. Zodra je alle verzendlabels hebt geprint kun je de overdrachtslijst printen via de “print handoverlist” knop in het Prepare overzicht.

2. Zet zendingen die niet gereed zijn op “Not ready” door te klikken op het “pakje” icoon achter iedere zending.

Icoon: Not ready

3. Zendingen die je op “Not ready” hebt gezet komen niet op de overdrachtslijst omdat je deze ook niet meegeeft aan de chauffeur. Als de order compleet is kun je de “Not ready” zending weer op “ready” zetten”.

4. Zendingen die door je klant geannuleerd worden zet je ook op “Not ready” en daarna op “Cancel”. Dan is direct duidelijk dat je daar niets meer mee hoeft te doen. Deze zendingen verdwijnen na 24 uur ’s avonds uit het overzicht.

5. Als je een overdrachtslijst print en daarna toch nog een paar bestellingen krijgt dan kun je de overdrachtslijst natuurlijk opnieuw uitprinten met de nieuwe zendingen erop. Kies bij “Include shipments of an earlier handover list?” dan voor “Yes”. Wil je een overdrachtslijst maken voor alleen de nieuwe bestellingen dan kies je “No”.

6. Op de overdrachtslijst staat het aantal zendingen, de bestemming, de waarde etc. Zodra de chauffeur is gearriveerd vraag je hem om deze overdrachtslijst te tekenen.

7. Archiveer de overdrachtslijst in een ordner zodat we in geval van een vermissing deze lijst bij jou kunnen opvragen. Met de overdrachtslijst hopen we dat we vaker verdwenen zendingen bij de vervoerder succesvol kunnen claimen. Ook weet de chauffeur dat ie verantwoordelijk wordt gehouden mocht er een zending verdwijnen tussen ophaling en aflevering in het depot.

Elke zending die een scan krijgt door de vervoerder verdwijnt uit het Prepare overzicht en wordt zichtbaar in het Sending overzicht. Hier kun je weer per zending aangeven als je deze retour wilt laten komen.