warm ontvangen voor ontvangers

laat je volledig vertroetelen bij het ontvangen van je zending

Bespaar telefoontjes, e-mailtjes en frustraties richting de vervoerders en ben altijd volledig op de hoogte over de voortgang van je zending zonder dat je daar zelf iets voor hoeft te doen. Voor de verzender ben je als ontvanger van onschatbare waarde, daarom ontvang je als dank een uniek en proactief bezorgproces. Doordat de verzender zijn logistieke proces heeft ondergebracht bij Wuunder, kunnen we jou als ontvanger service verlenen op het hoogste niveau. We houden je bestelling van ophaling tot aflevering nauwkeurig in de gaten en zorgen ervoor dat de bezorging van je zending soepel verloopt. Wanneer we zien dat er ergens tijdens het transport wat misgaat,  ondernemen we direct actie om het probleem op te lossen en houden we je als ontvanger hierover tot in detail op de hoogte.  Hierdoor weet je altijd wat er met je zending aan de hand is en kun vol vertrouwen op een succesvolle aflevering bouwen. 

Helaas is deze service afhankelijk van de keuze van de verzender. Sommige verzenders kiezen ervoor om deze service niet te bieden. In de e-mail die we je sturen lees je welke service de verzender heeft gekozen en of je zelf wel/niet actie moet ondernemen bij transport issues.

Want waarom moeilijk doen als het via Wuunder kan?

We zijn je pitbull richting de vervoerders

Elk probleem wat zich tijdens het transport met je zending voordoet, daar zetten we onze tanden in. Of je zending nu niet is opgehaald, verloren is geraakt of onjuist is afgeleverd, we gaan direct aan de slag om het probleem op te lossen. We blijven de vervoerder of de verzendende partij net zolang bellen en e-mailen totdat we een gepast antwoord en ze overgaan tot actie zodat we je nauwkeurig kunnen informeren over wat er met je zending aan de hand is. Zelf hoef je dus niets te doen!

Wat regelen we allemaal voor jou?

informeren

ophalen

Vertragingen

Afleverproblemen

Herinneringen

Retourneren

we sturen je een bevestiging zodra het orderproces is gestart

Pakketten ontvangen

‘Wanneer kan ik mijn pakket ontvangen?’ is vaak de eerste en soms wel enige vraag die je bezighoudt als je een bestelling hebt geplaatst. Zodra de verzender je zending heeft geboekt en het verzendlabel heeft geprint, ontvang je direct een e-mail dat het orderproces is afgerond. In dit bericht zit ook een link naar de  track-en-trace verwerkt, waardoor je de zending nauwkeurig kan volgen tot aan je voordeur.

 

We zorgen dat je zending daadwerkelijk wordt opgehaald

Wanneer de bestelling klaarstaat om je voordeur te bereiken, bewaken we of de zending daadwerkelijk door de chauffeur wordt opgehaald bij de verzender. Mocht dit om welke reden dan ook niet het geval zijn, zorgen we ervoor dat de vervoerder alsnog langskomt om je zending hier op te halen. Zodra de chauffeur je zending in ontvangst heeft genomen, veranderen we track-en-trace status direct naar ‘onderweg’. Hierdoor blijf je volledig op de hoogte en hoef je nooit meer achter vervoerders aan te bellen of te e-mailen om de vraag ‘is mijn bestelling opgestuurd’ beantwoord te krijgen. 

Altijd een extra oogje in het zeil

we informeren je bij vertragingen

Hoewel vertragingen onvermijdelijk zijn, proberen we de ‘pijn’ zo veel als mogelijk voor je te verzachten. Het is namelijk al vervelend genoeg dat je bestelling langer op zich laat wachten. Laat staan dat je ook nog zelf contact op moet nemen met de vervoerder of de verzender om te achterhalen waar je zending blijft. Zodra we een vertraging signaleren, geven we de vervoerder één extra werkdag om het zelf op te lossen. Mocht het niet opgelost zijn, dan nemen we direct contact op met de vervoerder met de vraag wat er met de zending aan de hand is. Dat hoef je dus niet zelf te doen. 

Afleverproblemen lossen we in 'no time' voor je op

Wanneer de vervoerder aangeeft er niet in geslaagd te zijn om je zending volgens afspraak te leveren, gaan we direct op onderzoek uit. De meest voorkomende reden is een onjuist ingevuld adres. In dat geval nemen we direct contact met je op om het juiste adres te achterhalen. Vervolgens sturen we de aanvullende informatie om je adres te kunnen vinden of de gewijzigde adresgegeven door naar de vervoerder zodat de chauffeur nogmaals een poging gaat wagen om je zending aan je voordeur af te leveren. Dit scheelt je een hoop telefoontjes en e-mailtjes richting de vervoerder om de vraag ‘waar blijft mijn zending’ beantwoord te krijgen. 

Proactief klanten informeren

Natuurlijk kan het ook andere redenen hebben waarom het afleveren van je zending is misgaan, zoals dat je zending na de eerste afleverpoging direct al retour komt, zonder bezorgpoging meteen naar een Parcelshop wordt gebracht of als je zelf totaal geen idee hebt waar je zending is afgeleverd wegens gebrek aan communicatie van de vervoerder. Dan nemen we ook direct contact op met de vervoerder om dit probleem op te lossen. Mocht een vervoerder aangeven dat je de zending hebt geweigerd, trekken we dit direct bij je na. Zodra je aangeeft dat dit niet het geval is, gaan we direct aan de slag om ook dit op te lossen.

we sturen je een herinnering om te voorkomen dat je zending retour gaat

Printen vanuit je vertrouwde werkomgeving

Het laatste wat je wilt is dat je zending wegens gebrek aan communicatie retour wordt gestuurd. Dit proberen we te voorkomen door je hier nauwkeurig over te informeren. Indien de zending is afgeleverd bij een Parcelshop of afhaalpunt, ontvang je na drie werkdagen een bericht dat je zending met smart op je ligt te wachten. Haal je het niet om binnen zeven dagen je zending op te halen? Dan vragen we de vervoerder om de zending langer te bewaren in de Parcelshop of afhaalpunt om zo te voorkomen dat je zending retour gaat. Dit is helaas wel afhankelijk van de flexibiliteit van de vervoerder.

we zorgen dat het organiseren van je retourzending soepel verloopt

Je bestelling toch niet helemaal wat je ervan verwachtte? Ai, wat jammer! Maar dat kan natuurlijk gebeuren. We proberen het retourproces zo gemakkelijk mogelijk voor je te maken. Het enige wat je hoeft te doen is je retour aan te melden bij de verzender. Vervolgens boekt de verzender je retour, stuurt de verzendlabels per e-mail of per post naar je toe en meldt je retour aan via een Parcelshop of regelt een ophaling op je eigen locatie. Het kan ook zijn dat de verzender het label al direct in de verpakking heeft gestopt. Zodra je het label hebt ontvangen, plak je deze zorgvuldig op de doos.

Proactief zendingen volgen

Wanneer de ophaling is geregeld, bewaken we of de chauffeur daadwerkelijk je zending heeft opgehaald. Vervolgens volgen de je zending op de voet en nemen we direct contact op met de vervoerder zodra we een vertraging signaleren. Mocht er iets mis gaan tijdens de retourlevering, vragen we indien mogelijk een credit aan voor de eventuele schade of diefstal die is ontstaan.