RETOUR STUREN IN EEN MUISKLIK​

Geef je klanten grootste keuzes voor het retourneren van hun artikel

Verras je klanten met een flexibel retourproces en vergroot de kans op herhalingsaankopen. Laat ze super eenvoudig een zending retour sturen via verschillende vervoerders zoals DHL, DPD, PostNL, UPS en meer. Daarbinnen zijn er meestal vier verzendopties per vervoerder. Wil je iets bijzonders zoals ophalen en laten afleveren buiten de Benelux? Neem dan contact met ons op.

Nadat de vervoerder de retourzending heeft opgehaald, kan zowel de verzender als de ontvanger deze heel eenvoudig volgen vanaf je mobiel, browser of webshop systeem. De meest uitgebreide track-en-trace mogelijkheid vind je in het MyWuunder receiving dashboard. Alle manieren voor het volgen van een zending, ontdek je hier.

RETOUR STUREN VIA EEN PARCELSHOP

JE KLANT PRINT ZELF HET RETOURLABEL

Als je een verstuurde zending retour wilt laten komen, dan ga je naar het ‘send overzicht’ in MyWuunder (shipments). Zoek je zendingen en klik op het ‘retour icoon’ in de Actions-kolom. Klik daarna op ‘Geef af in een Parcelshop’.

Als je bij het afzender adres een e-mail opgeeft van de verzender dan stuur je automatisch een retour label naar je klant. Het enige dat je klant hoeft te doen is het retourlabel printen en de zending afgeven in een van de Parcelshops van de gekozen vervoerder.

Als een zending te groot is om te retourneren via een Parcelshop, kun je de zending altijd laten ophalen bij de klant zelf. Mocht dit het geval zijn, tonen we geen Parcelshop-mogelijkheden.

Wil je een retourlabel direct meesturen bij de bestelling dan kan dat natuurlijk ook. Je betaalt alleen voor zendingen die daadwerkelijk retour zijn gezonden.

WUUNDER PRINT HET RETOURLABEL

Als je een verstuurde zending retour wilt laten komen dan ga je naar het Send overzicht in MyWuunder (shipments). Zoek je zending en klik op het “retour icoon” in de Actions kolom. We zetten automatisch de zending op “Geef af in een Parcelshop”.

 

Als je bij het afzender adres het e-mail opgeeft van Wuunder dan sturen wij automatisch een retour label per post naar je klant. Het enige dat je klant hoeft te doen is het retourlabel op de zending te plakken en af te geven in een van de Parcelshops van de gekozen vervoerder. Activeer deze service via onze klantenservice afdeling.

OP LATEN HALEN DOOR DE VERVOERDER

DE VERVOERDER PRINT HET RETOURLABEL

Als je een verstuurde zending retour wilt laten komen dan ga je naar het Send overzicht in MyWuunder (shipments). Zoek je zending en klik op het “retour icoon” in de Actions kolom. Klik daarna op “Geef af in een parcelshop”.

JE KLANT PRINT HET RETOURLABEL

Als je een verstuurde zending retour wilt laten komen dan ga je naar het Send overzicht in MyWuunder (shipments). Zoek je zending en klik op het “retour icoon” in de Actions kolom. Klik daarna op “Geef af in een parcelshop”.

Als je bij het afzender adres een e-mail opgeeft van de verzender dan stuur je automatisch een retour label naar je klant. Het enige dat je klant hoeft te doen is het verzendlabel te printen en de zending mee te geven met de chauffeur.

GOED OM TE WETEN!

Wil je zelf het verzendlabel naar je klant e-mailen dan gebruik je je eigen e-mail adres bij de contactgegevens van de verzender of download het verzendlabel “via het Receiver overzicht”. Klik dan op het chat wolkje van de retour zending en daarna op de link naar het verzendlabel.

Wanneer je regelmatig zendingen wilt versturen vanaf een leverancier (dropshipments) en je wilt dat de chauffeur tekent bij ontvangst? Stel dan vaste ophaaladressen in. We regelen dan automatisch voor jou de ad-hoc of dagelijkse ophaling vanaf deze adressen. Alle details ontdek je in deze handleiding