Bel me terug

WUUNDER TECHNICAL MANUAL

Onbezorgd zendingen versturen

Je kunt op verschillende manieren snel een zending versturen. Via de app op je mobiel (IOS & Android), de Wuunder browser, een webshop systeem, de Google Chrome extensie, een API verbinding of MyWuunder.

Zodra je een order naar Wuunder stuurt via een webshop systeem, de Google Chrome extensie, een API verbinding of MyWuunder kom je op een overzichtspagina met alle gegevens die nodig zijn om een zending te boeken.

Check de contactgegevens en voorkom een retourzending

 1. Wuunder probeert jou te helpen met de controle van de gegevens. We geven foutmeldingen (in rood) als noodzakelijke gegevens ontbreken en suggesties als we denken dat gegevens onjuist zijn (in oranje). Ook geven we mogelijke oplossingen zoals juiste straatnaam of plaats.
 2. Ophaalgegevens: Controleer de contactgegevens en het adres waar de zendingen kunnen worden opgehaald. Selecteer eventueel via het dropdown menu een ander ophaaladres of pas het aan. Door "Zelf afgeven in een parcelshop" te selecteren geef je aan dat er geen ophaling door een chauffeur nodig is.

  Je kunt je ophaaladressen waar je regelmatig zendingen wilt laten ophalen gemakkelijk selecteren via het drop-down menu door deze aan te maken via “Shipping addresses”. Op deze pagina zie je ook als er vaste ophaalafspraken zijn gemaakt met vervoerders. Per ophaaladres zie je welke vervoerders, op welke dagen en tijden op deze adressen zendingen komen ophalen.

  Laat je een zending ophalen bij een leverancier (drop-shipment) of wil je een zending retour laten sturen denk dan aan het vermelden van het e-mail adres. We sturen dan automatisch het verzendlabel naar deze persoon.

 3. Aflevergegevens: Controleer de contactgegevens en het adres waar de zendingen naartoe worden gestuurd. Via je het dropdown menu zoek je in naar opgeslagen contactgegevens. Maak nieuwe contactgegevens aan door deze op te slaan of ga naar “contact gegevens”. Hier kun je gegevens wijzigen en nieuwe contacten toevoegen door ze bijvoorbeeld via CSV te importeren.
 4. Let op: versturen naar Postbusnummers kan alleen met lokale postdiensten zoals PostNL en niet met Express vervoerders zoals UPS, TNT, FedEx en DHL.

 5. Probeer zoveel als mogelijk e-mail adressen toe te voegen zodat we de ontvanger kunnen informeren over de komst van de zending (track & trace) en een specifiek aflevermoment (afhankelijk van de vervoerder). Een telefoonnummer helpt een chauffeur om de zending gemakkelijker af te leveren als hij het juiste adres niet kan vinden (afhankelijk van de vervoerder).

Check de verpakking

 1. Wil je meerdere zendingen versturen naar hetzelfde adres dan kun je dit doorgeven bij "Number". Zet je hier bijvoorbeeld een 2 dan ontvang je 2 verzendlabels.
 2. Check of de soort verpakking klopt. Is de zending inderdaad een document, pakket of is een pallet. Boven de 30 kg moet een zending meestal worden voorzien van een pallet. Mocht de klant meerdere bestellingen hebben gedaan (met hetzelfde afleveradres) dan kun je de zending natuurlijk ook versturen als 1 pakket of pallet. Bepaal welke om-doos nodig is om alle zendingen als één geheel te versturen en pas de gegevens aan.
 3. Het ordernummer nemen we standaard over uit je webshop, marktplaats of het nummer dat je hebt meegestuurd via de API. Dit nummer komt ook op het verzendlabel. Is er geen referentienummer dan tonen we de tekst die staat bij de omschrijving van de goederen gebruiken. Deze tekst gebruiken we ook in de e-mail naar de ontvanger. Wil je hier een standaard text zoals bijvoorbeeld "dank voor je bestelling" dan kun je dit toevoegen via het “Setting menu”.

 4. Kloppen de afmetingen, gewicht, waarde en inhoud? Heb je deze gegevens niet in je webshop gebruikt dan kun je standaard gegevens gebruiken. Deze stel je in via het “Setting menu”. De waarde wordt alleen gebruikt voor specifieke vervoerders zoals UPS voor bijvoorbeeld het verzekeren van zendingen.
 5. Let op: als het volume en gewicht niet kloppen dan rekenen de meeste vervoerders een toeslag.

 6. Gebruik het Chat bericht om de communicatie met je klant persoonlijker te maken. Dit bericht tonen we samen met de eerste foto die je gebruikt voor het artikel in je webshop, in zowel de e-mail als in de browser/ app (chat bericht). Wil je standaard je bedrijfslogo of een andere foto meesturen in de e-mail naar je klant dan kun je deze foto uploaden in het “Setting menu”.
 7. klik op "Save" als je later wilt boeken of klik op "Request rates" als alle gegevens correct zijn. Hierna kom je op de pagina waar je de verschillende transport services kunt selecteren. Je vindt op de volgende pagina meer informatie hierover.

Met Wuunder heb je altijd de beste prijs voor je zending.

Altijd. Overal. Voor iedereen.

Voor onderweg: boek en volg je zending eenvoudig via mobiel of tablet.
Voor op kantoor: boek en volg je zendingen via de webbrowser op je computer.
Voor in het magazijn: werk er mee op je mobiel, computer of via api-connectie.
Voor in je webshop: via plug-in, extensies of api al je zendingen en retouren snel geregeld.

       

Je zending in minder dan 60 seconden geregeld, dat noemen we nou efficiënt werken. We laten je direct een overzicht zien van de drie scherpste tarieven inclusief toeslagen en halen je zendingen gratis op. Zo bespaar je tijd wat je in je onderneming zelf kunt steken.

Shipping with DHL
Shipping with bpost
Shipping with DPD
Shipping with FedEx Express
Shipping with Post NL
Shipping with Rhenus
Shipping with TNT
Shipping with UPS
Shipping with GLS
Shipping with Red je Pakketje
Shipping with DHL
Shipping with bpost
Shipping with DPD
Shipping with FedEx Express
Shipping with Post NL
Shipping with Rhenus
Shipping with TNT
Shipping with UPS
Shipping with GLS
Shipping with Red je Pakketje