In gesprek met Intermediar

Van douane tot ICT: in deze sectoren zijn nog wél mensen nodig

Vacaturebank Intermediair, het work-life platform voor hoogopgeleiden, ging onlangs in gesprek met co-founder Jeroen Gehlen om te achterhalen waarom er zoveel vacatures zijn bij Wuunder. Het antwoord was simpel: ‘de groei in e-commerce zal blijvend stijgen, waardoor er een enorme behoefte is aan personeel in transport en logistiek. Het coronavirus zal deze groei alleen maar versnellen. Niet alleen doordat veel mensen niet meer naar een fysieke winkel durven te gaan of dat ze de extra tijd die de 1,5 meter economie kost willen besparen, maar vooral doordat mensen gewend zijn geraakt aan het gemak van het thuis ontvangen van bestellingen. Vanuit je luie stoel bestellen bespaart je namelijk toch stiekem een boel tijd die je aan belangrijkere zaken kunt besteden.’

KANSEN PAKKEN, KANSEN KRIJGEN

Hoewel de economie en het bedrijfsleven flink hebben te lijden onder het coronavirus, staan sommige sectoren in deze crisistijd juist te springen om extra krachten. Volgens arbeidsmarktspecialist Intelligence Group, zijn er sinds 15 maart ruim 45.000 nieuwe vacatures online gekomen. Voor de komende jaren blijven zorg en onderwijs gezond, vertoont de bouw aanhoudende tekorten en blijft er een structurele groei rond alles dat met logistiek, distributie en transport van goederen uit webshops te maken heeft.

Verder zijn er de komende jaren bovengemiddelde kansen bij de overheid, Rijkswaterstaat, de Belastingdienst, politie, defensie en douane. En natuurlijk bij techniek en ICT.

Bekijk onze vacatures en solliciteer!