Bespaar minuten per order en boek moeiteloos (deel 1)

Het boeken van orders een tijdrovende klus? Dat hoeft helemaal niet! In een eerder artikel schreven we al dat een juiste koppeling hét begin is voor de automatisering van het verzendproces. Een volgende stap is het moeiteloos boeken van je zendingen. Lees in dit artikel hoe Wuunder’s verzendservices je daarbij helpen.

Boek orders in bulk vanaf je dashboard

Iedere zending apart boeken is niet nodig! Wuunder is zo ontwikkeld dat je meerdere orders tegelijkertijd kunt boeken. Bulkboeken noemen we dat. Vink alle orders die je nodig hebt aan, druk op ‘boek selectie’ en de rest gaat vanzelf. Stel eenmalig een standaard transportservice in die je voorkeur heeft en alle orders worden voortaan automatisch met deze service geboekt. Liever niet altijd dezelfde service gebruiken? Ook mogelijk! 

Behoud klanten met flexibele bezorgopties

Zodra klanten een positieve verzendervaring met je hebben gehad, is de kans groot dat ze nog eens bij je komen winkelen voor een nieuwe aankoop. Maar hoe kun je daarvoor zorgen? Een belangrijke eerste stap is een divers aanbod aan bezorgopties voor je klanten. Dit is direct ook een handige manier om je onderneming te positioneren als een flexibele en betrouwbare partij. Toon de verschillende opties in de check-out of zorg ervoor dat je klanten hun voorkeur op een andere manier door kunnen geven. 

Automatiseer het boekproces van A tot Z

Wanneer je werkt met meerdere vervoerders of transportservices, voelt het bewaren van overzicht wellicht als een uitdaging. Wil je graag de controle behouden en wil je niet alle gegevens van pakketten handmatig in voeren? Dan bieden import- en verzendregels dé uitkomst. Door voorafgaande regels zelf in te stellen, automatiseer je het hele proces van importeren tot het boeken van orders, maar behoud je als verzender zelf de controle. Zo heb jij in de hand welke soort zendingen met welke vervoerder en met welke transportservice worden verstuurd.

Importregels

Met importregels verwerk je orders op basis van specifieke kenmerken zoals gewicht, waarde of land van bestemming. Dit is vooral handig als je klanten in de check-out van je webshop zelf de bezorgoptie laat kiezen. Zo zorg je er bijvoorbeeld voor dat zendingen boven een bepaalde waarde automatisch worden verzekerd. 

Verzendregels

Met behulp van verzendregels boek je zendingen met specifieke kenmerken meteen met de juiste transportservice. Denk hierbij aan lengte, breedte, hoogte. Een andere handige instelling is dat je bij een bestelling uit meerdere verpakkingen automatisch datzelfde aantal verzendlabels krijgt.

Laat het denkwerk aan ons over

Liever helemaal niet nadenken over de beste verzendopties of het opstellen van regels? Check! Laat Wuunder dan de voorselectie voor je maken. Op basis van unieke zendingsgegevens, selecteert de verzendsoftware van Wuunder automatisch de meest geschikte vervoerder. Hierbij krijg je standaard de keuze uit drie verzendservices: goedkoop, efficiënt en snel. Aan jou de taak welke service het gaat worden. Mocht de selectie niet naar wens zijn, blijven we net zolang zoeken totdat we de perfecte oplossing hebben gevonden. Zo hoef je zelf écht nergens meer over na te denken.

Speciale vragen op transportgebied

Zeevracht, luchtvracht of containervracht? Ook voor dit soort ingewikkeldere zendingen kun je bij ons terecht. Onze experts hebben altijd een (maatwerk) oplossing voor je. Wil je weten hoe je je zee-, lucht- of containervracht het beste verzendt? Neem dan contact op met op met één van onze specialisten.   

meer weten?

Kortom: door bestaande transportoplossingen te combineren bieden we onze klanten de vrijheid en flexibiliteit om voor de meest geschikte vervoerder te kiezen. Wil je meer informatie over moeiteloos boeken? Lees het hier.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin