Dé vier check-out tips voor je shop die je niet mag missen

Optimaliseer je check-out en bied je klanten altijd de beste keuzes bij het afrekenen

De verzending speelt een cruciale rol in het succes en de groei van je shop. Goede verzendervaringen stimuleren namelijk merkloyaliteit en vertrouwen bij de consument en kunnen net zo zwaar wegen als de producten die het aanbiedt. Uit onderzoek blijkt dat 58% van de online shoppers na een slechte verzendervaring nooit meer een herhalingsaankoop doet, waarbij 77% direct stopt met winkelen bij het zien van slechte verzendopties. Des te meer reden om je check-out eens goed onder de loep te nemen. Volg deze 4 check-out tips voor het optimaliseren en genereren van meer verkopen, gegarandeerd!

Check out tip 1

Combineer vervoerders en afleveropties van meer dan 20 internationale en nationale vervoerders zoals DPD, DHL Parcel, UPS, PostNL, GLS en Sameday en biedt je klanten altijd de beste keuzes bij het afrekenen.

Check out tip 2

Activeer eenvoudig een Parcelshop Locator in je check-out en laat je Europese klanten zelf hun gewenste afhaalpunt bepalen voor hun pakket. Hierdoor manage je de verwachting en verhoog je de afleverkans naar 100%.

Check out tip 3

Verzendkosten blijven een ‘hot item’ in de e-commerce wereld. Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat veel consumenten afhaken als ze onverwacht hoge verzendkosten moeten betalen. Communiceer de verzendkosten tijdig en zorg dat deze in verhouding staan met de prijs van het product. Hierdoor voorkom je onaangename verrassingen en kan het ook nét die extra aankoop opleveren.

Check out tip 4

Communiceer het retourbeleid duidelijk in je shop en stimuleer herhalingsaankopen. Wanneer je klant ontevreden is over de aankoop, is het fijn als zij het gemakkelijk kunnen retourneren. Uit onderzoek blijkt dat 67% van de online shoppers eerst het retourbeleid bekijkt voordat er wordt besloten om tot aankoop over te gaan, waarbij 92% bereid is om een herhalingsaankoop te doen bij een gemakkelijk retourbeleid. Des te meer reden om je retourproces te versoepelen.

Geef je shop een upgrade

Heb je hulp nodig bij het optimaliseren van je check-out of ben je benieuwd wat wij voor jouw shop kunnen betekenen? Wuunder denkt graag met je mee. Neem vrijblijvend contact o