Door stakingen en slecht weer 34 procent van pakketten vertraagd

Afgelopen weekend was maar liefst een derde van de pakketten (34%) in Nederland vertraagd. Dit blijkt onze data-analyse. Dat er zoveel pakketten vertraagd waren, is te wijten aan de stakingen en het slechte weer van de afgelopen dagen.

Meeste vertraging in Overijssel, Zuid-Holland en Flevoland
In alle provincies waren de pakketten het afgelopen weekend langer onderweg dan de bedoeling is. Het slechtst was het gesteld in Overijssel, waar 44 procent van de pakketten vertraagd was. Ook in Zuid-Holland en Flevoland kende de bezorging van pakketten oponthoud: respectievelijk 39 en 38 procent van de pakketten was daar vertraagd. De minste vertragingen zagen we in de provincie Gelderland, waar een kwart (25%) van de pakketten vertraagd was.

Jeroen Gehlen, onze co-founder: “We hebben een weekend met ontzettend veel regen en windstoten achter de rug en daarbovenop kwamen ook nog eens stakingen door pakketbezorgers. De gevolgen daarvan zie je duidelijk terug in het hoge aantal vertraagde pakketten. Deze pakketten moeten de komende dagen nog worden weggewerkt, waardoor de bestellingen die na het weekend zijn gedaan mogelijk ook weer vertraging oplopen. Zo belanden we van de regen in de drup. Om dit soort situaties in de toekomst te voorkomen is het als retailer raadzaam om over te stappen op een multi-carrier strategie, waardoor je makkelijk kunt wisselen tussen vervoerders en je klanten de kortste levertijd kunt blijven bieden.” 

Altijd op de hoogte van de laatste Wuunder-ontwikkelingen en logistieke trends? Volg ons op LinkedIn!