HITTE ZORGT VOOR VERTRAGINGEN

Pakketradar: bijna een op de tien pakketten vorige week vertraagd

De temperaturen van boven de dertig graden vorige week hebben een weerslag gehad op het openbaar vervoer, op de werktijden van onder andere dakdekkers, maar ook op het aantal pakketten dat niet op tijd werd bezorgd. Acht procent deed er langer dan gewoonlijk over om bij de consument op de mat te belanden. Vooral Noord-Holland, Utrecht en Zuid-Holland hadden het zwaar te verduren op maandag: in al deze provincies was een op de drie pakketten vertraagd (respectievelijk 34%, 31% en 31%).

Gedurende de week bleek Noord-Holland het meest ongelukkig, daar was tien procent van de pakketten vertraagd. Zeeland komt er het beste vanaf: daar gaat het om slechts vier procent. Naast maandag was ook woensdag geen goede dag in pakketland. Toen moesten vooral de Drentenaren langer op hun pakje wachten, een kwart van de pakketten was daar vertraagd.

Deze week weinig vertragingen
Deze week laat de hitte zich voorlopig nog minder gelden en zijn de voorspellingen vooralsnog gunstig. Voor de meeste dagen geldt er: vandaag besteld, morgen in huis. Alleen op dinsdag en woensdag kan het wat langer duren voordat het pakket bezorgd wordt, namelijk iets meer dan 1,5e dag.

 

 

 

 

Jeroen Gehlen, co-founder van Wuunder: “Inmiddels is de hitte weer weggetrokken en zien we ook minder vertragingen. Toch moeten we niet te optimistisch zijn: een hoop pakketbezorgers neemt komende weken vrij voor vakantie waardoor de kans op vertragingen weer toeneemt. En zoals bekend is het lastig om personeel te vinden. 

Als Wuunder houden we de ontwikkelingen goed in de gaten en helpen we ontvangers door hen proactief te informeren over vertragingen. Daarnaast proberen we ook de issues samen met de vervoerder op te lossen.”

Benieuwd naar wat Wuunder voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op! Onze experts helpen je verder.

Altijd op de hoogte van de laatste Wuunder-ontwikkelingen en logistieke trends? Volg ons op social media!