Wuunder breidt uit naar Duitsland

Na Nederland, België en Luxemburg zijn we nu ook actief in Duitsland

Op 12 januari 2016, precies vijf jaar geleden, lanceerde co-founders Jeroen Gehlen en Bart Takkenkamp de scale-up Wuunder, een transportmanagementservice die bedrijven ondersteunt in hun verzendproces. Wuunder bestaat in 2021 niet alleen vijf jaar, maar betreedt nu ook de Duitse markt. Sinds de oprichting in 2016, groeit Wuunder meer dan 400 procent per jaar. In 2019 leidde dit al tot een uitbreiding naar België enLuxemburg. In 2021 komt Duitsland daar nu ook bij.

Internationaal om lokaal het verschil te maken

Bart Takkenkamp: “We zijn trots dat we deze stap zo snel kunnen nemen. Met een internationaal netwerk bieden we een nog groter voordeel aan onze klanten. We hebben de ambitie leveranciers en transporteurs vanuit de hele wereld in staat te stellen samen te werken en op elkaars succes voort te bouwen. De uitbreiding naar de Duitse markt is vanzelfsprekend. Niet alleen omdat Duitsland intern een groot transportland is, maar ook omdat Nederland onder meer als import- en exportland voor Duitsland fungeert. Het is in mijn ogen meer dan logisch dat transportsystemen op elkaar aansluiten. En daar gaat Wuunder voor zorgen.

Wijzigingen in het systeem

Aangezien ons platform al meertalig is, waren er niet veel stappen nodig om deze internationale uitbreiding mogelijk te maken. De belangrijkste zet was om nieuwe logistieke samenwerkingen in Duitsland aan te gaan. Met bekende vervoerders maar ook met palletvervoerders en koeriers. Dit is momenteel een belangrijke prioriteit, zodat wij onze klanten de beste internationale verzendopties kunnen bieden. Net zoals in Nederland, biedt Wuunder de mogelijkheid om het hele fulfilment of de facturatie richting vervoerders te verzorgen.

Exponentiele groei

Meteen vanaf de oprichting in 2016 groeit Wuunder explosief. Het aantal online zendingen in 2020 haalde recordaantallen. Uit Wuunders Pakketradar bleek dat de levertijden voor zendingen enorm opliepen in het laatste kwartaal van 2020. Vervoerders moesten aan heel wat touwtjes trekken om alle zendingen te verwerken. Ook bij ons werd het drukker en drukker.

Jeroen Gehlen: “Sinds 2016 werken we al aan innovatieve oplossingen om het verzendproces van onze klanten zo eenvoudig mogelijk te maken. Mede omdat het aantal online zendingen over de jaren heen, en dus vooral eind 2020, enorm is toegenomen, werken we bij Wuunder in sneltempo aan slimme en nieuwe features binnen ons platform. Consumenten willen bijvoorbeeld steeds meer keuze in afleversnelheid in de check-out. Dat realiseren we met ons ruime aanbod aan lokale en internationale vervoerders. Een uitbreiding naar Duitsland was daarbij een logische stap, aangezien onze klanten een steeds internationaler verzendprofiel krijgen.”

Altijd op de hoogte van de laatste Wuunder-ontwikkelingen en logistieke trends? Volg ons op social media!