Verwonderen met een innovatieve transportmanagementservice

Meer dan zeventig procent van al het klantcontact van een webshop gaat over de status van de verzending. Zonde en onnodig, vindt Jeroen Gehlen, co-founder van Wuunder. “Met Wuunder bieden we de meest innovatieve transportmanagementservice voor al je zendingen wereldwijd. We zijn de schakel tussen de verkopende partij, de verzender, de vervoerder en de ontvanger, en stroomlijnen alle communicatie in de keten op een directe en persoonlijke manier. Ongeacht het een individueel pakketje, een pallet of zeecontainer betreft.”

Wuunder is de regisseur van transport en fulfilment. “We combineren bestaande transportoplossingen en bieden onze klanten de vrijheid en flexibiliteit om voor de meest geschikte vervoerder te kiezen,” legt Gehlen uit. “En daar gaan we heel ver in. Zo draaien we met een aantal klanten al 2-uursleveringen in grote steden. Een supersnelle service die we aan elke webshop kunnen aanbieden. Ons IT-platform is namelijk in staat de voorraad te beheren én dankzij slimme algoritmes wordt bepaald op welke plek je het beste je producten kunt neerzetten, zodat de meeste kopers deze producten binnen twee uur kunnen ontvangen.”

Geen verzendzorgen meer

Het IT-platform van Wuunder verbindt partijen, die elkaar anders nooit zouden vinden. “We zijn programmeurs en zorgen ervoor dat de informatie-uitwisseling vloeiend verloopt,” stelt Gehlen. “Het gehele verzendproces wordt geautomatiseerd. Het creëren van een verzendlabel is voor ons als transportmanagementservice pas het begin. We boeken je document, pakket, pallet en (zee)container bij meer dan 300 vervoerders, volgen de zending, controleren de facturen, verzorgen desgewenst de customer service, enz. Met andere woorden, we nemen alle verzendzorgen uit handen. Ons oplossing is opgebouwd als een legodoos, die modulair is uit te breiden met een groot aantal functionaliteiten. Wij hebben dan ook relatief veel accountmanagers in dienst die helpen om het verzendproces voor onze klanten zo goed mogelijk in te richten. Daarnaast ondersteunt onze IT-afdeling met het realiseren van alle koppelingen.”

Waaier aan oplossingen

De waaier aan oplossingen binnen het Wuunder platform maakt dat webshops zich kunnen onderscheiden in transport, zonder dat ze er werk aan hebben. “Ze kunnen zich volledig focussen op hun core business en hoeven zich geen zorgen te maken over het transport,” zegt Gehlen. “De servicegraad ligt echt heel hoog. Behalve een keuze uit de vele verzendoplossingen, wordt met City Fulfilment zelfs alle verpakkingsmateriaal mee retour genomen. Door verregaande integraties en grensoverschrijdende samenwerkingsverbanden, kan men ook profiteren van vele schaalvoordelen. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van zendingen op pallets richting Duitsland, zodat deze ter plaatse pas gesorteerd worden. We zijn wat dat betreft dus echt op zoek naar webshops die met transport het verschil willen maken. We kunnen voor elke klus de perfecte vervoerder aandragen. Het bespaart tijd, geld en voorkomt irritaties en onnodig klantcontact.”

PrintAPI

Het platform van Wuunder is geschikt voor elke webshop, van klein tot groot. “We zijn blij met elk pakketje,” stelt Gehlen. “Of je nu één pakketje laat ophalen of een volle trailer, als de chauffeur niet komt opdagen, gaat het in beide gevallen mis. We hebben hele complexe klanten aangesloten, maar ook klanten die met standaard opties uit de voeten kunnen. Dat is het voordeel van onze platformstructuur. Iedereen kan er op meeliften.” Uniek tot slot is de E-commerce Printing on Demand-koppelingen die Wuunder samen met PrintAPI.nl heeft ontwikkeld. Door middel van deze Printing on Demand-koppeling kunnen erop e-commerce platformen producten worden verkocht, die automatisch gedrukt worden zodra de bestelling geplaatst is.  “Je kunt als webshop op die manier bijvoorbeeld boeken, wanddecoratie of andere geprinte producten aanbieden die fysiek nog niet bestaan.

Pas als de order wordt ingelegd, wordt het product gedrukt. Het voorkomt onnodige voorraden en is een paradepaardje van een duurzame economie. En zo zijn er nog vele andere creatieve oplossingen te bedenken met deze techniek.”

Zo innovatief als de transportmanagementservice is, zo innovatief is ook de bedrijfsstructuur bij Wuunder. “We ontwikkelen in een hele bijzondere programmeertaal waar WhatsApp ook in is gebouwd. Dat doen we met teams die volledig zelfsturend zijn. We houden niet van managers en werken met onze 35 medewerkers volledig vanuit huis. Dat deden we ook al vóór corona. Mocht je geïnteresseerd zijn in een job, neem gerust contact op en verwonder ons. We zijn altijd op zoek naar nieuwe en enthousiaste medewerkers,” besluit Gehlen.

Benieuwd naar wat Wuunder voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op! Onze experts helpen je verder.

Altijd op de hoogte van de laatste Wuunder-ontwikkelingen en logistieke trends? Volg ons op social media!