Wuunder in gesprek met WINMAG Pro: een samenvatting

Dat het online aankoopgedrag van de Nederlandse consument is toegenomen, is geen verrassing meer. Als speler in de transportwereld is het daarom noodzakelijk om te blijven digitaliseren. Wil je je plekje in de markt behouden? Dan is het essentieel om bij te blijven met de verschillende technologische ontwikkelingen. In een interview met WINMAG Pro vertelt Jeroen, co-founder en IT-fanaat, waarom technologische ontwikkeling zo belangrijk is in de transportindustrie. In dit artikel vatten we de meest interessante punten samen.

Wat betekent IT voor Wuunder

De kern van Wuunder bestaat simpel gezegd uit het combineren van bestaande transportoplossingen. Het is daarom belangrijk om altijd een stap verder te kijken. Snel ontwikkelen, testen en uitrollen is daarbij cruciaal. De drijvende kracht van het geheel? IT. Dit stelt Wuunder in staat om de enorme hoeveelheid transportoplossingen te koppelen aan de diverse e-commercemogelijkheden die webshops gebruiken. Transport zelf fungeert slechts als verlengstuk van het gehele bedrijfsproces.

Wuunder's core business

Wuunder bouwt voor bedrijven de logistieke verbinding tussen finance, customer service, vervoerders en het magazijn. De core business bestaat uit zeven modules. Aan iedere module werkt een apart team van developers. Ieder team ontwikkelt om de twee weken een nieuwe feature, die vervolgens wordt getest bij één klant. Hier gaat het vaak om specifieke IT-vraagstukken. Is de feature succesvol? Dan gaan we over tot de implementatie. Deze zogenoemde ‘sprints’ bieden hierdoor bij uitstek de kans om snel te innoveren en zo de markt een stap voor te blijven.

Data: het nieuwe goud

Een IT gedreven transportindustrie? Dit zal niet lang meer op zich laten wachten. Op dit moment is transport nog erg mens-georiënteerd. Alleen zal de mens snel worden ingeruild voor technologische snufjes. Het verzamelen van de juiste data is hierbij de sleutel tot een succesvolle transportindustrie. Zelfrijdende pakketbezorgers, inpakrobots of het uitstippelen van optimale routes zijn hier slechts enkele voorbeelden van. De kracht zit in het ver genoeg vooruit kijken.

Meer weten?

Wil je het volledige interview met WINMAG Pro lezen? Klik dan hier. Wellicht heeft Jeroen jouw interesse gewekt met zijn IT-verhaal. Ben jij bekend met de ‘exotische’ talen Phoenix en Elixir? Kijk dan eens bij onze vacatures! Of neem geheel vrijblijvend contact met ons op.