Wuunder lanceert City Fulfilment Centers

Lokale magazijnen om online bestellingen binnen 1 tot 4 uur bij
de koper te brengen

City Fulfilment Centers snijden stappen uit de supply chain en voorkomen zo vertragingen tijdens het transport en zorgen voor groene aflevering.

City Fulfilment Centers zijn lokale magazijnen waarmee de voorraad dicht naar de koper gebracht wordt. Op deze manier worden verschillende stappen uit de supply chain overgeslagen, waardoor winkeliers hun orders zonder vertraging kunnen afleveren. De koper profiteert op die manier van betrouwbare en snelle levering: bestellingen kunnen binnen de 1 en 4 uur geleverd worden door fietskoeriers. Bijkomend voordeel van het gebruik van de City Fulfilment Centers is dat producten zonder buitenverpakking aan de eindklant geleverd worden, wat geld scheelt en beter is voor het milieu.

Wuunder is de eerste partij in Nederland die met deze manier van pakketbezorging gaat werken. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze manier van last mile leveringen een CO2-reductie van zo’n 20% kan opleveren.

Met City Fulfilment Centers geen pakketinfarct in december

Met de City Fulfilment Centers wordt de magazijnvoorraad lokaal geplaatst en dus dicht bij de eindontvanger. Daardoor hoeven pakketten bijvoorbeeld niet langs diverse sorteercentra, maar worden deze bezorgd door klimaatvriendelijke, plaatselijke bezorgservices zoals fietskoeriers. Door op deze manier te werken, kunnen retailers beter garanderen dat de koper de producten op tijd ontvangt. Dit geldt ook tijdens de pakketdrukte rondom de feestdagen. Retailers die hun voorraad opslaan in City Fulfilment Centers hoeven in december geen pakketinfarct te vrezen.

Jeroen Gehlen, co-founder van Wuunder: “Door de coronacrisis was de pakketdrukte tijdens de afgelopen feestdagen groter dan ooit. Opnieuw verwachten we voor deze feestdagen een topdrukte aan online bestellingen. Onze klanten hebben ons om een logistieke oplossing voor dit probleem gevraagd. Met bestaande klanten zijn we daarom dit concept gaan testen. Vanaf nu is het ook voor nieuwe partijen mogelijk zich aan te sluiten bij de City Fulfilment Centers, om zo kopers te laten profiteren van betrouwbare en snelle levering. Zowel in december, als in de rest van het jaar.”

Algoritmes bepalen de locatie van de voorraad

De voorraad in de lokale magazijnen wordt bepaald door een door Wuunder ontwikkeld algoritme dat aangeeft in welke regio, welk product populair is. Retailers dragen daarbij de verantwoordelijkheid voor het bepalen van de voorraadlocatie over aan Wuunder, die ervoor zorgt dat de voorraad optimaal verspreid is. Door een directe koppeling tussen het winkelmandje in de check-out van de webshop en de lokale voorraad, kunnen aflevertijden en tarieven dynamisch worden getoond. Indien een koper zich buiten het gebied van de City Fulfilment Centers bevindt, dan wordt gebruikgemaakt van de traditionele pakketvervoerders. Hierdoor is het mogelijk om kopers in de hele wereld te bedienen.

Producten waarvoor je op de fiets springt om ze zelf te gaan halen

De producten die via de City Fulfilment Centers geleverd worden, zijn het type product die men zo snel mogelijk in huis wil hebben of nodig zijn tijdens een reparatie. Voorbeelden zijn mobiele telefoons, dagaanbiedingen, verhuur van gereedschap en reserveonderdelen. Urgente producten waar een hoge leverbetrouwbaarheid nodig is en waar een retailer zich geen vertragingen kan veroorloven.  

Dark stores: geen hype

Het zoeken naar oplossingen voor een milieuvriendelijke uitvoering van de first en last mile is niet nieuw. Vanaf de eerste dag was het voor Wuunder een doel om zoveel mogelijk partijen te enthousiasmeren om aan deze oplossing mee te werken. Het doel voor de komende maanden? Nog meer (fiets)koeriers en lokale magazijnen aansluiten in verschillende binnensteden om aan de groeiende vraag voor dark stores te blijven voldoen.

Benieuwd naar wat Wuunder voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op! Onze experts helpen je verder.

Altijd op de hoogte van de laatste Wuunder-ontwikkelingen en logistieke trends? Volg ons op social media!