Green Minds Think Alike

Wuunder | Paazl

In juni 2023 heeft Wuunder een belangrijke stap gezet door de overname van Paazl. De twee SaaS bedrijven behalen daarmee de leidende positie in de logistieke markt in Nederland. Daarnaast is het een belangrijke stap in het waarmaken van hun gezamenlijke visie: het worden van Europa’s groenste logistieke dienstverlener. 

Over Paazl

Paazl is de toonaangevende multi-carrier verzendsoftware voor merken en retailers in e-commerce, gevestigd in Amsterdam. Ze helpen klanten overal ter wereld de beste bezorgervaring aan te bieden. Paazl heeft klanten als Rituals, VanMoof, Karl Lagerfeld, Tag Heuer en Under Armour.

Combinatie logistieke en e-commerce expertise

Paazl en Wuunder vullen elkaar naadloos aan. Waar Wuunder de logistieke expertise brengt, blinkt Paazl uit als e-commerce specialist. Dit zorgt voor een verbeterde toegang tot meer vervoerders en transportopties, een dynamische check-out met live tarieven en levertijden, een groter partnernetwerk en een nog betere bezorgervaring voor zowel bestaande als nieuwe klanten.

Duurzame missie

Gezamenlijk ontzorgen Wuunder en Paazl klanten volledig met de groenste en meest efficiënte end-to-end transportoplossing met de beste bezorgervaring. Door het partnership is er verbeterde toegang tot meer duurzame vervoerders en transportopties, city fulfilment en kan versneld worden in de uitbreiding van duurzame features.

Portfolio van twee merken

Wuunder en Paazl hebben een sterke reputatie opgebouwd in hun specifieke expertisegebieden en klantgroepen. Daarom blijven Wuunder en Paazl opereren onder de eigen naam, terwijl de bedrijven aan de achterkant samenwerken. Expertises worden gedeeld, diensten van Wuunder kunnen gebruikt worden door Paazl klanten en vice versa. Zo kunnen we klanten van beide bedrijven voorzien van de beste service. Wuunder kunnen gebruikt worden door Paazl klanten en vice versa. Zo kunnen we klanten van beide bedrijven voorzien van de beste service.

Geschiedenis Wuunder en Paazl

Paazl is in 2009 opgericht door Ramon Keijsers. Het idee voor het bedrijf werd geboren toen zij zagen hoe complex het voor online merken en retailers was om een goede leverkwaliteit te bieden, zeker internationaal.

Wuunder is in 2016 opgericht door Jeroen Gehlen en Bart Takkenkamp vanuit hun geloof bij te kunnen dragen aan een groenere en duurzamere samenleving door de digitale en de fysieke logistieke wereld te verbinden voor het verzenden en ontvangen van pakketten en pallets.