Proactief zendingen volgen en bewaken

Totaal ontzorgd al je zendingen bezorgd

Profiteer van maximale service en ervaar groots gemak

Altijd een extra oogje in het zeil

Altijd een extra oogje in het zeil

Dompel je onder in maximaal gemak en laat alle verzend-stress los nadat je een zending hebt geboekt. Onze verzend-assistenten volgen en bewaken al je zendingen op de voet en ondernemen direct actie wanneer er ergens in het verzendproces problemen ontstaan tijdens het transport of de aflevering. De voortgang rondom je zendingen communiceren we direct terug naar je business en de ontvanger waardoor alle betrokken partijen proactief op de hoogte blijven. Deze service is gratis wanneer je gebruikmaakt van de voordelige vervoerscontracten van Wuunder.

Altijd inzicht in de laatste status

Beschik altijd over de juiste status van je zendingen via MyWuunder. Soms kan het voorkomen dat je zendingen langere tijd op dezelfde status zoals ‘onderweg’ blijven staan, doordat een vervoerder deze niet goed heeft gescand. Mocht dit het geval zijn, gaan we direct voor je aan de slag en vragen we bij de vervoerder een bewijs van aflevering op. Na ontvangst updaten we de status waardoor je altijd controle en inzicht behoudt over je zendingen.

direct actie bij vertraagde zendingen

Vergroot de controle voor zendingen die langer onderweg zijn dan verwacht en voorkom teleurgestelde klanten in je business. Dankzij de proactieve opvolging onderscheppen we direct de zendingen die vertraging hebben opgelopen en nemen daarvoor meteen contact op met de vervoerder om hen te attenderen op de vertraagde zending. Op deze manier zorgen we ervoor dat zij alsnog de zending leveren zodat de zending alsnog de eindbestemming bereikt.

Actie bij vertraagde zendingen

Gegarandeerd een ophaling voor je zendingen

Iedere zending verdiend dezelfde aandacht, daarom controleren we voor al je zendingen of deze daadwerkelijk zijn opgehaald op de afgesproken locatie: bij je onderneming zelf, je leverancier of je klant. Mocht dit niet zijn gebeurd, regelen we een nieuwe ophaling bij je gewenste vervoerder.

Vandaag besteld morgen in huis
Scan pakketje

Permanente controle over je zendingen

Wanneer het verzendlabel van je zending niet door de vervoerder is gescand, nemen we direct contact met je op om te vragen of deze zending wel is opgehaald. Als dit zo is, sturen we een verzoek naar de vervoerder om te gaan zoeken naar de zending.

‘Je zending ligt met smart op je te wachten’

Houdt je klanten dankzij onze proactieve opvolging nauwkeurig op de hoogte over hun bestelling en beperk het aantal zendingen die retour komen. Zodra de zending is afgeleverd bij het geselecteerde afhaalpunt van de klant, ontvangt men een bericht dat de zending kan worden opgehaald. Via een slimme herinneringsmail wordt de ontvanger na vijf werkdagen nogmaals geattendeerd op het afhalen van het pakket.

Pakket ophalen bij een pick up point
Vergroot de afleverkans naar 100%

Vergroot de afleverkans naar 100%

Verminder de foutgevoeligheid in je business en voorkom dat zendingen retour komen door onjuiste adresgegevens. Wanneer we signaleren dat de vervoerder je zending door een foutief adres niet volgens afspraak heeft kunnen leveren, gaan we direct op onderzoek uit. We sturen de ontvanger een e-mail om het juiste adres te achterhalen en geven vervolgens het juiste adres door aan de vervoerder.

kom altijd achter de waarheid

Laat je niet inpakken en kom altijd achter de waarheid. Zodra een vervoerder aangeeft dat een zending bij aflevering is geweigerd, trekken we dit per e-mail na bij de ontvanger. Als dit niet het geval is, nemen we contact op met de vervoerder om de zending nogmaals aan te bieden.

Proactief zendingen volgen

Activeer je account binnen enkele minuten en start direct met slimmer verzenden.