Skip to content

Bespaar tot wel 20% op je verzendkosten met PuzzlPack

Met PuzzlPack worden artikelen zo efficiënt mogelijk verpakt en kan er op transportkosten bespaard worden.

“Eindelijk een oplossing waarbij duurzaamheid én kostenbesparing hand in hand gaan.”

Nooit meer lucht versturen

Op basis van de afmetingen en het gewicht van ieder product in een bestelling, bepalen wij de juiste en kleinste verpakking.
Hierdoor gebruik jij nooit meer te grote verpakkingen waardoor je duurzamer verzendt. Door het volume per zending zo klein mogelijk te houden, wordt er per jaar namelijk veel CO2-uitstoot bespaard, omdat er meer zendingen in de bestelbus van de vervoerder passen. 

50% tijdsbesparing met de Wuunder transporttool
010-header-wuunder-volg-het-nieuws

Optimalisatie orderpick proces én zekerheid verzendkosten

Naast verduurzaming zorgt PuzzlPack voor een efficiëntieslag. Je krijgt advies welke producten in welke doos verpakt moeten worden, waardoor het orderpick proces verder geoptimaliseerd wordt. Die optimalisering zorgt ervoor dat er nooit onnodig materiaal of onnodig grote verpakkingen verstuurd worden. Dit leidt tot een besparing in materiaal- en verzendkosten. Omdat vooraf bekend is hoe de producten verzonden worden, kan PuzzlPack een nauwkeurige verzendprijs bepalen. Hierdoor voorkom je onverwachte toeslagen achteraf.

Goedkoopste optie wordt gekozen

Verstuur je één bestelling met meerdere pakketten naar hetzelfde adres dan berekenen we de verzendkosten. Deze vergelijken we met de kosten van het versturen van deze pakketten op een pallet. Hierbij houden we ook rekening met de kosten van de pallet. We versturen de zending natuurlijk op de goedkoopste wijze.

Zo werkt PuzzlPack

In de check-out laten veel webshops een vaste transportprijs per land zien of proberen ze op basis van gewicht de passende prijs te weergeven. Met PuzzlPack kun je een veel nauwkeurigere prijs laten zien of zelfs de exacte prijs die je aan de vervoerder betaalt. Erg handig als je volumetarieven betaalt aan de vervoerder of express zendingen verstuurt naar het buitenland. Of als je producten groot en zwaar zijn waardoor er veel ‘extra handling’ toeslagen van toepassing zijn.

Wuunder berekent daarnaast ook wat het kost om de zending via losse pakketten of op een pallet te versturen. Als het voordeliger is om via een pallet te versturen dan maken we er een pallet zending van. Dit zorgt er ook voor dat je pakketten in één keer worden afgeleverd. Dat scheelt weer vervoersbewegingen en zorgt voor een blije ontvanger die alle pakketten in één keer in handen heeft.

De 3 meest gestelde vragen over PuzzlPack:

Iedere vervoerder en verzendservice heeft eigen standaarden en expertises. Wat bij de ene vervoerder wordt gezien als standaard, zorgt bij de andere vervoerder voor flinke toeslagen. Dat maakt het praktisch onmogelijk om handmatig de beste verzendservice te kunnen kiezen voor iedere zending.

Met PuzzlPack kunnen we op basis van de afmetingen en het gewicht van ieder product in een bestelling bepalen welke doos, dozen of pallet(s) zorgen voor het laagste volume van de zending. Zo gebruik je nooit meer een te grote verpakking of te veel verpakkingsmateriaal! Door het volume per zending zo klein mogelijk te houden, bespaar je per jaar veel CO2-uitstoot, doordat er meer zendingen in de bestelbus van de vervoerder passen en er dus minder ritjes nodig zijn. Daarbij bespaar je ook nog eens op je verpakkingsmateriaal

Doordat we met PuzzlPack van iedere zending de precieze afmeting en gewicht weten, kunnen we altijd de beste verzendservice kiezen en toeslagen voorkomen, mits er gebruik wordt gemaakt van een multi-carrier strategie. Bij een zeer groot pakket of meerdere pakketten naar hetzelfde adres kijken we zelfs of een pallet niet voordeliger zou zijn.

In een demo kunnen we je enkele rekenvoorbeelden laten zien. Maak daarom vrijblijvend een afspraak.

De grootste besparing en impact maak je zodra je vaak meerdere items per order verkoopt. Wanneer deze items ook nog eens vaak lang, hoog, breed of zwaar zijn dan zorgt dat voor een extra forse besparing.

De besparing kan alleen worden gerealiseerd wanneer je werkt met meerdere vervoerders. We vergelijken namelijk bij welke vervoerder de verpakking het goedkoopst kan worden verzonden. Wanneer je nog geen gebruikt maakt van een multi-carrier strategie, adviseren we je hier graag in.

Natuurlijk moet je productdata op orde zijn. We gebruiken namelijk de lengte, breedte, hoogte en gewicht van ieder item. Klopt dat niet dan geeft PuzzlPack het verkeerde advies. 

Ook helpen we je met het bepalen van de meest ideale verpakkingslijn. Iedere vervoerder kent verschillende maximale afmetingen, volumes, gordelomvang en gewichten per bestemming of service. Door je verpakking hierop af te stemmen zorgt PuzzlePack dat je altijd binnen deze begrenzing blijft en maximaal kunt besparen.

Ja, ik wil ook op mijn verzendkosten besparen!

Een van onze logistieke experts zal contact met je opnemen.