Pallets versturen

Soms is het voordeliger om meerdere pakketten op een pallet (houten of plastic landingdrager) te vervoeren dan ieder pakket los te versturen met een pakketvervoerder. Bij het versturen van sommige items die te zwaar zijn om als pakket te worden verstuurd (vaak boven de 30 kg, omdat dit vanuit Arbo-oogpunt niet meer getild mag worden) is een pallet de enige optie. 

Bij pallets is het belangrijker dan bij pakketten om met een aantal zaken rekening te houden. Een ontvanger die niet thuis is of een zakelijke ontvanger die op maandag altijd gesloten is, veroorzaken kostbare tweede leveringen of nog erger: retouren. We zetten de aandachtspunten even voor je op een rijtje:

Het product

Als je een product naar een land buiten de Europese Unie wil versturen, dien je je als verzender te verdiepen in de exporteisen die op het betreffende land van toepassing zijn. Ieder land heeft namelijk eigen voorwaarden en andere producten waaraan zij eisen stellen. De verschillende regels zijn er om consumenten te beschermen, het milieu te beschermen of de thuismarkt te beschermen tegen (oneerlijke) concurrentie. Daarnaast kunnen vervoerders ook beperkingen leggen op bepaalde goederen, zoals lithium batterijen, glaswerk, levende dieren, kunstwerken en gevaarlijke goederen.

De verpakking

Het voorkomen van schade is bij pallets erg belangrijk. Niet alleen omdat zendingen met een heftruck meerdere keren in- en uit een vrachtwagen worden geladen, maar ook om extra kosten te voorkomen. In het algemeen kun echter je stellen dat pallet transport minder schades kent dan het transport van pakketten, omdat de zending niet via een lopende band wordt gesorteerd en als de zending hoog genoeg is er ook niets op je pallet wordt gestapeld. Door rekening te houden met de volgende punten verklein je de kans dat jouw pallet schade oploopt verder:

  • Product te groot: de grootste oorzaak van schade is het oversteken van het product op de pallet. Zorg er altijd voor dat je product binnen de maximale afmetingen van de pallet past. Doe je dit niet dan komt jouw zending in aanraking met de pallets die tegen jouw pallet aan worden gezet. 
  • Product staat los: maak je product met straps vast aan de pallet. Niet alleen zorg je dat het product niet van de pallet af kan schuiven, maar ook dat je product niet kan omvallen tijdens het verplaatsen van de zending met een heftruck. Kanten niet beschermd: gebruik hoekprofielen aan de zijkant van je product waardoor je voorkomt dat andere pallets (die soms overhangend zijn) tegen je product aan kunnen komen. De zijkanten zijn namelijk het kwetsbaarst, omdat andere pallets er langs worden gezet.
  • Niet waterbestendig: ga ervan uit dat je product nat kan worden. Niet alleen bij het in- en uitladen van de pallet, maar ook tijdens het transport in de vrachtwagen. Wikkel om het product en de pallet daarom een rek- of krimpfolie (sealen). Zorg dat de folie ook aan de bovenkant zit en wikkel door tot over de houten pallet. Let op dat de heftruck er natuurlijk wel nog met de vorken onder moet kunnen schuiven.
  • Niet stapelbaar: ga ervan uit dat bovenop je pallet nog een ander pallet of pakket kan worden geplaatst. Is je pallet niet plat aan de bovenkant dan zorg dat deze met een extra leeg doosje, kartonnen plaat of houten plank wordt beschermd. Indien een pallet niet ‘stapelbaar’ is, volgen bij de meeste vervoerders toeslagen. Hierover later meer. 
  • Deelbare inhoud: wanneer de zending op te splitsen is in individuele pakketten, is het slim om de zwaarste pakketten als eerste op de pallet te zetten. Probeer het gewicht te verdelen zodat een pallet bij het optillen met een heftruck of palletwagen niet topzwaar is en kan omvallen. Tijdens het rijden worden pallets met sjorbanden of sjorstangen vastgezet en ook hier kan een fout beladen pallet schade veroorzaken. 
  • Te hoog, breed of lang: afhankelijk van de vervoerder zijn er grenzen aan de afmetingen van de pallet. Gaat je pallet via luchtvracht, vergt dit een andere maximale hoogte (160 cm) dan bijvoorbeeld transport over de weg (180-220 cm). Zorg dat je standaard afmetingen gebruikt. Voor roadfreight is dit: Europallet 120 x 80 x 180, Blokpallet 120 x 100 x 180 of mini-pallet 60 x 80 x 180. Een Europallet voldoet aan bepaalde normen en kun je herkennen aan het brandmerk EUR op de zijkant van de pallet.
  • Te zwaar: een pallet verplaatsen wordt natuurlijk steeds moeilijker wanneer het gewicht stijgt. Ga je over de 1000 kg dan is er een heftruck nodig om de zending uit de vrachtwagen te halen en moet de vrachtwagen aan de zijkant kunnen worden beladen en gelost. Probeer dus niet alles op 1 pallet te zetten maar splits zodat deze standaard pallets past. Elke land en vervoerder kent andere maximale gewichten.
  • De pallet: zorg dat je pallet voldoet aan de internationale standaarden (ISPM 15). Een pallet dient bijvoorbeeld behandeld te zijn tegen ongedierte (gefumigeerd). Alleen indien je vooraf afspraken maakt met de vervoerder krijg je de pallet retour of krijg je ‘statiegeld’ terug. Dit is niet dezelfde pallet maar een vergelijkbaar pallet. De pallet moet voor hergebruik wel geschikt zijn. Er zijn ook pallets voor eenmalig gebruik (wegwerp pallets) en natuurlijk ook plastic pallets. Deze laatste zijn soms zelfs voorgeschreven om bepaalde type goederen mee te versturen, zoals voedingsmiddelen. Door de stijgende houtprijzen zijn pallets niet goedkoop. Gooi pallets daarom nooit weg en bewaar ze zodat je deze tweedehandsjes weer kunt hergebruiken. Goedkoop én goed voor het milieu!
De transportservice kiezen

Er zijn diverse manieren waarop je een pallet kunt verzenden:

  • Groupage: dit is de meest gebruikte methode die men ook wel ABC transport noemt. Vandaag boeken (dag A), morgen laden (dag B) en overmorgen leveren (dag C). Let op dat zowel het ophalen als het afleveren niet gegarandeerd zijn. Dit gaat op basis van beschikbaarheid. Kortom: als de vervoerder een dagelijkse rit heeft naar een bestemming en de vrachtwagen is vol, blijft de zending staan tot de volgende rit. De meeste groupage vervoerders halen de zending lokaal op, daarna worden pallets voor dezelfde bestemming gebundeld en via een vrachtwagen (linehaul) naar een bestemming gereden. Hier wordt de zending weer lokaal getransporteerd naar de ontvanger. 
  • Express: dit zijn snelle leveringen waarbij de zending soms zelfs op dezelfde dag wordt opgehaald en de volgende dag weer wordt afgeleverd. Dit zijn vaak vervoerders zoals TNT/Fedex, DHL Express en UPS.

Elke vervoerder heeft natuurlijk zijn eigen specialiteit. Er zijn diverse zaken waar je rekening mee moet houden tijdens de keuze van de transportservice:

  • Netwerk: er zijn maar heel weinig vervoerders die vrijwel alles kunnen. De meeste vervoerders hebben een regionale of landelijke focus of focussen zich op een bepaalde groep landen of zelfs één specifiek land. Bijvoorbeeld een Oost-Europa specialist of een Frankrijk specialist. Doordat zendingen lokaal worden opgehaald, gebundeld worden per bestemming en daarna lokaal worden getransporteerd, is de communicatie tussen de vervoerders erg belangrijk. Bij elk overdrachtsmoment ontstaat de noodzaak voor extra communicatie indien er iets niet goed gaat. Daarnaast ontstaat er sneller ruis doordat de vervoerder informatie zoals de locatie van de zending moet opvragen bij de partner. 
  • Snelheid van afleveren: een zending die snel naar de andere kant van de wereld moet, kan het beste met een Express netwerk worden verzonden. De looptijd van een zending is belangrijk als de ontvanger de zending snel wil hebben. Er zijn diverse mogelijkheden zoals een directe rit (Sameday), Nextday (Express) of Groupage. 
  • Afmetingen en gewichten: elke vervoerder heeft een voorkeur voor bepaalde afmeting en gewicht van een pallet. Vaak worden er toeslagen gehanteerd voor pallets die buiten de ideale afmeting van de vervoerder vallen. Meestal hebben deze toeslagen te maken met de lengte, breedte, hoogte of gewicht van de pallet. Om toeslagen te voorkomen is het slim om een vervoerder te kiezen waar de specificaties van jouw zending binnen de standaard van deze vervoerder vallen.

Wanneer je niet de standaard pallet afmeting gebruikt, kennen veel vervoerders een tarief berekening op basis van laadmeters. Dit is het vloeroppervlak dat de pallet in de vrachtwagen in beslag neemt en wordt als volgt berekend:

Lengte (in meters) van de pallet vermenigvuldigen met de breedte (in meters) van de pallet en dit delen door 2,4 meter (de maximale breedte van een vrachtwagen).

Bijvoorbeeld: het formaat van een Europallet is 1,2 m in de lengte en 0,8 m in de breedte. 1,2 x 0,8 / 2,4 = 0,4 laadmeters. Een blokpallet is 0,5 laadmeters.

Express vervoerders hanteren het begrip actueel en volumegewicht. Het actuele gewicht is het gemeten c.q. gewogen gewicht. Dit is het gewicht als je de zending op een weegschaal zet. Het volumegewicht is wat complexer te bereken:

lengte van het pakket (cm) x breedte van het pakket (cm) x gewicht (kg) van het pakket ÷ volumegewichtdeler. 

Deze volumegewichtdeler is vaak per vervoerder en service anders. Een verpakking van 80 x 50 x 35 met een volumegewichtdeler van 5000 heeft bijvoorbeeld een volumegewicht van 28 kg.

Meestal hanteert de vervoerder het zwaarste gewicht. Dus als het volumegewicht 28 kg is en het gemeten gewicht 20 kg is, brengt de vervoerder 28 kg in rekening. Het volumegewicht wordt gehanteerd door de vervoerder, omdat het transport van bijvoorbeeld een kg veren in een enorm groot pakket voor de vervoerder duurder is dan een baksteen van een kg in een klein pakket.

  • Aantal zendingen naar hetzelfde adres: de meeste vervoerders geven een korting als je meerdere zendingen tegelijkertijd laat afleveren bij dezelfde ontvanger. Deze zendingen moet je op hetzelfde moment boeken. Let wel op dat veel vervoerders zoals DHL eCommerce NL een maximaal aantal palletzendingen per dag meeneemt. Gelukkig heeft Wuunder ook voor hele vrachtwagens oftewel Full Truckload (FTL) en Less Than Truckload (LTL) een oplossing.
  • Niet stapelbaar: geef bij het boeken aan of de pallet stapelbaar is of niet. Wanneer de pallet stapelbaar is, ontvang je meestal een korting. Als een pallet niet stapelbaar is dan betaal je meestal de volledige hoogte van de vrachtwagen (180-220 cm). Voorkom dat er toch iets op jouw pallet wordt gezet door een lege doos op de pallet te zetten. Geef ook met stickers aan dat de pallet ‘NON STACKABLE’ is. Plak deze stickers aan alle kanten.
  • Haalrit: de ophaling van een pallet is meestal inbegrepen in de kosten. Pallet vervoerders halen een incidentele zending meestal op de volgende werkdag op. Express vervoerders vaak op dezelfde dag. Het tijdstip tot wanneer je een zending dezelfde dag kunt ophalen verschilt per locatie. Hoe verder je van een depot van de vervoerder af zit, hoe eerder je de zending moet aanmelden. 
  • Keuzemogelijkheden voor de ontvanger: het is niet gebruikelijk bij het transport van pallets dat de ontvanger de mogelijkheid heeft om de afleverdatum te beïnvloeden. Wel is het gebruikelijk dat bij het boeken van de service de verzender een extra service kiest zoals bezorgen voor 12 uur of afleveren met voorrang. 
  • Zakelijke- of particuliere ontvangers: er zijn vervoerders die niet leveren bij particulieren zoals DHL eCommerce in Nederland. Vaak worden extra kosten in rekening gebracht bij het afleveren in een woonwijk. Vaak wordt dit veroorzaakt doordat hier vrijwel niet met vrachtwagens kan worden geleverd en de levering meer tijd kost. De grotere zakelijke ontvangers hebben de beschikking over een laad-/loskuil waardoor er geen vrachtwagen met laadklep nodig is. Heeft de ontvanger deze faciliteit niet, moet er worden aangegeven bij het boeken dat er wel een laadklep nodig is. Bij internationale transporten is dit niet gebruikelijk. Meestal hanteren vervoerders extra kosten hiervoor.
    Let er goed op dat de afleverdatum niet gegarandeerd is. Is de ontvanger niet aanwezig dan worden er kosten voor een tweede levering in rekening gebracht. Is de ontvanger op maandag gesloten of op andere tijden niet aanwezig? Zorg dan tijdens het boeken dat je een vervoerder kiest die een afspraak maakt met de ontvanger. Dit is in het pallet transport niet gebruikelijk en zorgt voor een forse toeslag. Mocht de vervoerder de zending moeten bewaren tot een geschikt aflevermoment dan brengt deze hiervoor opslagkosten in rekening.
  • Groen: er zijn weinig vrachtvervoerders die CO2 neutraal bezorgen. Slechts enkele vervoerders compenseren de uitstoot door bomen te planten of afkopen van de emissie. Het is ook vrij ongebruikelijk om elektrische of LNG voertuigen te gebruiken voor de aflevering van pallets. 
  • Retour mogelijkheden: het ophalen van pallets in het buitenland is vaak mogelijk op zakelijke adressen. Bij uitzondering wordt ook bij consumenten opgehaald tegen extra kosten. 

We helpen je graag om de juiste keuze te maken. Klik hier voor overzicht van pallet vervoerders. Of vraag hier een offerte aan.

Tarieven

De verschillende onderdelen die in het vorige stuk werden beschreven zijn van invloed op het tarief dat zal worden gerekend. Vervoerders kennen daarom extra toeslagen:

  • Ad hoc of regulier: er bestaat een groot verschil tussen een eenmalig pallet transport (ad hoc) dat via spot rates (actuele tarieven) wordt ingekocht of een transport dat regelmatig gaat voorkomen. Bijvoorbeeld dagelijk 10 pallets naar locatie X. Indien het regulier en dus planbaar transport is, kan een offerte voor langere tijd worden afgegeven. Wil je een ad hoc transport boeken in een piekperiode, betaal je natuurlijk meer. Dit is bijvoorbeeld ook het geval op de laatste vrijdag van de maand, een dag die traditioneel drukker is dan andere dagen.
  • Extra services: vrachtvervoerders hanteren diverse extra services, zoals afleveren voor 10 of 12 uur of met voorrang.
  • Deelbare inhoud: is de zending op te splitsen in individuele pakketten dan is het slim om altijd te berekenen of losse pakketten niet voordeliger zijn dan een pallet. Meestal is het bij meer dan acht pakketten naar hetzelfde adres binnen Nederland al slimmer om de zending als pallet te versturen. Houdt er bij de berekening natuurlijk rekening mee dat je de pallet niet altijd terug krijgt en de aanschafwaarde dus ook kwijt bent.
  • Formaat: ook pallet vervoerders willen graag zoveel mogelijk pallets op elkaar kunnen stapelen. Kan je pallet niet worden gestapeld doordat het een vreemde vorm heeft zoals een driehoek, dan brengen de meeste vervoerders een ‘non stackable’-toeslag in rekening. Wanneer de pallet groter of zwaarder dan is toegestaan, wordt deze retour gestuurd en volgt een forse toeslag.
  • Onjuiste afmetingen en gewichten: de meeste vervoerders rekenen extra kosten door als de doorgegeven afmetingen van je zending niet kloppen. Als de vervoerder een Europallet verwacht, maar het een groter pallet blijkt te zijn, kan het ook voorkomen dat de pallet niet kan worden meegenomen, omdat het niet in de vrachtwagen past. Ook hier rekenen vrachtvervoerders extra kosten voor (vergeefse pick-up).
  • Brandstoftoeslag: bij pallets is de impact van een brandstoftoeslag nog groter dan bij een pakket. Door de stijgende brandstofprijzen is een toeslag van 20 procent op dit moment al gauw gebruikelijk.
  • Opmaken douaneformulieren en inklaringskosten: vrachtvervoerders rekenen voor het controleren van de commerciële factuur en douaneformulier een fors extra bedrag. Sommige vervoerders brengen dit ook in rekening wanneer de ontvanger de zending weigert. Vergeet je de commerciële factuur toe te voegen aan de zending dan komt de zending vaak retour of vraagt de vervoerder je om deze alsnog op te sturen (hierover later meer).
  • Consumentenlevering: leveringen in een woonhuis (woonwijk) worden gezien als consumentenlevering, ook als hier bijvoorbeeld een fysiopraktijk of kapper gevestigd. Op deze zakelijke adressen moet vaak worden bezorgd met kleine bakwagens waardoor de kosten hoger liggen.
  • Tweede levering: er wordt een toeslag gerekend indien de ontvanger niet aanwezig is op het moment dat de vervoerder de zending probeert af te leveren. 
  • Retour: wanneer een zending niet kan worden afgeleverd, betaal je meestal zowel de heenweg en terugweg plus een boete. 
  • Afgelegen gebieden: vervoerders rekenen extra kosten als de zending moet worden afgeleverd in een afgelegen gebied. In Nederland zijn dit bijvoorbeeld de waddeneilanden. Vaak kennen vrachtvervoerders geen tarief per land, maar een tarief per postcodegebied. In gebieden waar ze regelmatig afleveringen hebben, betaal je minder en in gebieden waar extra naartoe moet worden gereden zonder combinaties met andere leveringen betaal je meer.
Verzekeren

Wanneer je een product met een hoge waarde verzend, is het belangrijk dat je een keuze maakt of een extra verzekering noodzakelijk is 

  • Groupage vervoerders: de meeste vrachtvervoerders hanteren een kiloprijs wanneer een zending zoek raakt. Vervoerders hanteren hierbij CMR-condities voor transport binnen Nederland en AVC-condities voor transport buiten Nederland. De vervoerder is zo aansprakelijk voor verlies en schade. De standaard aansprakelijkheid is echter beperkt. Voor CMR is dit ongeveer 10 euro en voor AVC ongeveer 3,40 euro per kilogram.
  • Express: doordat in deze netwerken veel camera’s worden gebruikt bij ieder sorteercentrum is de kans dat een pakket verloren raakt een stuk kleiner dan bij pakketpost. Ook hier gelden weer de CMR- en AVC-condities en kun je een zending extra verzekeren. 

De rol van de ontvanger is vrij groot bij pallet transport verzekeringen. Als de ontvanger tekent voor ontvangst, is het claimen van schade meestal niet meer mogelijk. Informeer de ontvanger hierover en zorg dat indien er schade is dit wordt vermeld op de vrachtbrief die de ontvanger tekent. Maak hier direct een foto van en informeer de vervoerder. Dit voorkomt vaak dat een schade wordt afgewezen.

Extra verzekeren kan meestal tegen de ‘aangegeven waarde’ oftewel de waarde van de zending. De mogelijkheden van deze verzekeringen zijn meestal zeer uitgebreid. Zelf kun je natuurlijk ook een transportverzekering afsluiten als je regelmatig waardevolle zendingen verstuurt. Dit is vaak voordeliger dan een verzekering afsluiten via de vervoerder.

De software van Wuunder kan zo ingesteld worden dat zendingen boven een bepaalde waarde direct extra worden verzekerd.

Zendingen volgen
Het verzendlabel

De inhoud van een verzendlabel lijkt nogal een eenvoudige keuze, maar niets is minder waar… Je moet hier op de volledige zaken letten: 

  • Correct adres: het is natuurlijk zeer vanzelfsprekend dat een correct adres noodzakelijk is om een levering te laten slagen. Probeer daarom in de check-out het adres te valideren. Vaak wordt in de haast een huisnummer vergeten. Geef de mogelijkheid om in een tweede adresregel een toevoeging te geven op de locatie zoals ‘gebouw A, appartement 2’. Soms worden hier zelfs GPS locaties gebruikt om het de bezorger makkelijker te maken. In sommige landen bestaan er nog steeds geen postcodes zoals in Hong Kong en de Nederlandse Antillen. Let erop dat versturen naar een postbus of antwoordnummer vaak alleen kan via een postale vervoerder (briefpost) zoals PostNL of Bpost. Verstuur je via een andere vervoerder naar een postbus of antwoordnummer dan komt de zending retour.
  • Telefoonnummer: het telefoonnummer wordt in het buitenland vaak door chauffeurs gebruikt om in contact te komen met de ontvanger. Neemt de ontvanger niet op dan neemt de chauffeur vaak het risico niet om naar een afgelegen woning te rijden en wordt de zending afgeleverd in een parcelshop.
  • E-mailadres: het e-mailadres wordt door de vervoerder gebruikt om de ontvanger te informeren over de komst van de zending. Gebruik je het e-mailadres niet, dan is de kans op een retour groter, omdat de ontvanger niet weet wanneer deze de zending kan verwachten. Ook geef je de ontvanger geen mogelijkheid om de levering te beïnvloeden. Voor bestemmingen buiten de EU zoals Zwitserland en Noorwegen wordt het e-mailadres gebruikt om de invoerrechten te voldoen. 
  • Referentie: wanneer een zending een hoge waarde heeft, is het belangrijk niet de inhoud te gebruiken. Dus gebruik bijvoorbeeld niet als referentie: Apple iPhone 13.
  • Sticker: de meeste vrachtvervoerders kennen geen verzendlabels zoals bij pakketten. Wuunder genereert echter altijd een verzendlabel. Plak het verzendlabel op ooghoogte in het midden van de korte kant van de pallet. Dit is namelijk de kant waar de heftruck de zending oppakt. Een label aan beide kanten plakken maakt het eenvoudiger voor de heftruckchauffeur. Express vervoerders kennen allemaal eigen labels. Let ook op dat tijdens het printen van het verzendlabel de inkt niet uitloopt. Er zijn speciale printers op de markt voor het printen van verzendlabels. Wanneer een barcode niet kan worden gescand door de vervoerder volgen er vaak toeslagen.
  • Deelbare inhoud: is de zending op te splitsen in individuele pakketten dan is het slim om altijd op meerdere kanten van de pallet extra stickers te plakken met de tekst ‘DO NOT BREAK DOWN’. Dit is met name aan te raden als je de pallet meegeeft met een pallet vervoerder zoals DHL Parcel, TNT, FedEx of UPS. Doe je dit niet dan worden pallet zendingen soms toch als individuele pakketten verzonden. Wanneer de losse pakketten niet zijn voorzien van verzendlabels zorgt dit meestal voor verlies van een deel van de inhoud van de pallet.
De commerciële invoice

Verstuur je een zending naar een land buiten de EU zoals Noorwegen, Zwitserland en Engeland, moet je naast het verzendlabel ook nog drie commerciële facturen op de zending plakken. Lees meer hierover op onze website. Bij Wuunder werken diverse specialisten die alles weten van import- en export.

Invoerrechten

Binnen de EU kun je goederen vrij versturen en dien je btw in rekening te brengen. Deze kosten kun je natuurlijk weer terugkrijgen van de belastingdienst.


Verstuur je een zending naar een land buiten de EU, betaalt de ontvanger geen btw over de waarde van de aanschaf, maar betaalt deze invoerrechten. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van de aard van het product en het land van ontvangst. Voor zakelijke klanten wordt vaak door de vervoerder gevraagd om de btw-nummers meteen te vermelden, zodat de verrekening efficiënter verloopt. Bij particulieren verstuurt de vervoerder een e-mail met een verzoek tot betaling. Als de ontvanger de invoerrechten niet voldoet, gaat de zending retour. Dit dient dus goed gecommuniceerd te worden met de koper.

Volgen van de zending

Bij het verzenden van een pallet is het niet gebruikelijk dat je de zendingen via een track & trace systeem continu kunt volgen. Enerzijds omdat deze zendingen zo min mogelijk uit vrachtauto’s worden gehaald en scannen dus niet mogelijk is, maar ook omdat de meeste pallet vervoerders minder geautomatiseerd zijn. Je ontvangt wel altijd een Proof Of Delivery (POD) oftewel een bewijs van aflevering of handtekening voor ontvangst.

Met Wuunder hoef je je hier niet druk over te maken: wij volgen de zendingen van onze klanten proactief. Van ophaling tot aflevering houden wij alles nauwkeurig in de gaten. Wanneer er ergens in het verzendproces iets misgaat, zoals vertragingen of een door de ontvanger onjuist ingevuld adres, nemen we direct contact op met de vervoerder om dit op te lossen. Deze service noemen wij de control tower

Communicatie met de ontvanger

Voor de ontvanger van het pakket is goede communicatie cruciaal. Door proactief met de ontvanger te communiceren over de status van de bestelling voorkom je onnodige telefoontjes, e-mails en frustratie. Wuunder neemt deze communicatie uit handen. We informeren de ontvanger over het bezorgproces en wanneer er iets misgaat houden we hen tot in detail op de hoogte. Hierdoor weet de ontvanger altijd wat er met de zending aan de hand is en kan er worden vertrouwd op een succesvolle levering.

Inhoud

Activeer je account binnen enkele minuten en start met slimmer verzenden.

Pallets versturen

Voor zendingen met extra volume of gewicht

Koppel je verzendproces aan een palletvervoerder en bespaar tijd. Adresgegevens worden automatisch ingevuld en je boekt zendingen en ophalingen met één klik. Onze slimme software automatiseert ook het pick & pack proces en het printen van verzendlabels, zelfs als de vervoerder geen eigen labels heeft.

Met onze proactieve customer service volgen we al je zendingen nauwlettend en lossen we problemen direct op. Na koppeling van je webshop of ERP-systeem, selecteer je eenvoudig je favoriete vervoerders en bezorgopties. Zendingen kun je handmatig of automatisch importeren. Je hoeft zelf niets meer te doen!

onverpakte pakketten moeiteloos versturen

Pallets versturen zonder omkijken

Consumenten en zakelijke klanten verwachten dat het verzenden van pallets net zo eenvoudig is als pakketten. Helaas is dit complexer, omdat er altijd een vrachtwagen nodig is. Dit brengt uitdagingen met zich mee, zoals vrachtverboden in woonwijken, het ontbreken van een laadklep, en langere afstanden tussen afleveringen, wat de kans op vertraging vergroot.

Pallets versturen in alle soorten en maten

Wuunder kan echt al je soorten pallets voor je vervoeren. Met ons brede aanbod aan nationale en internationale vervoerders heb je voor iedere pallet gegarandeerd een perfecte verzend-match. Koppel je systeem en profiteer van eindeloze mogelijkheden.

Pallets

Staat de pallet die je wilt versturen niet bij de mogelijkheden zoals een bijzonder zwaar, groot of gekoeld transport? Schakel dan onze support in en we gaan direct op zoek naar een bedrijf in speciaal transport die je pallet kan transporteren.

Eindeloze mogelijkheden

Wuunder biedt het totaalpakket om efficiënter te verzenden in je business. Met ons brede aanbod aan nationale en internationale vervoerders heb je voor iedere pallet gegarandeerd een perfecte verzend-match

Krijg controle en vertrouwen in je verzendproces

Neem het heft in eigen hand en creëer een veilige werkwijze in je business voor alle type pallets. Bepaal zelf welke verzendmethode het beste past bij iedere specifieke order. Wat je ook wilt versturen, er is altijd wel een gepaste oplossing.

Werk vanuit je vertrouwde webshopomgeving

Wil je een pallet op een andere manier versturen?

Stuur gerust je verzoek per e-mail naar [email protected] en we gaan er alles aan doen om te komen tot een gepaste oplossing.