verstuur met Rhenus

automatiseer je Rhenus VERZENDPROCES

Koppel je verzendproces aan Rhenus en zeg gedag tegen het handmatig overtypen van je adresgegevens. Voor iedere order worden de Rhenus-tarieven van Wuunder voor de verschillende services en aflevermomenten automatisch weergegeven. In dit overzicht kun je met één druk op de knop je zending boeken. Daarnaast automatiseren we via onze slimme verzendsoftware ook het pick & pack-proces in je magazijn en het printen van verzendlabels

Wanneer je gebruikmaakt van onze proactieve customer service, volgen we al je zendingen op de voet en gaan we bij opkomende issues direct aan de slag om het op te lossen. Zelf hoef je dus écht niks meer te doen!

Gebruik je eigen contract of maak gebruik van de voordelige Wuunder-tarieven

Krijg direct toegang tot de verschillende Rhenus-verzendopties en profiteer van alle voordelen. Maak gebruik van de scherpe Rhenus-tarieven via Wuunder of laad je eigen vervoerscontract in. 

 Je kunt de gewenste transport service van Rhenus combineren met andere vervoerders, zodat je altijd een verzendmethode kiest die het beste past bij je business.

Rhenus biedt verschillende verzendopties

Bij Rhenus kun je zowat alles vervoeren, van minipallets tot europallets en blokpallets. Maar ook kun je bij deze vervoerder terecht voor zee- en luchtvracht. Precies weten wat deze vervoerder voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met onze customer service. Zij geven je het gepaste advies. 

Nieuwe procedure zendingen VK

Sinds de Brexit, zijn procedures voor het verzenden naar het VK wat anders geworden. Aangezien het voor veel ontvangers om een nieuwe procedure gaat, en de nodige begeleiding mist, gaat Wuunder voor Rhenus de verzameling van alle benodigde documenten overnemen, tot zolang dat nodig is. Rhenus zal ook contact opnemen met je klant, de importeur. Zendingen zullen pas afgehandeld worden wanneer alle documenten, ook die van jouw importeur, in orde en aanwezig zijn.

Houd rekening met de volgende zaken

  • Deze documenten zijn noodzakelijk voor een goede inklaring: een getekende PoA (Power of Attorney), een Inklaringsinstructie (met EURI-nummer, BTW-nummer, oorsprongsverklaring en HS-code), en wanneer je importeur een eigen douaneagent heeft, is een Pre-lodgement importdocument ook nodig.

  • Zet de contactinformatie van jouw importeur duidelijk op de transportopdracht en de factuur. 

  • Zolang de documentatie niet volledig en juist wordt aangeleverd, zullen zendingen vanaf 18 januari 2021 niet meer opgehaald worden.

  • Je stuurt je eigen documenten aan Wuunder op het moment van opdracht. Als Rhenus contact opneemt met je importeur via e-mail, ontvang jij daar een kopie van.

Graag ontvangt onze customer service de nodige documenten voor het boeken van de zending. Wuunder zorgt er dan voor dat alle documenten bij Rhenus terechtkomen.

En dan nog deze aandachtspuntjes ...

  • Rhenus neemt alleen nog zendingen aan met een DAP leveringsconditie. Dit moet goed vermeld worden op de factuur. Rhenus werkt aan een oplossing voor DDP en EXW leveringscondities.

  • Zorg voor een originele factuur met, indien nodig, een oorsprongsverklaring. Deze is alleen nodig voor goederen die uit de EU komen. Voor goederen die buiten de EU vandaan komen, is het vermelden van het land van oorsprong voldoende. Ondertekenen dient gedaan te worden met een blauwe pen en een naam in blokletters. LET OP: door een foutieve oorsprongsverklaring kan je importeur geconfronteerd worden met een plicht tot het betalen van hogere invoerrechten. Dit kan niet meer gecorrigeerd worden.

Als er op dit moment zendingen onderweg zijn, stuur dan zo snel mogelijk alle nodige documenten naar [email protected]. Dan zorgen wij dat er contact opgenomen wordt met de importeur.

Hieronder kun je een aantal handige documenten downloaden

Creëer extra veiligheid in je bezorgproces

Neem het heft in eigen hand en verzend je zendingen altijd met een gerust gevoel. Gebruik voor privacygevoelige of waardevolle zendingen en aanvullende verzekering en vergroot de controle in je bezorgproces. Wil je weten tot welk bedrag je zendingen kunt verzekeren of andere details, klik op onderstaande button.

Vol vertrouwen op een succesvolle levering bouwen

Vermeld altijd de bedrijfsnaam, contactpersoon, telefoonnummer en
e-mailadres op de zending en beperk het aantal retourzendingen doordat de chauffeur om welke reden dan ook niet in staat was om je zending op de eindbestemming af te leveren.
Wel zo handig, want je blijft zelf verantwoordelijk voor het product tot je klant het pakket daadwerkelijk in ontvangst heeft genomen.

Print verzendlabels slimmer en sneller

Combineer Rhenus met andere vervoerders?

Wuunder werkt samen met meer dan 300 geschikte vervoerders. Ben je benieuwd welke vervoerders er nog meer zijn aangesloten? Of wil je weten wat hun kwaliteiten zijn? Neem dan een kijkje op de pagina over de meest gebruikte vervoerders.