Hoe kan ik een zending retour sturen?

Hoe een zending retour sturen precies werkt, hangt af van de keuzes die de verzender heeft gemaakt. Er zijn verschillende mogelijkheden die de verzender kan aanbieden:

Retourzendingen zelf brengen naar parcelshop

Zelf het retourlabel printen

Via een e-mail ontvang je het retourlabel. Je hoeft alleen nog maar het retourlabel te printen, op de bestelling te plakken en af te geven bij het servicepunt van de vervoerder. 

Het retourlabels wordt opgestuurd

Mocht je niet over een printer beschikken dan versturen we voor sommige verzenders het retourlabel per post. Dit label plak je op de zending en breng je zelf naar de parcelshop.

Zonder label retourneren

Als je geen printer in huis hebt, is het bij DHL Parcel mogelijk om de optie ‘Geen printer in huis’ te kiezen. Je geeft je pakket simpelweg af bij een winkel met een DHL ServicePoint en laat de QR-code op je mobiel scannen.

Retourzending wordt opgehaald bij jou thuis

Zelf het retourlabel printen 

Het enige wat je klant hoeft te doen is het retourlabel te printen dat je hebt ontvangen per e-mail en de zending mee te geven aan de chauffeur. Het moment waarop de zending wordt opgehaald heb je afgesproken met de verzender of met ons.

De vervoerder print het retourlabel

Sommige verzenders maken retour zenden wel heel makkelijk. De vervoerder print zelf het retourlabel en haalt de zendingen direct bij de klant thuis op. 

Nog andere vragen?

Heb je andere vragen over het versturen of ontvangen van zendingen? Check onze Frequently Asked Questions. Of neem direct contact met ons op. Ons team aan experts helpen je graag! Stuur gerust je vraagstuk per e-mail naar [email protected] of bel even naar 020 261 5748.