Bel me terug

Veelgestelde vragen

Wie is Wuunder
Wie is Wuunder?

We zijn een team van enthousiaste en ervaren transportspecialisten aangevuld met IT- en app-developers.

 

Bezoekersadres

Marconilaan 8

6003 DD Weert

Je vindt Wuunder hier

 

Wuunder Holding B.V.

Sint Odiliënberg

Chamber of Commerce registration number: 65052765

VAT number: NL855962100B0

Waarom zoekt Wuunder testers?

We zoeken kritische mensen die regelmatig zendingen versturen en het leuk vinden om onze service verder te verbeteren. Je kunt nieuwe functies gebruiken voordat iedereen deze kan gebruiken. We zien feedback als een cadeautje, waarvan jij bepaalt hoe vaak en uitgebreid je het geeft. Interesse? Stuur een e-mail naar Info@WeAreWuunder.com

Waar kan ik Wuunder gebruiken?

Een zending boeken kan overal ter wereld. Zendingen laten ophalen kan in vrijwel de hele wereld. Wil je een zending laten ophalen buiten Nederland, België of Luxemburg? Stuur ons dan even een e-mail Info@WeAreWuunder.com

Wie kan zendingen versturen & ontvangen?

Iedereen, zowel bedrijven als particulieren, kan gebruik maken van Wuunder.

Wat doet Wuunder voor mij?

Wuunder is een service waarmee je op een gemakkelijke manier documenten, pakketten en pallets kunt versturen & ontvangen. Met Wuunder boek je supersnel een zending en krijg je altijd de beste prijs. Zendingen van verschillende vervoerders zijn gemakkelijk te volgen. Door de chat functie blijft de verzender en ontvanger met elkaar in contact. Wel zo persoonlijk! Natuurlijk halen we de zending voor jou op.

Snel boeken bij de meest geschikte vervoerder

Een zending boeken en volgen kan op je mobiel (App Store of Google Play) of via je Mac of PC (Browser versie). Ook heeft Wuunder voor webwinkels speciale gratis verzend software (webshop).  Onder andere voor Magento, WooCommerce,Opencart,  Seoshop / Lightspeed, Shopware, etc

Door het multi-device platform is Wuunder uitermate geschikt voor ZZP’ers, MKB’ers, grotere bedrijven en webwinkels. Een postkamer of frankeermachine is niet meer nodig. Voor fysieke en on-line winkels is een multi-channel strategie binnen handbereik. Via de mobiele applicatie kunnen bijvoorbeeld artikelen die niet op voorraad zijn direct vanuit een ander filiaal of warehouse worden opgestuurd. Een zending versturen is net zo gemakkelijk als het retourneren van een zending.

Door gebruik te maken van meer dan 20 vervoerders kunnen artikelen nog dezelfde dag, de volgende dag of later worden afgeleverd. In sommige grotere steden bieden we zelfs een on-demand service. Dan komen we je zendingen op een gewenst tijdstip ophalen. Hierdoor hoef je nooit meer lang te wachten op een chauffeur.

Wuunder volgt je zendingen en neemt contact op met de vervoerders

Wij volgen iedere zending voor jou . Daarnaast neemt Wuunder alle contact met de verschillende vervoerders op zich. Dus nooit meer formulieren invullen als een pakje is beschadigd of klantenservice bellen als een zending is vertraagd.

Log-in en boek direct je zending binnen Europa of de rest van de wereld. Stuur ons even een e-mail als je nog nooit zendingen naar non EU landen hebt verzonden. We helpen je graag!

Ook kun je je adresboek importeren zodat je sneller zendingen kunt boeken. Neem dan even contact op met Wuunder via Info@WeAreWuunder.com.

Wanneer kan ik Wuunder bereiken?

Je bereikt ons per e-mail van maandag tot en met zaterdag (Info@WeAreWuunder.com). Wuunder klantenservice is geopend op werkdagen tussen 8.30 en 19.00 uur. Op zaterdag tussen 11.00 en 15.00 uur. Op zon- en feestdagen zijn we gesloten.

DE WUUNDER-APP & -BROWSER
Je gegevens koppelen aan je account

Maak een wachtwoord aan in het setting-menu als je je historische gegevens wilt gebruiken op een nieuwe telefoon of browser. Als je ruimte nodig hebt op je mobiel dan kun je de app tijdelijk verwijderen en opnieuw installeren.

Ook kun je door een wachtwoord aan te maken Wuunder gebruiken op verschillende devices zoals mobiel, tablet, Mac en PC. Na het downloaden van de app of openen van de browser geef je aan dat je al een account hebt. Gebruik dan je e-mail adres en wachtwoord en we zetten meteen je oude gegevens terug.

Stuur ons een e-mail als je je wachtwoord bent vergeten  Info@WeAreWuunder.com.

Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens wijzigen?
 • Persoonlijke gegevens kun je aanpassen in het settings menu (jouw gegevens). Ook voeg je hier eenvoudig een foto of bedrijfslogo toe.
 • Stuur een e-mail naar Info@WeAreWuunder.com met je oude en nieuwe mobiele nummer vanaf het e-mail adres dat je altijd hebt gebruikt voor het ontvangen van de factuur. We zorgen dat je oude gegevens worden gekoppeld aan je nieuwe telefoonnummer.
Gemakkelijk zoeken in verstuurde zendingen?

We hebben Wuunder zo simpel mogelijk gehouden en alle gegevens die je zoekt opgenomen in de e-mail met de bevestiging van je boeking (order of factuur). Als je zoekt in je e-mail programma kun je dus alle details vinden. Wel zo makkelijk.

Bevestigen van je persoonlijke gegevens?

Tijdens je eerste boeking vragen we je om je persoonlijke gegevens te bevestigen. Dit zijn de gegevens van de persoon, die bekend is bij de ontvanger. In de meeste gevallen is dit de persoon die de zending boekt. Het adres en de (bedrijfs)naam vermelden we op de factuur. De (bedrijfs)naam wordt ook gebruikt in de communicatie met de ontvanger. Naar het e-mail adres wordt alleen de factuur gezonden. Het telefoonnummer wordt door Wuunder gebruikt, indien er vragen zijn over de betaling van de factuur. Het KvK- , BTW- of afdelingsnummer wordt vermeld op de factuur. Klik op het overslaan icoon >| als je dit niet wilt vermelden. Jouw gegevens kun je aanpassen via het settings menu. Hier kun je ook een foto van jezelf toevoegen of een bedrijfslogo.

Kan ik een prive telefoon gebruiken om zendingen te versturen uit naam van een bedrijf?

Het maakt niet uit of je boekt met je eigen telefoon of een telefoon van het bedrijf waar je werkt. Je kunt tijdens de betaling gewoon betalen via de zakelijke rekening van je bedrijf.

Waarom heeft Wuunder mobiele telefoonnummers nodig?

Jouw mobiele telefoon wordt je adres. Je verstuurt zendingen van persoon naar persoon in plaats van naar een vast fysiek adres. Om makkelijk en snel contact te maken met alle personen in de keten gebruiken we het mobiele nummer. Gebruik het mobiele nummer van de ontvanger als je wilt dat deze de zending kan volgen via de Wuunder.

Hoe weet ik dat het SMS/e-mail bericht echt van Wuunder is?

Wij sturen al onze SMS-berichten via +32 460 20 57 18 en e-mails via noreply@Wuunder.co. Zodra je de app gebruikt, kun je alle berichten direct zien in de app. De link in de SMS of e-mail hoef je dan niet meer te gebruiken.

Waarom moet ik met een SMS-code mijn mobiele telefoonnummer bevestigen?

We valideren je mobiele nummer om zeker te weten dat het inderdaad jouw nummer is.

Wat zit er in de nieuwe release?

Als we een nieuwe versie hebben, wordt je app automatisch geüpdate. In de toelichting in de Google Play en Apple Store zie je wat we hebben verbeterd. In onze nieuwsbrief vertellen we je er ook meer over.

Wat heb ik nodig om Wuunder te kunnen gebruiken?

Wuunder is beschikbaar op je PC, tablet en smartphone (iOS vanaf versie 8.0 of Android vanaf versie 4.0 ). Je hebt een internet verbinding nodig en een printer voor het printen van de verzendlabels.

Voor webshops heeft Wuunder gratis verzendlabel software waardoor je supersnel zendingen kunt versturen, ontvangen en volgen: WooCommerce, Magento, SEOshop / Lightspeed, Opencart, Shopware, etc. Heb je een eigen eCommerce platform dan kun je een REST API koppeling maken. Overtypen van gegevens is met deze verzend plug-ins verleden tijd.

Kan ik direct een zending versturen?

Nadat je Wuunder hebt geïnstalleerd op je app, Mac of PC, vragen we om je mobiele nummer te verifiëren. Zo weet zowel de verzender als de ontvanger dat alle chats met de juiste persoon plaatsvinden. Daarna kun je direct je zending boeken. Je hebt geen klantnummer of contract nodig om je (eerste) zending te versturen. Per zending bepaal je of je Wuunder wilt gebruiken.

Als je klant bent geworden bij Wuunder en onze gratis verzendsoftware gebruikt voor webshops dan kun je direct starten met versturen nadat je je persoonlijke API keys hebt ingevoerd in het instellingen scherm. Ons technische team is beschikbaar om je te helpen met de installatie.

Met de verzend plug-ins kun je ook test zendingen versturen. Hierdoor kun je zien welke informatie beschikbaar is voor de verschillende afdelingen die eventueel betrokken zijn bij het versturen van de zendingen zoals bijvoorbeeld de klantenservice, warehouse, IT en administratie.

Hoe kan ik zendingen versturen via Wuunder?

Je kunt al je zendingen supersnel boeken en volgen via ons innovatieve platform:

 • Download de Wuunder app in de App Store of Google Play
 • Gebruik het online verzendsysteem voor Mac en PC
 • Je kunt ook via MyWuunder je zendingen importeren via CSV
 • En meerdere items naar zelfde adres of retouren boeken via MyWuunder
 • Of zendingen importeren via de Chrome extensie.
 • Retailers kunnen gebruik maken van de verschillende verzendmodules of via een API verbinding voor  webshop. Neem dan even contact op met Wuunder via Info@WeAreWuunder.com

Voorwaarden
Waar vind ik het privacybeleid van Wuunder?

Het privacybeleid vind je onder deze link.

De gebruikersverklaring

De gebruiksvoorwaarden vind je hier.

De algemene voorwaarden

De algemene voorwaarden vind je onder deze link.

Hoe is mijn zending verzekerd?

De maximale schadevergoeding die de vervoerder uitkeert is beperkt tot een bedrag van € 3,40 per kilogram. Conform de AVC voorwaarden.

Waarom werkt Wuunder niet met contracten?

We willen het eenvoudig houden en geloven niet in langdurige contracten. Bij ons bepaal je per zending of je deze met Wuunder verstuurt. Wuunder biedt altijd een goedkope optie waardoor verzenden niet duur hoeft te zijn.

Ook geven we je automatisch korting die kan oplopen tot 15%. Verstuur je in 1 week voor meer dan 75 Euro dan krijg je al direct een korting. Meer informatie over onze scherpe tarieven vindt je hier.

Verstuur je meer dan 500 Euro per week? Mail ons dan voor een mooie aanbieding: Info@WeAreWuunder.com.

ZENDINGEN VERSTUREN
Naar welke landen kan ik zendingen versturen?

Je kunt zendingen via de app/browser en verzendmodules versturen naar vrijwel alle landen in de wereld. Staat het land waarnaar je wilt versturen niet op onze lijst dan zetten we dit er graag direct bij. Stuur ons dan even een e-mail.

Binnen EU landen is geen douane documentatie nodig. Wil je een zending buiten de EU versturen en heb je dit nog nooit gedaan? Lees dan hier verder of stuur ons even een e-mail. We regelen dit graag voor je!

Wat is het verschil tussen zakelijk- en privé adres?

Een zakelijk adres is een bedrijfslocatie en een privé adres is een woonhuis. De meeste vervoerders rekenen een toeslag voor zendingen die gestuurd worden naar een privé adres.

Zendingen die je zelf brengt naar een Parcelshop of zendingen die je verstuurt naar een Parcelshop zijn vaak goedkoper.

Hoe kan ik iets sturen naar een persoon die niet in mijn adresboek staat?

Door op de plus knop te drukken, kun je een persoon toevoegen die niet in je adresboek staat.  Adressen in Nederland zoeken we voor je op. De postcode en het huisnummer zijn genoeg.

Sla de contactgegevens op in je persoonlijke adresboek zodat je de volgende keer deze persoon direct kunt selecteren. Type de naam van deze persoon en alle gegevens komen automatisch naar boven. Klik op “Wijzig” als je de gegevens wilt aanpassen.

Als je een adressenbestand hebt dan kunnen we dit in je persoonlijke adresboek zetten. Stuur ons dan even een e-mail. Je hoeft dan alleen de juiste persoon te selecteren tijdens het boeken van de zending en de juiste gegevens worden meteen gebruikt. Wel zo makkelijk.

Waar levert de vervoerder mijn zending af?

De zending wordt altijd afgeleverd op de begane grond. Om het pakket en de pallet snel te kunnen bezorgen moet deze locatie goed bereikbaar zijn.

Op internationale vrachtwagens is standaard geen laadklep aanwezig. Geef bij het boeken van pallets (groupage, LTL, FTL transport) aan indien een laadklep noodzakelijk is.

Wat zijn de afleverinstructies voor de chauffeur?
 • Wij geven het telefoonnummer van de ontvanger door aan de vervoerder die de zending komt afleveren. Hierdoor kan deze, indien noodzakelijk, contact opnemen met de ontvanger bij de aflevering.
 • Indien je een telefoonnummer en/of naam van de contactpersoon gebruikt, worden deze meestal afgedrukt op het verzendlabel dat op de verpakking zit.
Bezorgen jullie in afgelegen gebieden?

Onze vervoerders bezorgen in afgelegen gebieden en rekenen hier meestal extra kosten voor (out of area surcharge). Deze hebben we al verrekend in de tarieven.

Bezorgen jullie in een postbus of op antwoordnummers?

Het is mogelijk om je zendingen in Nederland te sturen naar postbus- of antwoordnummers via de services van PostNL. De andere vervoerders mogen helaas niet in een postbus locatie zendingen afleveren.

Hoe kan ik nog sneller een pakket of pallet boeken?

Via ons gratis multi-device platform kun je op zowel je mobiel, Mac, PC en eCommerce systeem je zendingen snel boeken. Door gebruik te maken van de mogelijkheden van ieder device kun je tijd besparen:

Boeken via de app

Je kunt de Wuunder app’s vinden in de App Store of Google Play. Als je geen persoonsgegevens in het adresboek van je mobiel hebt staan, dan moet je alle gegevens handmatig intypen (gebruik hiervoor de + toets). Door persoonsgegevens in het adresboek van je mobiel te zetten, kun je deze makkelijk selecteren en sneller boeken. Als je persoonsgegevens in een email hebt staan, kun je deze eenvoudig opslaan in je adresboek.

Als je eenmaal zendingen hebt geboekt dan geven wij je maximaal 5 suggesties. Als je een suggestie selecteert dan nemen we direct alle oude gegevens over. Ook kun je contactpersonen opslaan in je eigen Wuunder adresboek.

Zodra je begint te typen bij de vraag “Naar wie wil je iets sturen” gaan we deze contactpersoon zoeken in het Wuunder adresboek. Kunnen we deze hier niet vinden dan zoeken we verder in het adresboek op je mobiel. Wel zo efficient!

Boeken via je Mac of PC

De browser versie van ons online verzendsysteem voor Mac en PC vind je hier. Zodra je een nieuwe contactpersoon hebt toegevoegd aan je Wuunder adresboek kun je deze ook vinden tijdens het boeken via de browser. Staat het adres op je mobiel dan pak je even je mobiel en open je de Wuunder app. Klik op de draft zending en zoek de contactpersoon in het adresboek van je mobiel. Selecteer dan deze persoon. Je kunt nu de boeking weer afmaken in de browser.

Boeken via een eCommerce verzendplug-in

Speciaal voor webshop is er gratis verzendsoftware waardoor je nooit meer gegevens hoeft over te typen.

 • Installeer de verzend software voor WooCommerce, Magento, SEOshop / Lightspeed, Opencart, Shopware, etc. Je kunt ook je een eigen eCommerce platform koppelen via onze REST API.
 • Wuunder heeft een test- en productie omgeving.
 • Het boeken van een zending of een retour zending kost nu nog maar een paar seconden.

Boeken zendingen via CSV import

Wil je veel zendingen in 1 keer versturen dan kunnen we de zendingen importeren via een CSV file. Stuur ons de excel, CSV etc file en wij versturen de zendingen voor je. De labels ontvang je via e-mail.

Contactgegevens importeren via een CSV import

Wil je nog sneller boeken, dan is het mogelijk om al je contactgegevens bereikbaar te maken via de app of browser. Hiervoor uploaden we jou CSV file naar je eigen adresboek. Hierdoor heb je alle gegevens direct bij de hand.

Ook kunnen we een API koppeling maken met je database. Neem dan even contact op met Wuunder via Info@WeAreWuunder.com.

De persoonsgegevens die Wuunder gebruikt kloppen niet

Mochten de adresboek gegevens van de persoon aan wie je iets wilt versturen niet compleet zijn, dan vragen we je om bijvoorbeeld de postcode handmatig in te voeren. Wuunder wijzigt niets in je adresboek. Dus mocht er een fout in je adresboek staan, dan kun je het alleen in je adresboek wijzigen. Door lang op de foute gegevens te drukken in de app kun je deze wissen. De gewijzigde persoonsgegevens in je adresboek worden direct zichtbaar in de app. Als een contactpersoon meerdere telefoonnummers of (e-mail) adressen heeft dan kun je deze selecteren in de app. Druk op de telefoonnummers of (e-mail) adressen en de app laat alle gegevens zien die je in je adresboek hebt staan. Kies dan de gegevens die je wilt gebruiken.

Een nieuwe contactpersoon selecteren

Je maakt een nieuwe contactpersoon aan in de app door het + icoon te gebruiken. Wil je regelmatig naar deze persoon iets versturen? Dan is het makkelijker en sneller om de nieuwe contactpersoon eerst in je adresboek te zetten op je mobiel.

Waarom wil Wuunder toegang tot mijn contactpersonen in het adresboek?
 • Door gebruik te maken van de gegevens, die je hebt opgeslagen in je adresboek, kun je veel sneller zendingen versturen. Je hoeft slechts de persoon te selecteren, zoals ook bij WhatsApp en SMS het geval is. Wuunder presenteert de gegevens uit je adresboek in de app, waarna je een selectie maakt van de gegevens, die je wilt gebruiken zoals bijvoorbeeld het ophaal- of afleveradres. Deze door jou geselecteerde gegevens worden gebruikt om bijvoorbeeld de zending te boeken, het verzendlabel te maken, etc. De gegevens worden natuurlijk op een veilige manier en via een versleutelde verbinding verstuurd.
 • Wuunder wijzigt niets in je adresboek. Dus mocht er een fout in je adresboek staan dan kun je het alleen in je adresboek wijzigen. Boek daarna de zending opnieuw. De gewijzigde persoonsgegevens worden dan direct zichtbaar in de app.
 • Andere gebruikers hebben geen toegang tot de gegevens in je adresboek, tenzij je deze gegevens deelt. Wuunder zal nooit je persoonlijke gegevens verkopen aan derden. Als je meer wilt weten over ons privacybeleid, lees dan onze privacyverklaring link.
 • Als je ons geen toegang geeft, kun je Wuunder nog steeds gebruiken. Je moet dan wel alle gegevens handmatig invoeren. Je maakt een nieuwe contactpersoon aan in de app door het + icoon te gebruiken.
Naar wie wil je iets sturen?

Dit zijn de gegevens van de persoon waar de zending voor bestemd is: de ontvanger. Op dit adres wordt de zending afgegeven door de chauffeur van de vervoerder. Gebruik indien mogelijk een bedrijfsnaam. Het e-mail adres wordt gebruikt om de ontvanger te informeren over de komst van de zending, zodat deze de zending kan volgen. Ook gebruiken we dit e-mail adres om de ontvanger (indien mogelijk) meer details te sturen over het aflevermoment. Het telefoonnummer van de ontvanger wordt door de chauffeur gebruikt, indien er vragen zijn, tijdens het afleveren van de zending. Het verzendlabel kan deze gegevens weergeven.

JE ZENDING
Waarom moet ik de juiste waarde invoeren?

Sommige vervoerders willen vooraf weten wat de waarde is van je zending. Dit is jouw inkoopwaarde.

Wat zijn de maximale afmetingen en gewichten die ik kan versturen?

De maximale afmetingen van een groot pakket of pallet is: 240 x 200 x 100 (in cm) en een maximum gewicht van 50 kilogram voor pakketten en 1.000 kilogram voor zware pallets.

Boven een gewicht van 50 kilo is het raadzaam om een pallet te gebruiken, zodat de zending makkelijker kan worden getransporteerd. Indien vervoerders zelf de zending op een pallet moeten zetten, kan dit meerkosten tot gevolg hebben. Ook kan de zending door de vervoerder worden geweigerd.

Wil je iets versturen met grotere afmetingen of een hoger gewicht? Stuur een e-mail naar info@WeAreWuunder.com.

Waarom moet ik de juiste afmetingen en volume invoeren?
 • De prijs voor het transport is gebaseerd op de door jou afgegeven gewichten en volume.
 • Vervoerders controleren het door jou opgegeven gewicht en volume.
 • Als dit onjuist blijkt te zijn, zal de zending worden afgerekend tegen het door de vervoerder gewogen gewicht en volume.
 • Je ontvangt dan een aparte factuur.
Verstuur gemakkelijk je documenten, pakketten en pallets

Met Wuunder kun je bijna alles versturen. Zowel documenten, pakketten en pallets kunnen met de meest geschikte vervoerder worden verzonden. En natuurlijk zoals jij dat wil:  vandaag, morgen of overmorgen.

Documenten

 • Brieven waarvoor aangebeld en getekend moet worden
 • Briefpost die via de brievenbus wordt bezorgd
 • Aangetekende brieven waarbij we overhandigen na een ID-check

Pakketten

 • Pakketten waarvoor aangebeld en getekend moet worden
 • Brievenbus pakketten / pakketpost die via de brievenbus wordt bezorgd
 • Kleine, grootte en zware pakketten (tot max 32 kg) waarvoor wordt aangebeld

Binnen Nederland hoef je geen volume en gewicht door te geven als je binnen de standaard afmetingen blijft. Als je naar het buitenland wilt versturen dan telt ,vooral bij luchtvracht, elke centimeter. Door het invoeren van het volume en gewicht kunnen we altijd de beste vervoerder vinden tegen een scherp tarief.

Pallets

 • Euro pallets
 • Blokpallets
 • Displaypallets
 • Chemie pallets
 • Düsseldorfer pallets
 • Hele en halve pallets
 • Vierkante pallets
 • Lengte zendingen

Door het invoeren van lengte, breedte, hoogte en gewicht krijg je altijd de beste prijs en meest geschikte vervoerder.

Iets anders te versturen?

Helaas mag niet alles worden verzonden. Lees hier meer over de beperkingen.

Meer weten over de maximale gewichten en afmetingen?

Wil je iets bijzonders versturen? Stuur dan een e-mail naar Info@WeAreWuunder.com.

Waar moet de verpakking aan voldoen?
 • Goede binnen- als buitenverpakking (geen beschadigde verpakking).
 • Geen natte, lekkende dozen of dozen met waterschade.
 • Stapelbaar.
 • Niet samengebundeld.
 • Geen zware items in zwakke verpakkingen.
 • Geschikt voor machinale verwerking.
 • Tenminste een diagonale valtest vanaf een hoogte van 80 cm en een drukweerstand van 100 kilogram kunnen doorstaan.
 • De verpakking mag niet als provocerend ervaren kunnen worden.
 • Het moet onmogelijk zijn om de verpakking te openen zonder sporen achter te laten.
 • Bestand zijn tegen weersinvloeden.
 • Gebruik indien nodig omsnoeringsmiddelen om de verpakking te verstevigen.
Welke verpakkingen kan ik gebruiken?

Vervoerders maken een onderscheid tussen documenten, pakketten en pallets omdat deze bepalen hoe de zending kan worden opgehaald en afgeleverd. Documenten en pakketten kunnen worden opgehaald met een bakfiets of bestelbus. Een pallet is een houten of kunststof plateau waarop goederen kunnen worden opgeslagen en vervoerd. Een pallet kan worden verplaatst met een pompwagen of een vorkheftruck. Het transport van pallets wordt daarom uitgevoerd met vrachtwagens met een laadklep. Een laadklep kan maximaal 1.000 kilogram tillen.

Welke inhoud mag ik niet versturen?

Met Wuunder kun je vrijwel alles versturen op verschillende manieren. Onderstaande mag helaas niet worden verzonden:

 • Verboden inhoud zoals tabak en tabakproducten, alcohol, parfums, medicijnen, verdovende middelen, ivoor, wapens en munitie.
 • Goederen die volgens nationale en internationale wetgeving niet mogen worden verstuurd.
 • Producten die speciale faciliteiten, veiligheidsvoorzieningen of vergunningen vereisen.
 • Producten die als aanstootgevend kunnen worden beoordeeld, zoals pornografie of goederen die politiek gevoelig zijn, moeten correct verpakt zijn.
 • Aan bederf onderhevige producten, planten, (levende) dieren, menselijke organen of stoffelijke overschotten.
 • Emmers, blikken, jerrycans of breukgevoelige inhoud (zoals glas, keramiek, hard plastic, gietijzer en aardewerk).
 • Persoonlijke bagage.Persoonlijke bagage.
 • Betalingsmiddelen zoals geld, munten, waardepapieren, cadeau- en/of waardebonnen, toegangskaarten of betaalkaarten.
 • Inhoud met een bijzondere waarde, zoals bijvoorbeeld juwelen, edelstenen, edelmetalen, parels, kunstvoorwerpen, bont, tapijt, manuscripten, waardevolle documenten, gegevensdragers met unieke data en beelden.
 • Geen gevaarlijke inhoud zoals chemicaliën, verf, vuurwerk, ontvlambare stoffen, brandblussers, magneten, droogijs, accu’s en batterijen (zie gevaarlijke stoffen).
 • Stoffen en voorwerpen die kunnen ontploffen.Stoffen en voorwerpen die kunnen ontploffen.
 • Gassen die samengeperst zijn, vloeibaar zijn gemaakt of onder druk zijn opgelost.
 • Brandbare vloeistoffen en vaste stoffen.
 • Stoffen die vatbaar zijn voor zelfontbranding.
 • Stoffen die brandbare gassen ontwikkelen als ze in aanraking komen met water.
 • Stoffen die de verbranding bevorderen.
 • Organische peroxiden en giftige stoffen.
 • Bijtende stoffen en stoffen die infecties kunnen veroorzaken.
 • Alle andere stoffen die voor de mens of het milieu gevaarlijk kunnen zijn.
 • Witgoed, wasmachines, koelkasten, vaatwassers, ovens, magnetron, etc.

Neem contact op met Wuunder als je twijfelt:  Info@WeAreWuunder.com

Mag ik gevaarlijke goederen versturen?
 • Het is niet mogelijk gevaarlijke goederen (ADR) te versturen.
 • In gevaarlijke situaties mag een zending ter afwending van gevaar worden vernietigd, zonder dat je recht hebt op schadevergoeding. Je wordt dan uiteraard (achteraf) zo snel mogelijk geïnformeerd.
 • Als de zending schade veroorzaakt (denk aan schade aan andere pakketten, reinigingskosten, vervangingskosten en letsel) ben je hiervoor verantwoordelijk. Bovendien vrijwaar je de vervoerder voor aansprakelijkheden tegenover derden die het gevolg zijn van het in strijd handelen met deze voorwaarden.

COMMUNICATIE MET ONTVANGER
Chat over je pakket of pallet met de ontvanger en verzender

Met Wuunder verstuur je niet alleen een zending alsof je een chat bericht stuurt. Je kunt ook met de ontvanger chatten over je zending. Dat scheelt weer een boel e-mail berichten.

Als de verzender het mobiele nummer van de ontvanger heeft gebruikt tijdens het boeken van de zending kan deze de zending volgen via Wuunder. De zending komt automatisch in het overzichtsscherm. Vanaf dat moment kunnen de verzender en ontvanger elkaar ook chat berichten sturen. Natuurlijk sturen we je een notificatie op je Apple of Android telefoon dat er een bericht voor je is.

Chatten met de verzender of de ontvanger van je pakket of pallet kan door in het overzichtsscherm op een zending te klikken. Je ziet hier de door jou geboekte zending of de zending die je gaat ontvangen. Ook zie je hier een samenvatting van de track & trace gegevens zodat je beide de zending gemakkelijk kunt volgen. Alle chat berichten vind je hier.

Vraag je klant bijvoorbeeld wat hij van de aankoop vond. Ook kan je klant via de chat een product terug sturen of bijbestellen. Maar dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf.

De ontvanger kan een foto maken van de zending en laten zien hoe blij hij/zij is met de aankoop. Mocht een zending door de vervoerder per ongeluk zijn beschadigd dan stuur je snel een foto van de schade. Wel zo persoonlijk!

Stel al je vragen over chatten en appen van een pakket of pallet op Info@WeAreWuunder.com.

Hoe maak ik een foto van mijn zending?

Klik tijdens het boeken van de zending op de knop “Maak foto”. Selecteer daarna of je een foto wilt maken of een bestaande foto wilt gebruiken. De foto die naar de ontvanger wordt gestuurd is nu zichtbaar in het scherm. Druk lang op de foto als je deze wilt wijzigen.

Waarom heeft Wuunder toegang nodig tot mijn fotocamera?

Tijdens het boeken van een zending kun je een foto maken of selecteren uit je fotoalbum. Deze foto wordt naar de ontvanger gezonden. De foto kun je bijvoorbeeld maken van de buitenkant van de zending om te laten zien dat alles goed is verpakt of van de inhoud. Ook kun je in het settings menu een foto maken of uploaden van jezelf of het bedrijfslogo. Deze foto komt in de plaats van de avatar. De ontvanger ziet dan meteen van wie de zending is die hij/zij gaat ontvangen. Wel zo persoonlijk! De gebruikersvoorwaarden van foto’s vind je onder deze link.

We informeren de ontvanger over de komst van de zending

Als de boeker van de zending een e-mail adres heeft gebruikt van de ontvanger dan informeren we deze over de komst van de zending. De ontvanger kan de zending dan makkelijk volgen. Deze e-mails versturen we in diverse talen afhankelijk van de bestemming.

De foto die de verzender van de zending maakt en het chat bericht, sturen we ook naar de ontvanger. Het bericht in de chat kun je eventueel ook voorzien van een hyperlink. Hiermee kun je de ontvanger extra informatie geven over je zending.

Als de verzender het mobiele nummer van de ontvanger heeft gebruikt, en deze zich met dit mobiele nummer heeft aangemeld bij Wuunder, wordt de zending ook zichtbaar in de app en browser. Hiervoor worden ook notificaties gebruikt.

De (bedrijfs)naam van de boeker, foto van de zending en de inhoud van de chat worden hierbij getoond aan de ontvanger. Wil je dit niet, dan geef je als verzender geen telefoonnummer en e-mail adres door (klik dan op het overslaan icoon >|). Hierdoor weet de ontvanger niet dat er een zending onderweg is en wanneer deze wordt afgeleverd. Daarnaast kan de chauffeur geen contact opnemen met de ontvanger als deze bijvoorbeeld het afleveradres niet kan vinden. Hierdoor komt de zending sneller retour.

Vragen? Neem dan even contact op Info@WeAreWuunder.com.

SERVICE EN TARIEVEN
Gratis Transport Management Systeem (TMS)

Wuunder bevat een gratis Transport Management Systeem (TMS). Dit systeem helpt je om automatisch de meest geschikte vervoerder te kiezen voor het transport van jou zendingen. Ook kun je zelf regels instellen zodat de door jou gewenste vervoerder(s) automatisch wordt gekozen op basis van bestemming, volume en gewicht. Wel zo gemakkelijk!

De shipping rules zijn via een API volledig te automatiseren. Maar je kunt ook jou voorkeur via onze API, extensie of plug-in bevestigen. Hierdoor verwerk je orders nog efficiënter en kan je bedrijf gemakkelijker groeien.

De picklijsten of pakbonnen kun je direct bekijken in de browser maar ook via de Wuunder app op je mobiel. Hierdoor heb je geen computer meer nodig en kun je overal aan de slag met het picken en packen van je bestellingen. Heb je een WiFi printer dan kun je de verzendlabels direct printen vanaf een mobiel. Orderverwerking gaat zo wel heel efficient!

Graag helpen we je als je specifieke wensen hebt: Info@WeAreWuunder.com.

Welke pakket of pallet transporteurs vervoeren mijn zendingen?

Wuunder werkt samen met bekende vervoerders zoals DHL Parcel, DHL Freight, DHL Express, DPD, UPS, FedEx / TNT, PostNL, GLS etc en diverse gespecialiseerde transporteurs. In totaal zijn dit er meer dan 20.

Met Wuunder verstuur je al je documenten, pakketten en pallets, ongeacht afmeting of gewicht, met de meest geschikte vervoerder, zonder dat je deze zelf hoeft te vergelijken op snelheid, transittijd of prijs. Ons transport management systeem selecteert direct de goedkoopste, meest efficiënte  en snelste vervoerder voor jou zending.  Hierdoor verstuur je al je zendingen zoals jij dat wil:  Sameday, nextday of langzamer.

Op het verzendlabel zie je altijd welke post-, express- of pallet transporteur is ingeschakeld. Je hebt geen contract nodig om via Wuunder te versturen en je ontvangt slechts één factuur ongeacht het aantal gebruikte vervoerders.

Ook is het mogelijk om een of meerdere specifieke vervoerders te gebruiken. Bijvoorbeeld alleen DHL of combinaties zoals DPD voor pakketten en TNT voor pallets binnen Nederland.  Of koerier oplossingen die nog dezelfde dag afleveren. Neem hiervoor even contact met ons op:  Info@WeAreWuunder.com

Fout gemaakt tijdens boeken van een zending?

Als je een fout maakt tijdens het boeken kun je deze herstellen door lang op het antwoord te drukken dat je wilt wijzigen. Als er per ongeluk het verkeerde volume, gewicht of afleveradres wordt doorgegeven, kan de vervoerder extra kosten in rekening brengen. Ook zijn er meerkosten indien een zending wordt geweigerd door de ontvanger of het ophaal- en/of afleveradres een privé adres is (particulier). Deze kosten zullen we doorbelasten aan de verzender zodra deze door de vervoerder aan ons worden gefactureerd.

Tot hoe laat kan ik een zending boeken?

Via Wuunder kun je altijd boeken. Afhankelijk van het tijdstip op de dag geven we aan of de vervoerders de zending vandaag nog kunnen ophalen of de eerstvolgende werkdag. Als vervoerders op een vast moment op de dag je zendingen komen ophalen dan kun je zelfs boeken totdat de chauffeur aanwezig is.

Laat ons weten als je met een specifieke vervoerder(s) zoals UPS, FedEx, PostNL etc vaste afspraken wilt maken over het ophalen van je zendingen. Ook hebben we same day oplossingen waarbij je tot 12 uur ’s ochtends kunt boeken waarna we de zending nog dezelfde dag voor 22 uur afleveren bij een consument. Moet het nog sneller dan regelen we een directe koerier die rechtstreeks naar de ontvanger rijdt.

Je kunt direct via de Wuunder app, browser en eCommerce verzend software een zending boeken. Neem contact op met Wuunder als je vaste haal-rit afspraken wilt maken met specifieke vervoerders:  Info@WeAreWuunder.com

Wat is het verschil tussen goedkoop, efficiënt en snel?

Wuunder zoekt op basis van je wensen naar de beste vervoerder. Goedkoop is de vervoerder met de laagste prijs. Snel is de vervoerder die de zending kan afleveren in de minste tijd. Efficiënt is een oplossing midden tussen snel en langzaam in en vormt zo een voordelige keuze.

Ook is het mogelijk om vooraf een of meerdere specifieke vervoerders te selecteren. Bijvoorbeeld alleen DHL of combinaties zoals DPD voor pakketten en DHL Freight voor pallets. Hierdoor kunnen we altijd aan je wensen voldoen. Klik hier voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden om je zending te versturen.

We tonen direct de netto tarieven in het overzicht (ex BTW).  Meer weten over onze hoge kortingen en scherpe tarieven?

Wil je op een andere manier zendingen versturen? Neem dan contact op met:  info@WeAreWuunder.com

Welke tarieven hanteren jullie?

We bieden dezelfde of scherpere tarieven als je nu hebt bij je vervoerders. Het zijn all-in tarieven, dus inclusief brandstoftoeslag en out-of-area toeslagen. Als de brandstoftoeslagen en inkooptarieven wijzigen, zie je dit meteen terug in het tarief.

Elke week dat je voor meer dan 75 Euro verzendt, krijg je automatisch korting die kan oplopen tot 15%. Meer weten over onze hoge kortingen en scherpe tarieven.

Dit bedrag storten we direct terug op je rekening. Verstuur je vaak voor meer dan 500 Euro per week? Mail ons dan voor een persoonlijke prijs: Info@WeAreWuunder.com.

Op welke manieren kan ik een zending versturen?

Wuunder kiest de meest geschikte vervoerder voor de bezorging van jou zending uit meer dan 20 vervoerders. Wil je zelf de vervoerder of verzendmethode kiezen dan kan dat natuurlijk ook. Standaard kun je gebruik maken van de services:

 • goedkoop
 • efficiënt
 • snel

De levertijd en verzendkosten worden direct getoond tijdens het boeken. We kunnen de zendingen ophalen & afleveren bij een particulier-, zakelijk adres maar ook op een pakketpunt / business point of postkantoor.

Next day & same day service

Dit zijn zowel Express- (meestal de volgende werkdag geleverd) als Economy-services (minder spoed) eventueel te kiezen in combinatie met tijdopties zoals afleveren vóór 9 uur. Je kunt eventueel ook zelf je vervoerder of service kiezen zoals bijvoorbeeld alleen DPD, alleen DHL Parcel en DHL Express of Postnl voor brievenbus (post)pakjes etc.

Is morgen niet snel genoeg dan kan Wuunder zendingen ook dezelfde dag laten afleveren. Deze boek je voor 12 uur ’s ochtends en we leveren de zendingen voor 22 uur nog dezelfde dag af bij consumenten. Moet het nog sneller dan laten we een koerier de zending direct bij je ophalen en zo snel als mogelijk afleveren.

Direct aangetekend versturen kan via de meeste vervoerders met korting.

De snelle koerier oplossingen of specifieke vervoerders stellen we, op basis van je wensen, voor je in. Mail ons voor persoonlijke instellingen van de verzendsoftware: Info@WeAreWuunder.com.

Versturen en ontvangen via parcelshops

Wil je een zending niet op een bedrijfs- of prive adres afleveren dan kan dat natuurlijk ook. Via Wuunder kun je documenten en pakketten ook inleveren of laten afleveren bij een:

 • PostNL Postkantoor of pakketpunt
 • DPD parcelshop
 • DHL ServicePoint of parcelstation
 • GLS pakketshop
 • UPS Access Point, drop off point of Kiala punt

In de check-out van je webshop kun je klanten ook zelf laten kiezen via welk service punt ze een zending willen ontvangen. Natuurlijk kunnen zendingen ook via bovenstaande shops weer retour worden gezonden.

Versturen via sorteercentra of depot

Soms moeten zendingen nog laat worden verzonden. Wuunder maakt het mogelijk om documenten en pakketten te versturen via:

 • PostNL vestiging of sorteercentrum
 • DPD parcelshop
 • DHL terminal of distributiecentrum
 • GLS depot
 • UPS sorting centre

Indien nodig regelen we een (fiets) koerier om de zending hier af te leveren.

Vrijwel alles is mogelijk

Daarnaast kun je ook “meer opties” selecteren of ons direct een e-mail sturen: Info@WeAreWuunder.com als je op een andere manier zendingen wilt versturen. Bijvoorbeeld als je veel zendingen in 1 keer wilt versturen. Wij nemen dan alle werkzaamheden uit handen met onze verzendservice.

Je stuurt ons bijvoorbeeld een Excel bestand met de adressen en wij printen voor jou de verzendlabels, volgen je zendingen en verzorgen alle communicatie met de vervoerders. Wel zo gemakkelijk!

BETAALMOGELIJKHEDEN
Is het bedrag dat ik moet betalen inclusief of exclusief BTW?

De tarieven van Wuunder zijn allemaal exclusief BTW. Het bedrag dat je betaalt is natuurlijk inclusief BTW. Indien de opgegeven afmetingen en gewichten van de zending niet juist zijn dan wordt dit apart gefactureerd.

Kan ik een zending annuleren?

Een zending annuleren kan door Wuunder zo snel mogelijk na het boeken een e-mail te sturen: Info@WeAreWuunder.com. Annuleren is mogelijk tot het moment dat de zending is opgehaald. Hierna is het niet meer mogelijk om de zending te wijzigen.

Als de zending nog niet is opgehaald, gaat Wuunder de vervoerder benaderen om de chauffeur, die wellicht reeds onderweg is, in te lichten. Wuunder zal de eventuele extra kosten in rekening moeten brengen.

Hoe kan ik betalen?

Tijdens het boeken van een zending zie je precies wat het versturen van een pakket of pallet kost.

 • Je kunt betalen via iDEAL. Hiervoor maken we gebruik van de payment provider Mollie.
 • Ben je een bedrijf en wil je achteraf gaan betalen dan is dit mogelijk. Stuur ons een e-mail naar Info@WeAreWuunder.com en vraag naar de mogelijkheden.

Neem contact met ons op als je meer wilt weten of onze services of lees verder over onze lage tarieven.

Wanneer betaal ik voor een zending?

Iedereen kan de app / browser snel en makkelijk gebruiken en dat willen we ook zo houden. Daarom vragen we na het boeken van iedere zending om deze te betalen. Je ontvangt voor iedere zending een factuur per e-mail op het adres dat je hebt opgegeven tijdens het boeken of in het settings-menu. Hier kun je ook aanvullende informatie kwijt zoals een KVK-, afdelings- of BTW-nummer.

ZENDINGEN GEREEDMAKEN & OPHALEN
Wat moet ik doen met het PDF of ZPL verzendlabel?
 • Print het label op wit papier. Stel je printer in op de beste print kwaliteit en vergroot of verklein het label niet. Lees hier meer over het printen van verzendlabels.
 • Bevestig geen plakband over de barcode.
 • Plak het label op de bovenzijde van de zending (pakket) of op één van de twee lange zijkanten bij een pallet.
 • Zorg dat de streepjescode vlak en goed zichtbaar is (niet over de rand gevouwen).
 • Verwijder alle oude barcodes die eventueel nog aanwezig zijn op de verpakking.
 • Het is een goed idee om een kopie van de verzenddocumenten, of op zijn minst het adres van de ontvanger, in de verpakking te doen. Dit is voor het geval er iets met het verzendlabel gebeurt.

Heb je technische ondersteuning nodig dan kun je contact opnemen met: Info@WeAreWuunder.com.

Zendingen laten ophalen buiten Nederland?

Vanuit bijna ieder land kunnen we zendingen voor je importeren. Het is mogelijk om zendingen buiten Nederland op te laten halen via de Wuunder browser, app en MyWuunder. De verzender kan de zending dan afgeven op een parcelshop en wij zorgen dan de zending bij jou wordt afgeleverd.

Ook kunnen we zendingen laten ophalen of laten ophalen zonder dat de verzender een verzendlabel hoeft uit te printen. We geven dit label gewoon mee met de chauffeur die dit op de zending plakt. Wel zo gemakkelijk!

Stuur ons een e-mail en wij regelen het transport vanuit het buitenland:  Info@WeAreWuunder.com

Wanneer komt de vervoerder mijn zendingen ophalen?

Afhankelijk van de gekozen service komt de chauffeur vandaag of de (eerstvolgende) werkdag tussen 8:30 uur en 18:00 uur je zending ophalen.

Wat zijn de ophaalinstructies voor de chauffeur?

We geven het telefoonnummer van de verzender door aan de vervoerder die de zending komt ophalen. Hierdoor kan deze contact opnemen met de verzender voor bijzonderheden bij het ophalen. De verzender is de persoon die je gebruikt bij de vraag “bij wie kunnen we de zending ophalen?”.

Hoe krijg ik het verzendlabel?

Het verzendlabel is beschikbaar op ieder device: mobiel, Mac, PC en de shipping plug-ins voor je webwinkel.

We sturen het verzendlabel ook naar het e-mail adres dat je gebruikt bij de vraag “bij wie kunnen we de zending ophalen?”. Dit is de verzender van het pakket of pallet. Of de persoon die een artikel naar jou retour stuurt.

Je kunt het label printen via de link die we je geven in de chat tijdens het boeken van de zending. Op al je apparaten is deze link beschikbaar. In de gratis  eCommerce verzend software zoals Magento, WooCommerce, SEOshop, Lightspeed of Shopware kun je natuurlijk ook je label direct printen.

Lees verder als je meer informatie zoekt over het printen van het verzendlabel.

Bij wie kunnen we de zending ophalen?

We kunnen zendingen ophalen bij zowel consumenten, bedrijven en parcelshops.

Tijdens het boeken vragen we: “Bij wie kunnen we de zending ophalen?”. Geef dan de gegevens van de persoon en locatie waar de zending moet worden opgehaald. Op dit adres wordt de zending opgehaald door de chauffeur van de vervoerder. Gebruik indien mogelijk een bedrijfsnaam.

Naar het e-mail adres bij deze vraag wordt ook het verzendlabel gestuurd dat op de zending moet worden geplakt. Gebruik bijvoorbeeld het e-mail adres van bijvoorbeeld de receptie of het warehouse dat het label gaat printen.

Het telefoonnummer wordt door de chauffeur gebruikt als er vragen zijn tijdens het ophalen van de zending. Het verzendlabel kan deze gegevens bevatten.

De zending wordt altijd opgehaald op de begane grond. Deze locatie moet goed bereikbaar zijn.  Stuur ons een e-mail: Info@WeAreWuunder.com als je een zending buiten Nederland wilt laten ophalen. Wij regelen dit graag!

ONTVANGEN VAN JE ZENDING
Vertraging of issue met mijn zending

Wuunder regelt al je transport en volgt pro-actief je zending. Bij vertraging en issues neemt Wuunder contact op met de vervoerder en gaat voor jou het probleem oplossen. We houden zowel de verzender als de ontvanger (optie) op de hoogte. Je hoeft dus zelf geen actie te ondernemen.

 • Via de Wuunder app, browser of MyWuunder informeren we zowel de verzender als de ontvanger dat er een issue is met de zending. Lees hier meer over het volgen van je zending
 • Bij vertraging benaderen we de vervoerder en vragen extra aandacht voor de zending
 • Als het adres van de ontvanger onjuist is dan bellen of e-mailen we de ontvanger om het juiste adres te achterhalen (optie)
 • Bij beschadiging of diefstal zorgen we dat claim formulieren worden ingevuld en ingediend bij de vervoerder en proberen we voor jou de schade vergoed te krijgen
 • We regelen voor jou al je transport en gaan op zoek naar alternatieven als ons transport management systeem je wens niet kan vervullen.

Vragen? Neem dan even contact op: Info@WeAreWuunder.com.

Bezorgen jullie bij de buren indien de ontvanger niet thuis is?
 • Als de ontvanger de deur niet opent, mag de vervoerder het pakket op één van de naastgelegen adressen afleveren. De ontvanger krijgt hiervan een mededeling
 • De zending mag ook worden geretourneerd naar de meest dichtbij zijnde ophaallocatie voor de ontvanger (parcelshop of postkantoor)
 • Sommige vervoerders sturen een email met een specifiek aflever moment en de mogelijkheid om zelf een aflever locatie te kiezen

Wil je weten waar je zending is afgeleverd? Dit kan op verschillende manieren. Lees hier meer over track & trace.

Het lijkt erop alsof de zending tijdens het transport is geopend?
 • Wuunder gebruikt vervoerders welke geen Postal Service providers zijn zoals beschreven in de Postwet (2009). Je accepteert dat zendingen ten alle tijden geopend kunnen worden voor inspecties & controles door de vervoerders of bevoegde autoriteiten zoals bijvoorbeeld de douane.
 • De vervoerders zullen nooit zendingen zonder gegronde reden openen. Voorbeelden zijn douane controles of controles na beschadiging of indien de zending verboden, gevaarlijke of chemische stoffen/goederen bevat.
 • Mocht er schade zijn ontstaan dan probeert Wuunder de schade te verhalen op de vervoerder. Lees hier meer over het verhalen van de schade.

Vragen? Stuur een e-mail naar Info@WeAreWuunder.com.

Schade of verlies melden?
 • De ontvanger dient zichtbare schade direct te melden aan de chauffeur en dit aan te geven op de ontvangstverklaring
 • Als je zending beschadigd of niet aan de geadresseerde is bezorgd moet je dit binnen zes (6) kalenderdagen na ontvangst per e-mail melden aan Wuunder.
 • Als je pakket verloren of beschadigd raakt, kun je een claim indienen bij Wuunder. Wij zullen deze indienen bij de vervoerder
 • Om de hoogte van de schade vast te stellen hebben we een inkoopfactuur, foto’s van de beschadiging en het afgiftebewijs nodig

Stuur de informatie op naar: Info@WeAreWuunder.com.

Hoe kan ik mijn zending gemakkelijk volgen?

Via het multi-device platform kun je je zending altijd volgen op je mobiel ( App Store of Google Play), de Mac of PC ( Browser versie). In het overzichtsscherm zie je de meest actuele status informatie bij de zendingen die je hebt verstuurd of gaat ontvangen:

 • Het track & trace icoon geeft aan dat de zending onderweg is en de plaats waar de zending het laatst is gescand (“In transit”). Dit laatste is afhankelijk van de vervoerder
 • Een auto geeft aan dat de zending die dag wordt afgeleverd (“Out for delivery”)
 • Als je een postkantoor icoon ziet dan is de zending afgeleverd op een parcelshop (“Available for pick-up”)
 • Een pakket met een groene cirkel en wit vinkje geeft aan dat de zending is afgeleverd
 • Zie je een rood pakket met uitroepteken dan is er iets niet goed gegaan
 • Als Wuunder bezig is om je zending weer in beweging te krijgen bij de vervoerder dan zie je een Wuunder icoon(“Wuunder is fixing it”)

Het kunnen volgen van de zending is afhankelijk van de vervoerder. Als de vervoerder dit niet ondersteunt, dan is er geen plaatsnaam, auto of pakket met groene cirkel zichtbaar. Klik dan op de zending voor meer details. In de chat vind je een link naar de website van de vervoerder.

 • Als ontvanger kun je een zending volgen door te klikken op de link in de e-mail die je hebt gekregen. Dit is alleen mogelijk als de verzender het e-mail adres van de ontvanger heeft doorgegeven
 • Als ontvanger kun je de zending volgen via het Wuunder platform via de app of browser als de verzender jou mobiele nummer heeft gebruikt tijdens de boeking van de zending (het nummer waarmee je de app hebt geïnstalleerd)
 • Track & trace is ook mogelijk via de gratis verzend software voor webwinkels. Elke webshop plug-in werkt net weer iets anders. Meestal kun je de zending volgen via de link in het order overzicht

Als er issues of vertraging optreedt met je zending dan lost Wuunder dit pro-actief voor je op.

Vragen? Neem dan even contact op Info@WeAreWuunder.com.

SECTOR OPLOSSINGEN
Bedrijven hebben geen postkamer of frankeermachine meer nodig

Doordat er steeds minder brieven worden verstuurd is functie van een postkamer of de frankeermachine achterhaald.

 • Met Wuunder kunnen zendingen worden verstuurd door de receptie of rechtstreeks door de medewerker zelf. Ook als deze onderweg is. Gewoon via het multi-device Wuunder platform:
  • Download de Wuunder app in de App Store of Google Play
  • Gebruik het online verzendsysteem voor Mac en PC
  • Je kunt ook via MyWuunder je zendingen importeren via CSV
  • En meerdere items naar zelfde adres of retouren boeken via MyWuunder
  • Of zendingen importeren via de Google Chrome extensie
  • Maatwerk oplossingen via een API verbinding. Neem dan even contact op met Wuunder via Info@WeAreWuunder.com

 • Verstuur al je zendingen zoals jij dat wil:  Sameday, nextday of langzamer
 • Wij helpen je medewerkers met het verzenden van brieven, documenten, pakketten en pallets via de meest geschikte vervoerder (> 20 vervoerders)
 • Nooit meer naar een postkantoor, nooit meer declaraties van bonnetjes. Want Wuunder haalt de zendingen gewoon bij je op. Of je nu thuis bent, onderweg of op kantoor
 • Via een gedetailleerde factuur houdt de facilitair manager de kosten per afdeling of per medewerker in de gaten. Wel zo makkelijk!
 • Niet alleen voor kantoren met ook voor bedrijven in een bedrijfs verzamelgebouw. Iedereen kan simpel en snel documenten en pakketten versturen tegen een aantrekkelijk tarief
 • De customer service afdeling van Wuunder houdt al je zendingen pro-actief in de gaten en neemt contact met je op mocht er iets misgaan tijdens het transport

Elke week dat je voor meer dan 75 Euro verzendt, krijg je automatisch korting die kan oplopen tot 15%. Meer weten over onze hoge kortingen en scherpe tarieven. Interesse? Neem dan even contact op met Wuunder via Info@WeAreWuunder.com.

MKB & ZZP’ers kunnen nu overal zendingen versturen

ZZP’ers & MKB’ers zijn vaak onderweg. Met de zakelijke oplossingen van Wuunder kun je overal een zending versturen. Niet alleen op de zaak, maar ook gewoon bij je klant, op een evenement, onderweg of vanuit huis.

 • We halen de zending bij je op en leveren deze netjes af
 • Je verstuurt je brieven, documenten, pakketten en pallets via de meest geschikte vervoerder (> 20 vervoerders)
 • Je hebt geen contract nodig om Wuunder te gebruiken. Wel zo makkelijk
 • Gebruik je mobiel, Mac of PC en boek direct je eerste zending. Je kunt al je zendingen supersnel boeken en volgen via ons innovatieve platform:
  • Gebruik Wuunder op je mobiel en ga naar App Store of Google Play
  • Boek online via de browser op je Mac en PC
  • Importeer je zendingen via CSV in MyWuunder
  • Verstuur meerdere items naar hetzelfde adres of boek je retour zending via MyWuunder
  • Of importeer je zendingen via de Google Chrome extensie
  • Voor retailers zijn er verschillende eCommerce verzendmodules voor  webshops. Of verbind je CRM systeem via een API verbinding. Neem dan even contact op met Wuunder via Info@WeAreWuunder.com

Elke week dat je voor meer dan 75 Euro verzendt, krijg je automatisch korting die kan oplopen tot 15%. Meer weten over onze hoge kortingen en scherpe tarieven. Neem dan even contact op met Wuunder via Info@WeAreWuunder.com.

Secretaresses zijn minder tijd kwijt met het boeken van een zending

Wuunder maakt het versturen en volgen van zendingen erg gemakkelijk.

 • Boeken is mogelijk in minder dan 60 seconden
 • Met Wuunder verstuur je al je brieven, documenten, pakketten en pallets ongeacht afmeting of gewicht via de meest geschikte vervoerder (> 20 vervoerders), zonder dat je deze hoeft te vergelijken, tegen de beste prijs
 • Verstuur al je zendingen zoals jij dat wil: sameday, nextday of langzamer
 • Volg je zending gemakkelijk op je mobiel en zie wanneer deze wordt afgeleverd
 • We halen de zending gratis bij je op. Of je nu op kantoor bent, thuis of onderweg
 • Wuunder volgt actief je zendingen en verzorgt alle communicatie met de vervoerders. Wel zo gemakkelijk
 • Houd via de Wuunder-app direct contact met je klant en geef collega’s toegang tot het account. Hierdoor kan iedereen de zending volgen
 • Je hebt geen contract nodig om via Wuunder te versturen
 • Je ontvangt slechts één factuur ongeacht het aantal gebruikte vervoerders

Je kunt al je zendingen supersnel boeken en volgen via ons innovatieve platform:

 • Ga naar de App Store of Google Play en chat je zending via je mobiel
 • Chat via het online verzendsysteem voor Mac en PC
 • Je kunt ook via MyWuunder je zendingen importeren via CSV
 • En meerdere items naar zelfde adres of retouren boeken via MyWuunder
 • Of zendingen importeren via de Google Chrome extensie
 • Maatwerk oplossingen via een API verbinding. Neem dan even contact op met Wuunder via Info@WeAreWuunder.com

Meer weten over onze scherpe tarieven. Vragen? Neem dan even contact op Info@WeAreWuunder.com.

Webshops besparen tijd met het versturen en ontvangen van pakketten en pallets

Voor webshops heeft Wuunder gratis verzendsoftware waardoor je minder tijd kwijt bent met het versturen, ontvangen en volgen van je zendingen:

Automatische webshop koppelingen

 • Installeer de automatische koppelingen voor WooCommerceMagentoSEOshop / Lightspeed, Opencart, Shopware, etc. Heb je een eigen eCommerce platform gebouwd dan kun je een REST API koppeling maken. Overtypen van gegevens is met de verzendplugin verleden tijd. Wuunder kent zowel een test- als productie omgeving zodat je alle mogelijkheden voor je webwinkel goed kunt bekijken. Je kunt direct je eerste zending boeken
 • Het boeken van een zending of een retour zending kost je maar een paar seconden via MyWuunder

Multi-device platform

 • Je kunt continu je zendingen in de gaten houden via de Wuunder app op je mobiel. Download deze in de App Store of Google Play
 • Of gebruik het online verzendsysteem voor Mac en PC
 • Je kunt ook via MyWuunder je zendingen importeren via CSV
 • Of zendingen importeren via de Google Chrome extensie

Keuze uit meer dan 20 vervoerders

 • Je kunt gebruik maken van de service: goedkoop, efficiënt of snel. Dit zijn zowel Express- (meestal de volgende werkdag geleverd) als Economy-services (minder spoed) eventueel te kiezen in combinatie met tijdopties zoals afleveren vóór 9 uur. Wuunder kiest de meest geschikte vervoerder voor de bezorging van jou zending uit meer dan 20 vervoerders zoals DPD, FEDEX, TNT, DHL Parcel, DHL Express en specialistische pallet vervoerders
 • Is morgen niet snel genoeg dan kan Wuunder zendingen ook dezelfde dag laten afleveren. Deze boek je voor 12 uur ’s ochtends en we leveren de zendingen voor 22 uur nog dezelfde dag bij consumenten. Moet het nog sneller dan laten we een koerier de zending direct bij je ophalen en zo snel als mogelijk afleveren. Daarnaast kun je ook “meer opties” selecteren of ons direct een e-mail sturen als je op een andere manier zendingen wilt versturen
 • De verzendlabels (PDF of ZPL) kun je direct uitprinten of ze laten e-mailen naar je magazijn. De Wuunder app kun je zelfs gebruiken tijdens het orderpicken
 • Wuunder kan zendingen dagelijks laten ophalen of ad-hoc. Dit kan natuurlijk ook bij je leverancier  (drop shipments) of je klant (retour zending). Retour sturen via parcelshops is ook mogelijk

Maak verzenden persoonlijk

 • Verras je klant met een persoonlijk chat bericht en een foto van het artikel dat is gekocht in de webshop
 • Via de gratis chat houd je direct contact met je klanten. Vragen stellen, producten retourneren of bijbestellen wordt zo erg eenvoudig

Wij volgende zending en nemen contact op met de vervoerder

 • Volg je zending via je mobiel, browser of eCommerce systeem en zie wanneer deze wordt afgeleverd
 • Wuunder volgt pro-actief je zendingen en neemt contact op met de vervoerders. Wel zo gemakkelijk!

Overstappen is eenvoudig

 • Je hebt geen contract nodig om via Wuunder te versturen
 • Je ontvangt slechts één factuur ongeacht het aantal gebruikte vervoerders
 • Ons developers team staat klaar om je te helpen met de installatie

Neem contact op met Wuunder voor de gratis webshop verzendtool:  Info@WeAreWuunder.com.

STEDEN
Steden met een Wuunder drop-off point
 • Met Wuunder kun je nu al in heel Nederland zendingen versturen en ontvangen. Maar Wuunder wil meer!
 • Wuunder haalt documenten en pakketten binnen één uur bij je op in Amersfoort, Amsterdam, Breda, Eindhoven, Heerenveen, Roermond, Rotterdam, Utrecht en Zwolle. Hierdoor hoef je nooit meer de hele dag te wachten op de chauffeur.
 • Het printen en plakken van een verzendlabel is niet meer nodig. Dat doen wij voor jou. Wel zo gemakkelijk!
 • Wil je ook deze nieuwe functionaliteit gebruiken? Stuur een e-mail naar Info@WeAreWuunder.com.

KOERIER
Koeriers gezocht
 • Wuunder zoekt betrouwbare koerier bedrijven (business partners) met klantvriendelijke chauffeurs, die hun same-day activiteiten willen combineren en uitbreiden.
 • Dit kunnen zowel duurzame fietskoeriers zijn als koeriers met een bestelbus of bakwagen.
 • Zendingen worden binnen 1 uur of op het gewenste moment opgehaald / afgeleverd bij de klant.
 • Wuunder heeft diverse systemen beschikbaar die de koerier hierbij ondersteunen.
 • De opgehaalde zendingen worden afgeleverd op een drop-off point of op de vestiging van de business partner. Ook kunnen zendingen worden opgehaald op het drop-off point en afgeleverd bij de klant.
 • Aan het einde van de dag worden de documenten en pakketten op het drop-off point opgehaald door de vervoerders. Deze vervoerders zoals DPD, DHL en FEDEX zorgen voor de overnight zendingen.
 • Wuunder beschikt over een netwerk van verschillende drop-off points in diverse steden.
 • Interesse? Stuur een e-mail naar BusinessPartner@Wuunder.co.

TRANSPORTEURS
Nationale & internationale transporteurs gezocht

Wij “Verwuunderen” onze klanten graag met vernieuwende transport oplossingen, die aansluiten bij hun wensen. Graag breiden wij het assortiment verder uit met nieuwe transporteurs & express-vervoerders. We zijn op zoek naar betrouwbare en flexibele partners:

 • Nationale en Internationale koeriers (sneltransport)
 • Groupage transporteurs, LTL, FTL, ADR- en landen specialisten
 • Volume transport aanbieders
 • Domestic vervoerders binnen en buiten Nederland
 • Transporteurs die tijdvak / tijdvenster levering aanbieden op zowel particuliere als zakelijke adressen
 • Internationale Express vervoerders
 • Luchtvracht (door to door, airport to airport, door to airport service)
 • Vervoerders die same day, next day en levering op zaterdag / zondag aanbieden
 • Logistiek en warehousing (tijdelijke goederen op- en overslag)
 • High value transport
 • Transport van lengte zendingen
 • Douane support

Als vervoerder haal je de zendingen rechtstreeks op bij zakelijke klanten en/of particulieren. Afhankelijk van jou specialiteit.

Daarnaast beschikt Wuunder over een netwerk van zakelijke adressen: drop-off points waar je zendingen van meerdere klanten in 1 keer kunt ophalen. Wel zo gemakkelijk!

Interesse? Stuur een e-mail naar BusinessPartner@Wuunder.co.

DROP-OFF POINTS
Drop-off points voor koerier en transporteur

Wuunder zoekt locaties waar koeriers zendingen snel kunnen afleveren en waar transporteurs  de zendingen kunnen ophalen. Dit zijn niet de gebruikelijke parcelshops waar particulieren en zakelijke klanten rechtstreeks zendingen komen halen en brengen.

 • De Wuunder Drop-off points zijn locaties waar koeriers gemakkelijk met de auto of fiets zendingen kunnen afleveren en waar  de vervoerders zoals DPD, DHL en TNT de zendingen op vaste tijden komen ophalen. Liefst voorzien van een eigen parkeerplaats
 • Een Drop-off point is dus een makkelijk bereikbare locatie in de buurt van bedrijven die pakketten versturen. Een parcelshop in een winkelcentrum is dus niet wat we zoeken
 • De locatie kan een magazijn van een winkel zijn, maar ook de receptie van een kantoorgebouw of de locatie van een koerier
 • Op het drop-off point worden de zendingen (alleen documenten en pakketten) voorzien van het juiste verzendlabel en meegegeven aan de juiste transporteur
 • Net als met normale parcelshops zijn de openingstijden erg belangrijk. In iedere stad zoeken we daarom minimaal 1 locatie die op zaterdag en zondag is geopend

Wuunder beschikt over een netwerk van verschillende drop-off points in diverse steden. Interesse? Stuur een e-mail naar BusinessPartner@Wuunder.co.

Webshop koppelingen
API koppeling: maak zelf een API koppeling of laat ons dit doen

Webwinkels kunnen via een beveiligde API verbinding zelf een koppeling maken met het Wuunder verzend platform. Natuurlijk kunnen wij deze koppeling ook voor je maken:

 • Alle complexe validaties worden uitgevoerd op het Wuunder platform. Hierdoor is het koppelen van de API aan je webshop zeer eenvoudig
 • Je kunt zowel  documenten, pakketten en pallets versturen via de meest geschikte vervoerder of kies zelf je vervoerder
 • Zendingen kunnen geboekt worden bij meer dan 20 vervoerders
 • De kosten per zending zijn vooraf duidelijk
 • Wuunder kent geen maandelijkse abonnementen of aanschaf kosten voor de API koppeling
 • Verzendlabels kun je op verschillende manieren afdrukken (via een URL link in je webshop, browser of app) of per e-mail opsturen naar je klant (retour), leverancier (dropshipment) of warehouse
 • Een haal-rit (vast of ad-hoc) wordt geheel automatisch geboekt (bij jezelf, je klant of leverancier)
 • Volg al je zendingen (track & trace) op je mobiel, PC, Mac of in je webshop
 • Via notificatie of e-mail breng je de ontvanger op de hoogte (optie)
 • Door te chatten met je klanten maak je eCommerce persoonlijk en voorkom je retour zendingen (optie)
 • Een retour regel je simpel via een haal-rit of via een parcelshop
 • Wuunder volgt actief je zendingen en neemt bij vertraging, pick-up issues, etc contact op met de vervoerders, je klant (optie) of leverancier (optie). Wel zo gemakkelijk!

Natuurlijk kent de API koppeling een staging- en productie omgeving waardoor je Wuunder eerst kunt testen voordat je live gaat. Lees meer over de mogelijkheden voor webshops.

Neem contact op met Wuunder voor de Magento verzendmodule:  Info@WeAreWuunder.com

Teamleader: importeer eenvoudig je Teamleader contacten en bedrijven

Speciaal voor Teamleader (CRM, projectmanagement en invoicing) is er een gratis verzendmodule ontwikkeld. Hiermee kun je met een druk op de knop documenten, pakketten en pallets versturen met de meest geschikte vervoerder.

 • Worden automatisch je contactgegevens overgenomen uit je Teamleader CRM pakket
 • Adressen en telefoonnummers worden gratis gevalideerd om retourzendingen te voorkomen
 • Boek je  document, pakket en pallet bij de meest geschikte vervoerder (> 20 vervoerders) of kies zelf je vervoerder
 • Via Wuunder verstuur je: Sameday, nextday of langzamer
 • Print gemakkelijk verzendlabels of stuur je deze direct naar je klant (return), leverancier (dropshipment) of je warehouse
 • Regel automatisch dat je zendingen worden opgehaald (bij jezelf, je leverancier of je klant) of kies een vast ophaal moment met 1 of meerdere vervoerders
 • Volg de aflevering van de zendingen (track & trace) via een overzichtelijk dashboard;
 • En stuur automatisch een retour label naar je klant
 • Informeer de ontvanger over de komst van de zending (optie). Door een boodschap toe te voegen wordt de communicatie persoonlijk
 • Verhoog je klanttevredenheid en omzet door te chatten met de ontvanger (optie)
 • Wuunder neemt het gedoe van je over. Wij volgen actief je zendingen en nemen bij vertraging, aflever issues, etc contact op met de vervoerders, je klant (optie) of leverancier (optie)
 • En natuurlijk betaal je achteraf. Wel zo gemakkelijk!

Je kunt de Teamleader Chrome extensie, webshop verzendmodules, browserversie en Wuunder app tegelijkertijd gebruiken. Dus je kunt bijvoorbeeld boeken via de Chrome extensie of de browser en de zending volgen via de app.

Je kunt de Google Chrome extensie voor Teamleader hier downloaden. Neem contact op met Wuunder voor de API key om het verzendplatform snel te kunnen gebruiken:  Info@WeAreWuunder.com

Shopware: verzendmodule van Wuunder!

Voor Shopware webwinkels is er een gratis verzendmodule waarmee je snel pakketten en pallets kunt versturen met de meest geschikte vervoerder zoals DHL Parcel, – Express en – Freight maar ook FedEx, DPD, etc.

 • Bespaar tijd met de verwerking van je webshop bestellingen doordat we automatisch al je order- en contactgegevens overnemen
 • We valideren gratis je adressen en telefoonnummers om retourzendingen te voorkomen
 • Met Wuunder verstuur je zowel je  document, pakket en pallet
 • Kies zelf hoe je ieder document, pakket of pallet wilt versturen:  Same-day, next-day of langzamer
 • Boek bij de meest geschikte vervoerder (> 20 vervoerders) of kiest zelf je vervoerders. Zo is er altijd een (back-up) vervoerder beschikbaar
 • Direct inzage in de verzendkosten, ophaal- en aflevertijdstip per bestemming
 • Geen maandelijkse abonnementen of aanschaf kosten voor de Shopware shipping module
 • Print gemakkelijk 1 of meerdere verzendlabels of stuur ze automatisch naar je klant (retour), leverancier (dropshipment) of warehouse
 • We regelen direct een pick-up (bij jezelf, je klant of je leverancier) of kies voor een vaste pick-up met 1 of meerdere vervoerders
 • Alle zendingen (van de verschillende vervoerders) volg je in een overzichtelijk dashboard (track & trace)
 • De track & trace gegevens en het verzendlabel worden natuurlijk ook opgeslagen in je shop omgeving (order)
 • Breng de ontvanger direct op de hoogte via notificatie of e-mail (optie). Door automatisch de afbeelding van je product te gebruiken uit je Shopware webwinkel en de variabele boodschap wordt de communicatie persoonlijk
 • Je vergroot je omzet door te chatten met je klant (optie)
 • Met een druk op de knop regel je een retourzending, inclusief pick-up of ophaling via een parcelshop;
 • Wuunder volgt actief je zendingen en neemt bij vertraging, pick-up issues, etc contact op met de vervoerders, je klant (optie) of leverancier (optie). Wel zo gemakkelijk!

Natuurlijk kent de Shopware verzendmodule een staging en productie omgeving waardoor je Wuunder eerst kunt testen voordat je live gaat. Lees meer over de mogelijkheden voor webshop of lees hier meer over hoe je de verzendmodule kunt installeren.

Neem contact op met Wuunder voor de Shopware verzendmodule:  Info@WeAreWuunder.com

Google Chrome: nooit meer overtypen met deze extensie

Speciaal voor Google Chrome webpagina’s hebben we een super slimme verzendmodule ontwikkeld. Hiermee kun je met een druk op de knop je document, pakket of pallet versturen met de meest geschikte vervoerder.

 • Importeer adres- en contactgegevens uit Google Chrome webpagina’s
 • We hebben voor detelefoongids.nl en telefoonboek.nl een automatische koppeling gemaakt. Hierdoor importeer je met 1 druk op de knop alle adresgegevens
 • Natuurlijk checken we gratis ieder adres om retouren te voorkomen
 • Je kunt vrijwel alles versturen: document, pakket of pallet
 • Via Wuunder verstuur je:  Sameday, nextday of langzamer
 • We boeken je zending altijd bij de meest geschikte vervoerder (> 20 vervoerders) of jou favoriet
 • Er zijn geen maandelijkse abonnementen of aanschaf kosten
 • Verzendlabels print je direct of stuur je naar je klant (retour), leverancier (dropshipment) of warehouse
 • Een pick-up regelen we voor iedere zendingen (bij jezelf, je klant of leverancier) of kies een vast ophaal moment. Afleveren bij Parcelshops kan natuurlijk ook
 • track & trace iedere zending (verzenden & ontvangen)
 • Breng de ontvanger direct op de hoogte en gebruik een persoonlijke boodschap (optie)
 • Chat over de verzending en je product. En vergroot zo je klantenbinding en omzet (optie)
 • Wuunder volgt actief je zendingen en neemt bij vertraging, pick-up issues, etc contact op met de vervoerders, je klant (optie) of leverancier (optie). Wel zo gemakkelijk!

 

Meer informatie over de installatie van de Google Chrome extensie vind je hier. Neem contact op met Wuunder voor de API keys om het verzendplatform snel te kunnen gebruiken:  Info@WeAreWuunder.com

Exact Online: Importeer gemakkelijk adresgegevens uit je boekhoudprogramma

Voor het online boekhoudprogramma Exact Online is er een integratie ontwikkeld. Met een druk op de knop kun je documenten, pakketten en pallets versturen met de meest geschikte vervoerder. De integratie kun je downloaden via MyWuunder.

 • Importeer automatisch order- en contactgegevens uit je online boekhoudprogramma Exact
 • Verstuur je document, pakket en pallet
 • Verstuur al je zendingen zoals jij dat wil:  Sameday, nextday of langzamer
 • Boek zendingen bij de meest geschikte vervoerders (> 20 vervoerders) of jou favoriet
 • Wuunder kent geen maandelijkse abonnementen of aanschaf kosten voor de CRM extensie
 • Print gemakkelijk verzendlabels of stuur deze per e-mail naar je klant (retour), leverancier (dropshipment) of warehouse
 • Regel automatisch een pick-up van je zendingen (bij jezelf, je klant of leverancier) of kies een vast ophaal moment
 • Via Exact houdt je natuurlijk de volledige controle over je voorraad
 • Volg de aflevering van je zendingen (track & trace)
 • Informeer de ontvanger over de komst van de zending en gebruik een persoonlijke boodschap (optie)
 • Chat met je klanten over de verzending en je product. En vergroot zo je klantenbinding en omzet (optie)
 • Regel een retourzending inclusief pick-up bij je klant of via een parcelshop
 • Wuunder volgt actief je zendingen en neemt bij ophaal issues, sorteerfouten etc contact op met de vervoerders, je klant (optie) of leverancier (optie). Wel zo gemakkelijk!

Natuurlijk kent de Exact online verzendmodule een staging- en productie omgeving waardoor je Wuunder eerst gemakkelijk kunt testen.

Neem contact op met Wuunder voor de API keys om de verzendmodule snel te kunnen gebruiken:  Info@WeAreWuunder.com

Importeer je Bol.com orders en update de status automatisch met Wuunder

Speciaal voor Bol.com is er een automatische koppeling waarmee je gereedstaande orders direct kunt importeren (StoreSync). We passen de status van je order in Bol.com aan zodra je de zending hebt geboekt. De Bol.com koppeling kun je toevoegen via MyWuunder (Integrations).

 • Importeer automatisch order- en contactgegevens uit Bol.com
 • Verstuur je document, pakket en pallet
 • Verstuur al je zendingen zoals jij dat wil:  Sameday, nextday of langzamer
 • Boek zendingen bij de meest geschikte vervoerders (> 20 vervoerders) of jou favoriet
 • Wuunder kent geen maandelijkse abonnementen of aanschaf kosten voor de eCommerce extensie
 • Print gemakkelijk verzendlabels of stuur deze per e-mail naar je klant (retour), leverancier (dropshipment)of warehouse
 • Regel automatisch een pick-up van je zendingen (bij jezelf, je klant of leverancier) of kies een vast ophaal moment
 • Volg de aflevering van je zendingen (track & trace)
 • Informeer de ontvanger over de komst van de zending en gebruik een persoonlijke boodschap (optie)
 • Chat met je klanten over de verzending en je product. En vergroot zo je klantenbinding en omzet (optie)
 • Regel een retourzending inclusief pick-up bij je klant of laat je klant de zending afgeven in een parcelshop
 • Wuunder volgt actief je zendingen en neemt bij ophaal issues, sorteerfouten etc contact op met de vervoerders, je klant (optie) of leverancier (optie). Wel zo gemakkelijk!

Lees meer over de mogelijkheden voor webshops.

Maak een account aan en log-in op de MyWuunder omgeving. Hier kun je via Integrations je Bol.com account toevoegen. Ook is er technische informatie beschikbaar.

Vragen? Neem dan contact op met Wuunder:  Info@WeAreWuunder.com

Importeer je Amazon orders automatisch met Wuunder

Speciaal voor Amazon is er een automatische koppeling waarmee je gereedstaande orders direct kunt importeren (StoreSync). We passen de status van je order in Amazon aan zodra je de zending hebt geboekt. De Amazon koppeling kun je toevoegen in MyWuunder (Integrations).

 • Importeer automatisch order- en contactgegevens uit Amazon
 • Verstuur je document, pakket en pallet
 • Verstuur al je zendingen zoals jij dat wil:  Sameday, nextday of langzamer
 • Boek zendingen bij de meest geschikte vervoerders (> 20 vervoerders) of jou favoriet
 • Wuunder kent geen maandelijkse abonnementen of aanschaf kosten voor de eCommerce extensie
 • Print gemakkelijk verzendlabels of stuur deze per e-mail naar je klant (retour), leverancier (dropshipment)of warehouse
 • Regel automatisch een pick-up van je zendingen (bij jezelf, je klant of leverancier) of kies een vast ophaal moment
 • Volg de aflevering van je zendingen (track & trace)
 • Informeer de ontvanger over de komst van de zending en gebruik een persoonlijke boodschap (optie)
 • Chat met je klanten over de verzending en je product. En vergroot zo je klantenbinding en omzet (optie)
 • Regel een retourzending inclusief pick-up bij je klant of laat je klant de zending afgeven in een parcelshop
 • Wuunder volgt actief je zendingen en neemt bij ophaal issues, sorteerfouten etc contact op met de vervoerders, je klant (optie) of leverancier (optie). Wel zo gemakkelijk!

Lees meer over de mogelijkheden voor webshops.

Maak een account aan en log-in op de MyWuunder omgeving. Hier kun je via Integrations je Amazon account toevoegen. Vragen? Lees mee op onze support pagina. Of neem contact op met Wuunder:  Info@WeAreWuunder.com

Importeer je eBay orders en update de status automatisch met Wuunder

Speciaal voor eBay is er een automatische koppeling waarmee je gereedstaande orders direct kunt importeren. We passen de status van je order in eBay aan zodra je de zending hebt geboekt. De eBay koppeling kun je toevoegen in MyWuunder (Integrations).

 • Importeer automatisch order- en contactgegevens uit eBay
 • Verstuur je document, pakket en pallet
 • Verstuur al je zendingen zoals jij dat wil:  Sameday, nextday of langzamer
 • Boek zendingen bij de meest geschikte vervoerders (> 20 vervoerders) of jou favoriet
 • Wuunder kent geen maandelijkse abonnementen of aanschaf kosten voor de eCommerce extensie
 • Print gemakkelijk verzendlabels of stuur deze per e-mail naar je klant (retour), leverancier (dropshipment)of warehouse
 • Regel automatisch een pick-up van je zendingen (bij jezelf, je klant of leverancier) of kies een vast ophaal moment
 • Volg de aflevering van je zendingen (track & trace)
 • Informeer de ontvanger over de komst van de zending en gebruik een persoonlijke boodschap (optie)
 • Chat met je klanten over de verzending en je product. En vergroot zo je klantenbinding en omzet (optie)
 • Regel een retourzending inclusief pick-up bij je klant of laat je klant de zending afgeven in een parcelshop
 • Wuunder volgt actief je zendingen en neemt bij ophaal issues, sorteerfouten etc contact op met de vervoerders, je klant (optie) of leverancier (optie). Wel zo gemakkelijk!

Lees meer over de mogelijkheden voor webshops.

Maak een account aan en log-in op de MyWuunder omgeving. Hier kun je via Integrations je eBay account toevoegen. Vragen? Lees meer over op support pagina.

Neem dan contact op met Wuunder:  Info@WeAreWuunder.com

PrestaShop shipping module

Voor PrestaShop is er een gratis plug-in beschikbaar. Met deze shipping module verstuur en ontvang je gemakkelijk je pakket en pallet via de meest geschikte vervoerder zoals PostNL, DHL, DPD, UPS, etc. De module geeft je klant de mogelijkheid om verschillende vervoerders en transport services te kiezen. Natuurlijk is er ook een (Europese) parcelshop locator met openingstijden waardoor je klant zendingen direct naar een parcelshop kan laten sturen.

 • Automatisch worden je order- en contactgegevens overgenomen uit je PrestaShop
 • Adressen en telefoonnummers worden gratis gevalideerd om retourzendingen te voorkomen
 • Verstuur ieder document, pakket en pallet zoals jij dat wilt Same-day, next-day of langzamer
 • In de check-out kun je natuurlijk je klanten laten kiezen tussen vervoerders of service en daarnaast voor aflevering op een parcelshop-, bedrijfs- of prive locatie.
 • Je kiest zelf je vervoerders of je boekt je zending bij de meest geschikte vervoerders (> 20 vervoerders). Zo is er altijd een (back-up) vervoerder beschikbaar
 • De verzendkosten, ophaal- en aflevertijdstip zijn meteen per bestemming duidelijk. Wuunder kent geen maandelijkse abonnementen of aanschaf kosten voor de PrestaShop shipping module
 • Verzendlabels print je gemakkelijk of stuur je direct per e-mail naar je klant (retour), leverancier (dropshipment) of warehouse
 • Bij elke boeking regelen we een pick-up (bij jezelf, je klant of je leverancier) of kies een vaste pick-up met 1 of meerdere vervoerders
 • De zendingen van de verschillende vervoerders volg je in een overzichtelijk dashboard (track & trace). Hier kun je ook orders zoeken en bewerken.
 • De track & trace gegevens en het verzendlabel worden natuurlijk ook opgeslagen in je shop omgeving (order). Hierdoor kun je gemakkelijk marketplaces zoals Bol.com , Ebay of Amazon direct koppelen of vanuit je shop. Als je vanuit je shop marktplaatsen wilt koppelen dan kan dat via systemen zoals bijvoorbeeld Channable of Channelengine of Justfeed.
 • De ontvanger breng je direct op de hoogte via notificatie of e-mail (optie). Door automatisch de afbeelding van je product te gebruiken uit je Magento shop en de persoonlijke boodschap wordt de communicatie persoonlijk. De taal in deze emails past zich automatisch aan op basis van de bestemming.
 • Vergroot je omzet door te chatten met je klanten (optie)
 • Een retourzending regel je, inclusief pick-up of ophaling via een parcelshop, met een druk op de knop. Al deze zendingen zie je in het retouroverzicht. Kijk in de handleiding voor alle retour mogelijkheden.
 • Wuunder volgt actief je zendingen en neemt bij vertraging, pick-up issues, etc contact op met de vervoerders, je klant (optie) of leverancier (optie). Wel zo gemakkelijk!

We hebben voor de PrestaShop shipping vmodule een staging en productie omgeving waardoor je Wuunder eerst kunt testen voordat je live gaat. Lees meer over de plug & play integraties voor webshops.

De module kun je via de Addons marktplaats van PrestaShop hier downloaden. Ook is er technische informatie om de plug-in te installeren.

Opencart: het verzendplatform voor Opencart webwinkels

Met de gratis verzend software voor Opencart webshops verstuur je gemakkelijk al je bestellingen met de meest geschikte vervoerder.

 • Je order- en contactgegevens worden automatisch overgenomen uit je Opencart shop
 • Zowel je document, pakket en pallet kunnen worden verzonden
 • Sameday, nextday of langzamer versturen is mogelijk
 • Zendingen worden geboekt bij de beste transporteur (> 20 vervoerders) of jou favorieten. We bieden altijd een back-up transporteur
 • Verzendkosten zijn per zending direct inzichtelijk.Wuunder kent geen maandelijkse abonnementen of aanschaf kosten voor de Opencart shipping module
 • Verzendlabels kun je op verschillende manieren afdrukken (in je webshop, browser of app) of per e-mail opsturen naar je klant (retour), leverancier (dropshipment) of warehouse
 • Het ophalen van je zendingen gaat geheel automatisch (bij jezelf, je klant of leverancier) of we spreken een vaste pick-up af met 1 of meerdere vervoerders
 • In het dashboard zie je direct waar al je zendingen zijn (track & trace)
 • Vanuit je webwinkel kun je de zending direct volgen (order)
 • Via notificatie of e-mail breng je de ontvanger op de hoogte (optie). Hiervoor gebruiken we de afbeelding van je product uit je Opencart shop en via de persoonlijke boodschap wordt de communicatie met je klant onderscheidend
 • Door te chatten met je klanten verkoop je meer en voorkom je retouren (optie)
 • Een return zending regel je simpel via een pick-up of je vraagt je klant om deze in te leveren op een parcelshop
 • Wuunder volgt actief al je zendingen en neemt bij vertraging, pick-up issues, etc contact op met de vervoerders, je klant (optie) of leverancier (optie). Wel zo gemakkelijk!

Natuurlijk kent de Opencart verzendmodule een staging- en productie omgeving waardoor je Wuunder eerst kunt testen voordat je live gaat. Lees meer over de mogelijkheden voor webshop.

Neem contact op met Wuunder voor de Magento verzendmodule:  Info@WeAreWuunder.com

Lightspeed & SEOshop: gratis extensie om al je pakketten en pallets te versturen

Speciaal voor Lightspeed & SEOshop webshops is er een Google Chrome extensie ontwikkeld. Hiermee kun je met een druk op de knop documenten, pakketten en pallets versturen met de meest geschikte vervoerder.

Ook is er een automatische koppeling beschikbaar waarmee je gereedstaande orders direct uit Lightspeed kunt importeren. Zodra je de zending hebt geboekt passen we de status van de order in je Lightspeed shop aan zodat duidelijk is welke zendingen zijn verwerkt. De Lightspeed koppeling kun je toevoegen in MyWuunder (Integrations).

 • Importeer automatisch order- en contactgegevens uit je Lightspeed & SEOshop
 • Verstuur je document, pakket en pallet
 • Verstuur al je zendingen zoals jij dat wil:  Sameday, nextday of langzamer
 • Boek zendingen bij de meest geschikte vervoerders (> 20 vervoerders) of jou favoriet
 • Wuunder kent geen maandelijkse abonnementen of aanschaf kosten voor de eCommerce extensie
 • Print gemakkelijk verzendlabels of stuur deze per e-mail naar je klant (retour), leverancier (dropshipment)of warehouse
 • Regel automatisch een pick-up van je zendingen (bij jezelf, je klant of leverancier) of kies een vast ophaal moment
 • Volg de aflevering van je zendingen (track & trace)
 • Informeer de ontvanger over de komst van de zending en gebruik een persoonlijke boodschap (optie)
 • Chat met je klanten over de verzending en je product. En vergroot zo je klantenbinding en omzet (optie)
 • Regel een retourzending inclusief pick-up bij je klant of via een parcelshop
 • Wuunder volgt actief je zendingen en neemt bij ophaal issues, sorteerfouten etc contact op met de vervoerders, je klant (optie) of leverancier (optie). Wel zo gemakkelijk!

Natuurlijk kent de Lightspeed & Seoshop verzendmodule een staging- en productie omgeving waardoor je Wuunder in je webwinkel kunt testen voordat je live gaat. Lees meer over de mogelijkheden voor webshops.

Je vindt meer informatie over de installatie van de Google Chrome extensie hier of de automatische importeer module: StoreSync.

Neem contact op met Wuunder voor de API keys om het verzendplatform snel te kunnen gebruiken:  Info@WeAreWuunder.com

WooCommerce: koppel meer dan 20 vervoerders zoals DPD, DHL, FedEx en UPS

Met de gratis verzend plugin voor Woocommerce verstuur je gemakkelijk al je bestellingen met de meest geschikte vervoerder.

 • Je order- en contactgegevens worden direct overgenomen uit je WooCommerce shop
 • Verstuur zowel een  document, pakket en pallet
 • Op verschillende manieren: Sameday, nextday of langzamer
 • Zendingen worden geboekt bij de meest geschikte vervoerders (> 20 vervoerders) of jou favorieten. We bieden altijd een (back-up) vervoerder
 • Verzendkosten zijn per bestemming direct inzichtelijk
 • Wuunder kent geen maandelijkse abonnementen of aanschaf kosten voor de Woocommerce shipping module
 • Verzendlabels kun je op verschillende manieren afdrukken (in je webshop, browser of app) of per e-mail opsturen naar je klant (retour), leverancier (dropshipment) of warehouse
 • Het ophalen van je zendingen gaat geheel automatisch (bij jezelf , je klant of leverancier) of we spreken een vaste pick-up af met 1 of meerdere vervoerders
 • In een overzicht zie je meteen waar al je zendingen zijn (track & trace)
 • Vanuit je shop kun je de zending direct volgen (order)
 • Via notificatie of e-mail breng je de ontvanger op de hoogte (optie). Door automatisch de afbeelding van je product te gebruiken uit je WooCommerce shop en de persoonlijke boodschap wordt de communicatie met je klant onderscheidend
 • Door te chatten met je klanten verkoop je meer en voorkom je retouren (optie)
 • Retouren regel je simpel via een pick-up of via een parcelshop
 • Wuunder volgt natuurlijk actief je zendingen en neemt bij vertraging, aflever issues, etc contact op met de vervoerders, je klant (optie) of leverancier (optie). Wel zo gemakkelijk!

Natuurlijk kent de Woocommerce verzendmodule een staging- en productie omgeving waardoor je Wuunder eerst kunt testen voordat je live gaat. Lees meer over de mogelijkheden voor webshop of lees hier meer over de manier waarop je de verzendtool kunt installeren.

Neem contact op met Wuunder voor de Magento verzendmodule: Info@WeAreWuunder.com

Magento 1 & 2: voordelig versturen via de Magento webshop koppeling

Voor Magento (1 & 2) webwinkels is er een gratis plug-in beschikbaar. Met deze shippingmodule verzend en ontvang je gemakkelijk pakketten en pallets via de meest geschikte vervoerder zoals DPD, DHL Parcel, PostNL, GLS, FedEx, UPS, etc.

 • Automatisch worden je order- en contactgegevens overgenomen uit je Magento shop
 • Adressen en telefoonnummers worden gratis gevalideerd om retourzendingen te voorkomen
 • Verstuur ieder document, pakket en pallet zoals jij dat wilt Same-day, next-day of langzamer
 • Je kiest zelf je vervoerders of je boekt je zending bij de meest geschikte vervoerders (> 20 vervoerders). Zo is er altijd een (back-up) vervoerder beschikbaar
 • De verzendkosten, ophaal- en aflevertijdstip zijn meteen per bestemming duidelijk. Wuunder kent geen maandelijkse abonnementen of aanschaf kosten voor de Magento shipping module
 • Verzendlabels print je gemakkelijk of stuur je direct per e-mail naar je klant (retour), leverancier (dropshipment) of warehouse
 • Bij elke boeking regelen we een pick-up (bij jezelf, je klant of je leverancier) of kies een vaste pick-up met 1 of meerdere vervoerders
 • De zendingen van de verschillende vervoerders volg je in een overzichtelijk dashboard (track & trace). Hier kun je ook orders zoeken en bewerken.
 • De track & trace gegevens en het verzendlabel worden natuurlijk ook opgeslagen in je shop omgeving (order). Hierdoor kun je gemakkelijk marketplaces zoals Bol.com , Ebay of Amazon direct koppelen of vanuit je shop. Als je vanuit je shop marktplaatsen wilt koppelen dan kan dat via systemen zoals bijvoorbeeld Channable of Channelengine of Justfeed.
 • De ontvanger breng je direct op de hoogte via notificatie of e-mail (optie). Door automatisch de afbeelding van je product te gebruiken uit je Magento shop en de persoonlijke boodschap wordt de communicatie persoonlijk. De taal in deze emails past zich automatisch aan op basis van de bestemming.
 • Vergroot je omzet door te chatten met je klanten (optie)
 • Een retourzending regel je, inclusief pick-up of ophaling via een parcelshop, met een druk op de knop. Al deze zendingen zie je in het retouroverzicht
 • Wuunder volgt actief je zendingen en neemt bij vertraging, pick-up issues, etc contact op met de vervoerders, je klant (optie) of leverancier (optie). Wel zo gemakkelijk!

 

In de check-out kun je natuurlijk je klanten laten kiezen tussen aflevering op een parcelshop-, bedrijfs- of prive locatie.

Natuurlijk kent de Magento verzendmodule een staging en productie omgeving waardoor je Wuunder eerst kunt testen voordat je live gaat. Lees meer over de plug & play integraties voor webshop of sluit de verzendmodule direct aan. Je vindt de gebruiksaanwijzing hier.

Neem contact op met Wuunder voor de Magento verzendmodule:  Info@WeAreWuunder.com

MyWuunder
MyWuunder voor eCommerce en bulk akties

Om je eCommerce activiteiten te managen en te laten groeien is er MyWuunder:

Shipment management

 • Manage je zendingen
 • Kopieer je zendingen en verstuur meerdere items naar dezelfde ontvanger
 • Regel met een druk op de knop een retour zending
 • Zoek naar een zending

Fulfillment 

 • Manage je verzendlabels
 • Print 1 of meerder verzendlabels tegelijkertijd
 • Geef automatisch aan de ontvanger aan als een zending niet gereed is
 • Zoek naar verzendlabels
 • Print (meerdere keren per dag) overdrachtslijsten (CMR) voor de chauffeur

Database management

 • Manage je contacten
 • Importeer automatisch al je contacten en adressen via CSV
 • Importeer gemakkelijk zendingen uit CSV file, Lightspeed, Bol.com, eBay en Amazon. Wij passen de status automatisch aan als je de zending hebt geboekt.
 • Zoek naar contacten

Vragen? Neem dan contact op met Wuunder:  Info@WeAreWuunder.com

Vacatures
Stages

Wuunder is een erkend leerbedrijf en biedt studenten op MBO, HBO en universitair niveau de mogelijkheid om ervaring op te doen met uitzicht op een dienstverband. We zoeken enthousiaste medewerkers op de volgende locaties met:

Nederland

   • (junior) accountmanager

  Weert

   • Applicatie- en mediaontwikkelaar
   • Bedrijfsadministrateur
   • Contactcenter medewerker
   • Financieel administratief medewerker
   • Medewerker marketing en communicatie

Bel of e-mail even voor meer informatie en beschikbaarheid:  Info@WeAreWuunder.com

Accountmanagers

Wuunder is op zoek naar (junior en key accountmanagers). Meer informatie vind je hier.

Customers service medewerker

Onze Customerservice afdeling verWuundert dagelijks onze klanten en de klanten van onze klanten met een voortreffelijke service. Je helpt onze klanten bijvoorbeeld met het vinden van maatwerk transport oplossingen. Daarnaast zorg je samen met de verschillende vervoerders dat zendingen op tijd worden afgeleverd op het gewenste adres. We zoeken enthousiaste medewerkers op de volgende locaties met:

Weert

  • Interesse in innovatieve logistieke oplossingen
  • Goede communicatieve en onderhandelingsvaardigheden
  • Spreekt en schrijft verschillende talen zoals Nederlands, Engels, Duits en Frans
  • Ervaring met de afhandeling van internationaal (lucht/zee/weg)transport is een pre
  • Minimaal een HBO-diploma

Bel of e-mail even voor meer informatie en stuur je CV naar:  Info@WeAreWuunder.com

Altijd. Overal. Voor iedereen.

Voor onderweg: boek en volg je zending eenvoudig via mobiel of tablet.
Voor op kantoor: boek en volg je zendingen via de webbrowser op je computer.
Voor in het magazijn: werk er mee op je mobiel, computer of via api-connectie.
Voor in je webshop: via plug-in, extensies of api al je zendingen en retouren snel geregeld.

       

Je zending in minder dan 60 seconden geregeld, dat noemen we nou efficiënt werken. We laten je direct een overzicht zien van de drie scherpste tarieven inclusief toeslagen en halen je zendingen gratis op. Zo bespaar je tijd wat je in je onderneming zelf kunt steken.

Shipping with DHL
Shipping with bpost
Shipping with DPD
Shipping with FedEx Express
Shipping with Post NL
Shipping with Rhenus
Shipping with TNT
Shipping with UPS
Shipping with GLS
Shipping with Red je Pakketje
Shipping with DHL
Shipping with bpost
Shipping with DPD
Shipping with FedEx Express
Shipping with Post NL
Shipping with Rhenus
Shipping with TNT
Shipping with UPS
Shipping with GLS
Shipping with Red je Pakketje