Eenvoudig je Shopify shop koppelen

Met behulp van de volgende informatie kun je eenvoudig Shopify koppelen en direct aan de slag met het verzenden van je producten via Wuunder. Met één druk op de knop kun je documenten, pakketten en pallets versturen met de meest geschikte vervoerder. Wil je eerst nog meer informatie ontvangen? Lees dan hier verder. 

SHOPIFY VERZENDMODULE
  • Wil je meer informatie over Shopify of lukt het koppelen niet? Neem dan even contact op met onze customer service.
  • Wuunder kent zowel een test- als productieomgeving. We raden je aan om de werking van je shop eerst goed te testen in de testomgeving, voordat je live gaat. Activeer de testomgeving via deze link.
  • Maak een back-up van je webshop en download de Shopify plug-in via de Shopify Marketplace.
  • Vanaf 1 januari 2023 is de Dynamische Check-Out van Wuunder niet meer mogelijk bij het Shopify Starter en Basic pakket.

Nog even belangrijk! Na het activeren van de plug-in, moet je je webshop koppelen aan Wuunder. Houd hierbij rekening met het volgende: de Wuunder Webshop Connector en Wuunders boekingssysteem hebben andere inloggegevens. Als je geen inloggegevens hebt, zal je eerst het onboardingproces moeten doorlopen. Je kunt niet met de inloggegevens van je MyWuunder-account inloggen op de Wuunder Webshop Connector. Vanaf stap 3 in “Shopify koppelen met Wuunder” wordt dit helemaal uitgelegd.

Shopify koppelen met Wuunder

Stap 1 – Log in op je admin-omgeving van je Shopify-shop. Ga naar apps en zoek naar de Wuunder Shipping app. Je kunt ook rechtstreeks naar de markplaats gaan door hier te klikken. Zorg dan dat je ingelogd bent op de Shopify-marktplaats.  Als je de plug-in wilt installeren, klik je op Add app.

Stap 2 – Zodra je op Add app hebt geklikt, word je teruggestuurd naar de admin van je shop. Hierna krijg je een scherm te zien waarin wordt gevraagd of je de plug-in wil downloaden.  Ook wordt er aangegeven welke gegevens de plug-in van je shop gaat gebruiken. Om verder te gaan, klik je op Update app.

Shopify koppelen

Stap 3 – Nadat je op de knop voor de omgeving hebt gedrukt, kom je op een pagina waar je wordt gevraagd om in te loggen op ‘Wuunder Webshop Connector’. Heb je nog geen inloggegevens, klik dan op Onboarding. (Let op! Wuunders boekingssysteem kent een andere login, dat is op moment nog niet gelijk). Heb je wel inloggegevens, log dan in en ga je verder naar stap .

Stap 4 – Wanneer je op Onboarding hebt geklikt, start de wizard om jouw webshop te koppelen. Vul alle stappen in.

Stap 5 – Na het einde van de wizard zie je een overzichtpagina met alle ingevulde informatie. Je kunt controleren of alles correct is. Alles juist? Klik dan op Voltooi onboarding. Pas aan indien iets niet correct is.

Stap 6 – Nadat je op ‘Voltooi onboarding’ hebt geklikt, krijg je het Welkom bij Wuunder scherm te zien. Op dat moment is je webshop verbonden met ons ‘Wuunder Webshop Connector’ systeem. Ons team gaat dan ook aan de slag om je account verder in te stellen. Wij zullen dan ook contact met je op nemen om te bepalen welke vervoerders er ingesteld moet worden en met welke transportservices. Indien je niet automatisch wordt doorgestuurd naar jouw webshop, klik dan op de button ‘Return to webshop’.

Shopify integratie koppelen aan MyWuunder

Stap 1 – Meld je aan of log in via MyWuunder

Stap 2 –  Zodra je ingelogd bent, neemt Wuunder contact met je op en activeert je account.

Orders importeren in MyWuunder

Wanneer je shop gekoppeld is aan Wuunder, kun je makkelijk en snel orders boeken. Dit doe je door middel van de volgende stappen:

Stap 1 – Zodra je ingelogd bent op je MyWuunder-account, ga je naar Shipments. Hier zie je een dropdown-menu staan. Selecteer Book.

Stap 2 – Klik op Import en selecteer Shopify (MyWuunder2).

Stap 3 – Je bent nu op de importeerpagina. Door op het pijltjessymbool naast Import orders te klikken, kun je kiezen hoe je de orders wil importeren. Wil je alle orders handmatig boeken? Selecteer Import shipments as drafts. Wil je dat alle orders gelijk geboekt worden en je zelf niets meer hoeft te doen? Selecteer Import and book shipments automatically.

Shopify Orders importeren

Stap 4 – Als je geselecteerd hebt hoe je de orders wil importeren, klik je op Import.

Stap 5 – Je komt nu op de Book-pagina. Hier zie je alle geïmporteerde orders. Als je de optie Import and book shipments hebt, zie je bij de status van de orders Booked staan. Je kunt doorgaan naar stap 7. Als je Import shipments as draft hebt geselecteerd, moet je de orders nog handmatig boeken. De status van deze orders is Draft. Ga nu verder met stap 6.

Stap 6 – Je kunt nu handmatig elke order apart boeken. Hoe je dat doet, vind je hier. Ook kun je ervoor kiezen om meerdere draft shipments tegelijk te boeken. Meer informatie hierover kun je hier vinden.

Stap 7 – Als je de zendingen geboekt hebt, kun je naar Prepare gaan. Hier kun je de verzendlabels printen. Wil je meer weten over het printen van verzendlabels klik dan hier.

Inhoud handleiding