Automatiseer via verzendregels

Zodra je orders hebt geïmporteerd in MyWuunder kun je op verschillende manieren een document, pakket of pallet in grotere aantallen versturen en direct veel verzendlabels aanmaken via Bulk boeken. Wil je gebruik maken van meerdere vervoerders of transport services dan is het mogelijk om dit zelf naar wens in te stellen en wordt dit geautomatiseerd via “Verzendregels”. Hiermee automatiseer je het volledige verzendproces en bespaar je tijd.

Wil je de inhoud van een order tijdens het importeren nog aanpassen dan kan dat met de importregels. Dit is vooral handig als je in de check-out van je webshop, de klant zelf een verzendmethode laat kiezen. Via de importregels kun je deze keuze van je klant nog eventueel aanpassen. Bijvoorbeeld als je de zending boven een bepaalde waarde wilt verzekeren.

Kom je er niet uit of heb je vragen? Neem dan even contact op met onze klantenservice.

Vervoerder overzicht

Direct zendingen boeken in de live omgeving

Ga naar de verzendregels pagina om je verzendregels in te stellen. Selecteer “Nieuwe verzendregels maken”. Je kunt natuurlijk verschillende regels combineren. De verzendregels kun je samenstellen met de volgende variabelen:

  • Lengte, breedte en hoogte (in cm)
  • Gewicht (in grammen)
  • Waarde (in Euro’s)
  • Aantal items (in aantallen verpakkingseenheden)
  • Land van de verzender of de ontvanger
  • Integratie waarmee de orders zijn geïmporteerd (bijvoorbeeld WooCommerce of Magento)
  • Zakelijk of particulier aflever adres (als zakelijk adres leeg is dan is ’t een consument als ontvanger)

Let op: via de verzendregels passen we nooit de informatie aan die je meestuurt via de verzendmodule van Wuunder of API. Als je klant namelijk in de check-out kiest voor PostNL dan vinden we die keuze belangrijker dan een eventuele verzendregel of standaard verzendmethode (voorkeursservice). Wil je een meegestuurde informatie toch wijzigen dan kan dat via de importregels

Handing voorbeeld 1: verzeker waardevolle zendingen automatisch.

In het onderstaande overzicht zie je een verzendregel waarmee orders die een waarde hebben van meer dan 500 Euro worden verzonden als UPS Standard Insurance.

Verzeker je waardevolle verzending

HANDING VOORBEELD 2: maximaliseer je korting bij de vervoerder.

Met de verzendregels zijn de mogelijkheden vrijwel ongelimiteerd. Stel je krijgt bij DHL parcel korting als je meerdere items naar hetzelfde adres stuurt (multi-colli). Dan stel je bijvoorbeeld in dat al je multi-colli zendingen via DHL Parcel worden verzonden. Via de importregels kun je op basis van de productomschrijving van iedere order een multi-colli order maken.

HANDING VOORBEELD 3: kies je favoriete vervoerder. 

Kies je favoriete vervoerder per land zoals bijvoorbeeld PostNL voor zendingen binnen Nederland en DHL naar Duitsland en UPS naar Amerika. Hetzelfde kun je doen met lichte of zware zendingen.

verzenden met je favoriete vervoerder

(Geheel) automatisch verzendlabels (laten) maken.

Zodra je de verzendregels hebt ingesteld importeer je de orders via de Importeer knop in MyWuunder. Tijdens het importeren passen we de orders aan op basis van de inhoud van de importregels.

Je kunt daarna via het dropdown menu kiezen om de orders automatisch te boeken volgens de verzendregels of dit handmatig te doen via Bulk boeken. Is er geen verzendregel van toepassing op de order dan boeken we je order via de standaard verzendmethode (voorkeursservice).

Importeer je orders via een API dan kun je instellen dat de orders direct worden geboekt. Je hoeft dan geen enkele knop in te drukken om het maken van de verzendlabels in gang te zetten. De vol-automatische manier van boeken zet je aan in het setting menu door de knop (zie hieronder) naar rechts te schuiven (dan wordt deze groen).

Orders automatisch boeken

Tijdens het boeken checken we of er geen fouten in de adresgegevens worden gemaakt zoals het ontbreken van een plaatsnaam. Is boeken niet mogelijk dan zie je dat de order de status “Boeking mislukt” krijgt of “Service nog niet geselecteerd”. Bijvoorbeeld als de gewenste service niet mogelijk is bij een vervoerder. Lees meer over order validatie via deze link.

Bespaar nog meer tijd door gebruik te maken van Scan & print. Dan kun je direct, op basis van een scan van de barcode op je pakbon, het juiste verzendlabel printen. Wel zo gemakkelijk!

Inhoud handleiding