Snel een zending versturen

Je kunt op verschillende manieren snel een zending versturen. Via de Wuunder browser, een webshop systeem, een API verbinding of MyWuunder.

Zodra je een order naar Wuunder stuurt via een webshop systeem, een API verbinding (indien je niet direct een label wilt ontvangen) of MyWuunder kom je op een overzichtspagina met alle gegevens die nodig zijn om een zending te boeken. Als je deze hebt gecontroleerd dan klik je op “Request rates”.

Transport Service Selectie

1. Je komt nu in een overzicht waar je bepaalt hoe je de zending wilt versturen. Je kunt Wuunder de meest geschikte vervoerder voor jou zending laten bepalen:

– Goedkoop: de meest voordelige methode om de zending te versturen maar vaak ook het langzaamste.
– Efficiënt: dit is een oplossing tussen goedkoop en snel in.
– Snel: de snelste mogelijke methode. Moet het nog sneller dan is dat mogelijk via een directe koerier. Bel ons dan even.

2. De voorkeur service geeft aan welke service jou klant in de check-out heeft gekozen of de service die je hebt meegestuurd via een API verbinding. Is er geen service vooraf gekozen dan selecteren we de standaard service die je hebt ingesteld. Heb je geen standaard service vastgelegd dan selecteren we alvast de goedkoopste service.

Wuunder Services

3. Je kunt op zeer veel verschillende manieren een zending versturen, waarbij je zelf het gewenst tempo kunt bepalen. Op welke manieren je kunt versturen, ontdek je in deze handleiding.  

4. Ontbreekt er in het overzicht een vervoerder of service? Laat het ons hier dan eventjes weten.  Je kunt ook altijd op de “Call me back” knop klikken,  dan helpt ons team je even bij het boeken van de zending. Wel zo gemakkelijk!

5. Vraag advies als je een hele belangrijke zending wilt versturen die voor een bepaalde datum moet worden afgeleverd of een hele waardevolle zending: we helpen je graag! Voorkom onaangename verrassingen en check ook altijd even de nationale feestdagen op het moment dat je gaat versturen naar een ander land. Hierdoor komt het vaak voor dat je zending langer onderweg is dan verwacht. 

6.Zodra op book nu drukt wordt de zending geboekt en regelen we voor jou dat de zending eventueel wordt opgehaald. Klik je op Book & print dan wordt het verzendlabel direct uitgeprint. Hiervoor is de 1-click Printing app noodzakelijk. Klik hier als je meer wilt weten over het gebruiken van Book & print.

Altijd goedkoop, snel en efficiënt

7. Nadat je de zending hebt geboekt zorgen we dat je weer terug komt in de order pagina van je webshop of het draft overzicht in MyWuunder. Hier vind je ook meer informatie mocht het boeken van de zending is mislukt.

8. Nu kun je het benodigde verzendlabel printen via je mobiel, browser, webshop of in MyWuunder. In MyWuunder kun je ook verzendlabels in bulk printen (meerdere labels in één keer printen) of labels printen met een scanner. Alle mogelijkheden voor het printen van verzendlabels, vind je hier.

Vragen? Neem dan even contact op [email protected]