Wat zijn de maximale afmetingen en gewichten die ik kan versturen?

Wuunder hanteert de vuistregel dat je ieder pakket van elke afmeting met ons kunt versturen, zolang het in een vliegtuig past. Alle vervoerders waar we mee samenwerken stellen specifieke grenzen aan de afmetingen en het gewicht van zendingen die zij vervoeren. 

Maximale afmetingen.

De maximale afmetingen voor het versturen van een groot pakket of pallet ligt op 240cm x 200cm x 100cm. Wanneer deze wordt overschreden, rekent de vervoerder hier vaak een toeslag voor. Dit kan ook gelden als de vorm, aard of verpakking van het pakket zodanig afwijkt, dat dit niet automatisch gesorteerd kan worden. Mocht dit het geval zijn berekenen we deze toeslag door aan onze klant.

Maximale gewichten

Het maximale gewicht voor pakketten bedraagt 50 kg en voor pallets ligt het maximum op 1.000 kg. Boven een gewicht van 50 kg adviseren we om een pallet te gebruiken, zodat de zending makkelijker kan worden getransporteerd. Wanneer de vervoerder zelf de zending op een pallet moet zetten, kan dit extra kosten tot gevolg hebben of kan de zending zelfs worden geweigerd.

Thuis in speciaal transport

Is je zending groter of zwaarder dan de vastgestelde grenzen? Neem dan gerust contact op met onze verzend-assistenten en we gaan direct op zoek naar een gepaste oplossing. Wat je ook vraagt, Wuunder regelt het.

Nog andere vragen?

Heb je andere vragen over het versturen of ontvangen van zendingen? Check onze Frequently Asked Questions. Of neem direct contact met ons op. Ons team aan experts helpen je graag! Stuur gerust je vraagstuk per e-mail naar [email protected] of bel even naar 020 261 5748.