Scan-en-print razendsnel verzendlabels

Verwerk orders zo efficiënt mogelijk door direct je verzendlabel te printen met behulp van een (USB of Bluetooth) barcode scanner. Scan een barcode met ordernummer op je pakbon via de Wuunder desktop app en het bijbehorende verzendlabel wordt direct geprint. Reuze handig voor een magazijn waar veel zendingen worden verzonden. 

Meer weten? Neem geheel vrijblijvend contact op met onze Customer Service collega’s

Het stappenplan is simpel

  1. Start met het boeken van je orders via MyWuunder, een webshopmodule of onze API. Zorg ervoor dat je in elke boeking een uniek ordernummer/referentienummer gebruikt. Dit nummer is later nodig om je order snel te printen.
  2. Print hierna de pakbonnen die Wuunder voor iedere zending maakt.  Wil je je eigen pakbonnen gebruiken dan hoef je alleen te zorgen dat er een barcode in het Code 128 of UPC-A formaat op de pakbon staat. Deze barcode moet het  ordernummer/referentienummer bevatten dat je hebt gebruikt bij het boeken van de zending. 
  3.  Ook heb je de 1-click Printing app nodig die je installeert op de PC waar je de verzendlabels wilt gaan scannen en printen. Met deze app kun je op elk werkstation een geselecteerde labelprinter en/of normale printer gebruiken.
  4. Sluit de scanner aan op de PC waar je de Wuunder 1-click Printing app op hebt geïnstalleerd.

5. Wil je werken met UPC-A barcodes die een controle getal bevatten dan kun je het barcode formaat aanpassen in het setting menu onder de Account instellingen.

Scannen maar!

  1. Creëer een pakbon via MyWuunder, uit je webshop of een ander systeem waarmee je werkt.
  2. Open de desktop app die je zojuist op je PC hebt geïnstalleerd en ga naar de ‘Prepare/voorbereiden’ omgeving in de tab ‘Shipments/zendingen’. Klik op het scan icoon naast ‘Print selected/Print selectie’ en scan de barcode op de pakbon.
  3. Het verzendlabel wordt direct geprint op de door jou geselecteerde printer. Super handig als je één voor één je orders wilt verwerken. Maar ook om ervoor te zorgen dat je het juiste label voor een order gebruikt. 
  4. Print hierna de commerciële invoice die Wuunder voor iedere order naar een non-EU land maakt.

Let op: Je kunt alleen verzendlabels printen van geboekte orders die nog niet zijn opgehaald door de vervoerder

Stuur orders nooit meer dubbel

De scan-en-print methode is zo ontwikkeld dat je verzendlabels maar één keer kunt printen. Hiermee voorkomen we dat je per ongeluk een verzendlabel twee keer print. Zodra je een zending hebt geboekt die bestaat uit twee items (verpakkingen), komt er na één keer scannen ‘label 1’ en bij de tweede scan ‘label 2’ uit de printer rollen. Scan je nu een derde keer, dan geven we direct een waarschuwing dat alle labels al zijn geprint. Wel zo makkelijk! 

Inhoud handleiding