Bel me terug

WUUNDER TECHNICAL MANUAL

Bespaar tijd door sneller te printen

Zodra je een zending hebt geboekt kun je op verschillende manieren het verzendlabel printen: via de Wuunder app op je mobiel (IOS & Android), de Wuunder browser, een webshop systeem of MyWuunder. Heb je een e-mailadres gebruikt bij het verzendadres dan sturen we hier ook een verzendlabel naartoe. Wil je veel labels tegelijk printen dan is one-click-printing de snelste methode. Doordat je de applicatie installeert op je computer hoef je geen browserpagina te openen met het verzendlabel. Je stuurt het verzendlabel rechtstreeks naar je printer. Meer informatie over one-click-printing lees je hier voor Mac of Windows computers. Heb je een scanner dan kun je zelfs pakbonnen scannen en printer in MyWuunder zonder de PC aan te raken via Scan & Print.

Printen van verzendlabels

  1. Als je een zending hebt geboekt dan kun je snel al je labels printen via het Prepare overzicht in MyWuunder (Shipments overzicht en selecteer Prepare). Hier zie je alle zendingen die je succesvol hebt geboekt en waarvan een verzendlabel gereed staat om te printen.  2. Je kunt alle (nog niet geprinte) labels in 1x printen via "Print pending". We printen dan alle verzendlabels uit die nog niet eerder door jou zijn geprint. Je kunt natuurlijk ook ieder verzendlabel individueel of groepsgewijs printen. Selecteer gewoon de labels die je wilt printen en click op "Print selected".

  3. Wil je in nog minder stappen een verzendlabel printen dan kun je de Wuunder desktop applicatie installeren op je PC. Hiermee print je via one-click-printing (Mac of Windows) direct een label vanaf een geselecteerde printer zoals bijvoorbeeld een Zebra (ZPL) of Dymo printer. Hierdoor is wisselen tussen de normale printer en de labelprinter niet meer nodig. Wel zo gemakkelijk!

  4. Sluit je een (Bluetooth / USB) scanner aan op je PC dan kun je zelfs pakbonnen scannen en printer in MyWuunder zonder de PC aan te raken via Scan & Print.

  5. Gebruik je een gewone printer met stickervellen dan wil je vast 4 labels op 1 A4 printen. In onderstaande paragraaf "4 labels printen op een A4 (Mac of Windows)" vertellen we je hoe je dit makkelijk kunt doen.

  6. Plak de verzendlabels op de langste zijde van de verpakking. Lees hier nog een paar handige tips over het bevestigen van labels.

  7. Retourlabels tonen we niet in het Prepare overzicht in MyWuunder omdat we deze per e-mail sturen naar de verzender. Wil je retourlabels toch zelf downloaden of printen dan kan dat door in het “Receiver overzicht” op het chat wolkje van de retour zending te clicken en daarna op de link naar het verzendlabel.

   Let op: Verzendlabels voor DHL Europlus moeten groter zijn (102x210 mm) dan de standaard verzendlabels voor bijvoorbeeld PostNL, DPD en DHL For You.
  8. Als je alle zendingen hebt voorzien van een verzendlabel dan is het slim om een overdrachtslijst uit te printen. Hiermee laat je de chauffeur tekenen voor ontvangst van de zendingen. Als de vervoerder onverhoopt een zending kwijtraakt dan heb je altijd bewijs dat je de zending hebt meegegeven aan de chauffeur. Het printen van een overdrachtslijst gaat erg gemakkelijk. Lees hier meer.

4 labels printen op een A4 (Mac)

Heb je A4 stickervellen en wil je hierop 4 labels printen dan kan dat vrij eenvoudig.
  1. Open eerst het PDF bestand met daarin alle labels.

  2. Druk vervolgens op COMMAND + P, om bij het print-overzicht te komen.  3. Kies vervolgens bij het dropdown menu waar "Voorvertoning" staat voor de optie "Lay-out". Daarna kies je bij "Pagina's per vel" hoeveel pagina's je op één vel wilt hebben staan (in dit voorbeeld is voor 4 pagina's per vel gekozen).  4. Ten slotte klik je linksonder in het venster op "Bewaar als pdf". Hierna kun je het PDF bestand een nieuwe naam geven en ergens opslaan.

4 labels printen op een A4 (Windows)

Heb je een PDF vol met labels maar staan ze allemaal op een andere pagina en heb je het liever compacter? Dat kan!
  1. Open eerst het PDF bestand met daarin alle labels.  2. Druk vervolgens op COMMAND + P, om bij het print-overzicht te komen.  3. Kies vervolgens bij het dropdown menu waar "Voorvertoning" staat voor de optie "Lay-out". Daarna kies je bij "Pagina's per vel" hoeveel pagina's je op één vel wilt hebben staan (in dit voorbeeld is voor 4 pagina's per vel gekozen).  4. Ten slotte klik je linksonder in het venster op "Bewaar als pdf". Hierna kun je het PDF bestand een nieuwe naam geven en ergens opslaan.

Met Wuunder heb je altijd de beste prijs voor je zending.

Altijd. Overal. Voor iedereen.

Voor onderweg: boek en volg je zending eenvoudig via mobiel of tablet.
Voor op kantoor: boek en volg je zendingen via de webbrowser op je computer.
Voor in het magazijn: werk er mee op je mobiel, computer of via api-connectie.
Voor in je webshop: via plug-in, extensies of api al je zendingen en retouren snel geregeld.

       

Je zending in minder dan 60 seconden geregeld, dat noemen we nou efficiënt werken. We laten je direct een overzicht zien van de drie scherpste tarieven inclusief toeslagen en halen je zendingen gratis op. Zo bespaar je tijd wat je in je onderneming zelf kunt steken.

Shipping with DHL
Shipping with bpost
Shipping with DPD
Shipping with FedEx Express
Shipping with Post NL
Shipping with Rhenus
Shipping with TNT
Shipping with UPS
Shipping with GLS
Shipping with Red je Pakketje
Shipping with DHL
Shipping with bpost
Shipping with DPD
Shipping with FedEx Express
Shipping with Post NL
Shipping with Rhenus
Shipping with TNT
Shipping with UPS
Shipping with GLS
Shipping with Red je Pakketje