Goed voorbereid de piekperiode van 2019 in

Profiteer maximaal in je business met de feestdagen in het vooruitzicht

De piekperiode in e-commerce land breekt aan en dat betekent dat veel webshops de handen nog eens extra uit de mouwen moeten steken. Hoewel je zou denken dat december de drukste maand is van het jaar, wordt het al zweten geblazen vanaf november. De impact van het piekseizoen blijft stijgen en krijgt steeds meer invloed op de online omzet. In vergelijking met een gemiddelde maand buiten de piekperiode, is de verwachting dat het aantal order in november met 40% en in december zelfs met 46% zal toenemen. En dat is helemaal niet gek! Consumenten weten inmiddels maar al te goed dat steeds meer webshops meedoen aan deze ‘extra koopjesdagen’ en stellen daarom hun aankopen graag nog even uit. Reden genoeg om goed voorbereid de piekperiode in te gaan, zodat je hier maximaal van kunt profiteren als webshop.

De belangrijkst data op een rijtje

Als je de belangrijkste dagen nog niet in je agenda hebt geblokt, hier even een klein geheugensteuntje van de dagen waarop consumenten massaal het internet afspeuren voor de beste deal: Singles Day bijt het spits af op maandag 11 november, op vrijdag 29 november volgt Black Friday, maandag 2 december moet je webshop klaar zijn voor Cyber Monday, op donderdag 5 december is het natuurlijk sinterklaasavond, op zaterdag 14 december is het ‘free shipping day’ en op woensdag 25 en donderdag 26 december verruilen we de pepernoten voor de kerstman! Mits je hier goed op inspeelt, kun je gegarandeerd extra orders verwachten.

Communiceer tijdig je kortingen

Als je meegaat in de feestdagen-hype en maximaal wilt profiteren, is het belangrijk om je waanzinnige kortingen op tijd van de daken te schreeuwen. Ben je concurrenten één stap voor en creëer vroegtijdig draagvlak en bekendheid bij de consument. Communiceer en etaleer je kortingen op de website, in de nieuwsbrief en op social media zodat de consument jouw shop alvast weet te vinden voordat de echte chaos uitbreekt.

Een andere tool die je kunt overwegen is om de doelgroepen waarop je zou willen adverteren terug te brengen naar een niche. In het grote communicatiegeweld is de kans groot dat je het niet gaat winnen door met hagel op heel Nederland te schieten. Om extra orders binnen te slepen, is het daarom effectiever om voor specifieke producten je targeting heel specifiek toe te passen. De kosten per conversie gaan dan wel iets omhoog, maar het aantal verkopen waarschijnlijk ook!

De verzendervaring: dit is dé uitgelezen kans

De piekperiode is dé uitgelezen kans om je nieuwe klanten kennis te laten maken met je bedrijf. Met alleen het geven van fantastische kortingen op waanzinnige producten ben je er niet, alles valt of staat met een fantastische verzendervaring. We schreven eerder al over de kracht van verzending, waar zoal naar voren kwam dat 58% van de consumenten nooit meer besteld bij een webshop na een slechte verzendervaring. We kunnen dus concluderen dat de manier van verzenden een cruciale rol speelt in de merkloyaliteit en het vertrouwen van de klant.

Schakel onze support in en genereer meer verkopen

Ben je benieuwd hoe Wuunder je business kan helpen met het realiseren van die onvergetelijke verzendervaring voor je klanten? Of kun je nog wel wat extra advies gebruiken met de aankomende feestdagen in zicht? Maak dan snel een afspraak en ontdek hoe we jou op verschillende gebieden kunnen verwuunderen.