Zó bewaar je het overzicht in je magazijn

Van het moment dat je klant een order plaatst tot aan de levering op de eindbestemming. Het verzendproces start altijd op dezelfde plek: in je magazijn. Heeft jouw organisatie moeite om hierbij het overzicht te bewaren? Lees in dit artikel meer over Wuunder’s unieke services voor in je magazijn, waardoor je orders pickt, packt en shipt op de meest efficiënte manier. 

VOOR IEDERE ORDER EEN UNIEKE BARCODE

Je hebt meerdere orders verzameld en verpakt en bent klaar om de verzendlabels op je verschillende pakketten te plakken. Je print alle labels uit. Maar daar sta je dan met een stapel labels in je handen. Welk label hoort nou ook alweer bij welke order?

Dat kan beter. Tijdens het verzamelen van je orders gebruik je een pakbon om te bepalen welke items je moet verzamelen per order. Op de pakbon vind je een barcode die communiceert met ons systeem. Scan de barcode en vervolgens rolt het juiste verzendlabel automatisch uit je printer. Hierdoor voorkom je dat een hoop labels eventueel op het verkeerde pakket belanden.

Verzendlabels snel en gemakkelijk printen

Met deze tool druk je dus altijd het juiste verzendlabel voor iedere order af. Anders gezegd, iedere order heeft steevast een pakbon en een label en bevat de juiste items. Dit vergroot niet alleen het inzicht in de voortgang van je orderpickproces, maar verminderd ook de foutgevoeligheid in je magazijn. 

Denkend aan het milieu, versturen we de pakbonnen per e-mail. Hierdoor scan je vanaf elk gewenst apparaat direct de pakbonnen zonder deze uit te printen. Natuurlijk blijft het gebruik van pakbonnen uit je webshop of ERP-systeem ook mogelijk. 

NOOIT MEER KIEZEN UIT TEVEEL PRINTERS

De scan-en-print methode kan worden gebruikt op een of meerdere mobiele apparaten, laptops of pc’s. Bovendien kan deze methode op ieder apparaat gekoppeld worden aan een specifieke (ZPL) labelprinter. Kiezen uit een lijst vol met printers is niet meer nodig. Voor alle pakbonnen die met een specifieke scanner worden gescand, rolt het verzendlabel direct uit de gekoppelde labelprinter. Zo kun je met meerdere mensen tegelijkertijd werken.

Op je Wuunder-dashboard vind je de realtime status van al je orders. Je ziet direct welke labels wel en niet geprint zijn. Zodra een verzendlabel wordt geprint, past het dashboard zich automatisch aan. Ook handig als je met meerdere magazijnen werkt en wil zien of alle orders op tijd klaarstaan. Het resultaat? Meer overzicht en geen verzendlabels die onnodig worden afgedrukt.

Meer overzicht, ook voor de vervoerders

Met gedetailleerde overdrachtslijsten die je automatisch genereert in het dashboard, verloopt het overdragen van je zendingen aan de verschillende vervoerders ook een stuk soepeler. In één oogopslag krijg je inzicht in het aantal zendingen die je per vervoerder en ophaallocatie klaar moet hebben. Zo krijg je ook de ruimte om nog een laatste check te doen of je echt alle orders netjes hebt ingepakt voor alles de deur uitgaat. 

Laat deze overdrachtslijst ondertekenen door de vervoerder. Je kunt dan altijd bewijzen dat je de verschillende orders hebt meegegeven aan de vervoerder.

Meer ontdekken?

Meer weten? Lees in dit artikel nog 5 tips voor meer structuur in je magazijn. Ontdek hier hoe je zo efficiënt mogelijk orders pickt, packt en shipt in je magazijn en daarbij ook het volledige overzicht bewaart. Heb je een vraag? Neem dan zeker contact met ons op! Onze specialisten helpen je verder.