Claims & Credits

Laat je volledig ontzorgen in je claimproces

Bespaar tijd, geld en frustraties bij het verhalen, indienen en afhandelen van beschadigde of verloren zendingen. Gebruik onze proactieve claim-service en laat je volledig ontzorgen in je claimproces. We gaan direct aan de slag om de claim behandelbaar op te stellen zodat deze door de vervoerder wordt geaccepteerd en blijven herinneringen sturen totdat we uitsluitsel hebben. Van het verzamelen van de benodigde gegevens bij de ontvanger (foto’s of niet-ontvangen verklaring), het invullen van de hele papierwinkel tot aan het opmaken van een officiële factuur. 

Want waarom moeilijk doen als het Wuunder kan?
Altijd een extra oogje in het zeil

Uitkeren van de schade

Claim je schade automatisch bij de vervoerder wanneer je gebruikmaakt van onze vervoerscontracten. Zodra we via de ontvanger, vervoerder of van jou horen dat er zending beschadigd is vragen we direct een credit aan. Afhankelijk van de gekozen transportservice wordt de hoogte van de schadevergoeding bepaalt. Dit kan variëren in een uitkering van slechts een kiloprijs, een maximaal bedrag of soms wordt de claim helaas niet toegekend. Wanneer je werkt met eigen vervoerscontracten kunnen we namens jou een claim indienen bij de vervoerder. 

Wanneer een vervoerder of transportservice niet waarmaakt wat men beloofd, zorgt dit vaak voor onterechte heen- en terugweg kosten. Dit kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals tijdkritische leveringen, niet goed uitgevoerde transport services of zendingen die wanneer de ontvanger niet thuis is in plaats van naar een parcelshop direct retour gaan. Wanneer je gebruikmaakt van onze vervoerscontracten, vragen we automatisch de kosten terug bij de gebruikte vervoerder.

Claimen van slechte service

Begin direct met besparen