Duurzaam bezorgen: hoe pas je dat toe binnen jouw bedrijf?

Bij Wuunder willen we bijdragen aan een groenere en duurzamere wereld door bezorging groener te maken. Door bewuste keuzes te maken in de logistiek kunnen we de CO2-uitstoot verminderen en bijdragen aan een groenere en duurzamere toekomst. Maar hoe pas je duurzaam bezorgen toe binnen jouw bedrijf?

Maak gebruik van fietskoeriers

De groenste manier van bezorging is op dit moment een fietskoerier in combinatie met City Fulfilment. Met City Fulfilment maak je gebruik van jouw fysieke locaties (winkel of magazijn) of maak je gebruik van City Fulfilment locaties van derden om voorraad op te slaan. Vanuit deze locaties worden bestellingen per fiets of elektrisch busje geleverd. Dit is niet alleen milieuvriendelijk, maar maakt het ook mogelijk om binnen een paar uur te bezorgen of te combineren zodat er minder transportbewegingen zijn!

Kies voor groene bezorgservices

Naast City Fulfilment kun je gebruik maken van verschillende groene bezorgservices. Maak gebruik van groene bezorgservices zoals fietskoeriers of elektrische busjes. Hiervoor hoef je je check-out niet aan te passen: we tonen in je check-out alleen een fietskoerier als deze ook aan de ontvanger levert.

Verpak je zendingen op een duurzame manier

Ook de verpakking van jouw zendingen is van belang bij duurzaam verzenden. Uiteraard is het slim om te kijken naar duurzame materialen voor de verpakking, maar als logistieke experts focussen wij ons op het verzenden van zo min mogelijk lucht. Door jouw zendingen zo compact mogelijk te verpakken, neemt je pakket minder ruimte in. Zo zorg je ervoor dat er minder ritjes gereden hoeven te worden en beperk je dus de CO2-uitstoot. Bij City Fulfilment heb je vaak zelfs geen extra omdoos nodig en kun je de bestelde items in de fabrieksverpakking laten leveren. Wuunder heeft een nieuwe duurzame innovatie ontwikkeld :PuzzlPack waarmee je tot wel 20% op je verzendkosten kunt besparen.

Meet je impact en stel doelen

Om te weten of je duurzaam bezig bent, is het belangrijk om je impact te meten. Hou bijvoorbeeld bij hoeveel CO2-uitstoot je bespaart door gebruik te maken van groene bezorgopties en hoeveel afval je voorkomt door duurzame verpakkingen te gebruiken. Stel vervolgens doelen om je impact te vergroten en blijf je logistieke processen continu verbeteren.

Bij Wuunder geloven we dat duurzaam bezorgen essentieel is voor een groenere en duurzamere wereld. Daarom kun je via ons niet alleen groene bezorgservices gebruiken, maar adviseren we bedrijven ook graag over duurzame logistieke keuzes. Interesse om eens vrijblijvend te sparren? Vul het onderstaande contactformulier in en dan nemen onze experts zo snel mogelijk contact met je op. Samen kunnen we bijdragen aan een betere wereld!

Vrijblijvend sparren over duurzaam bezorgen?

Vul het contactformulier in en onze experts nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Inhoud