parcelshop locator

boost je verkopen met flexibele bezorgopties

Verhoog conversie met flexibele bezorgopties en afhaalpuntleveringen in je check-out. Activeer eenvoudig onze parcelshop locator in je checkout en laat je Europese klanten zelf een afhaalpunt naar keuze selecteren. Hierdoor bied je niet alleen meer opties voor de bezorging van een pakket, maar voeg je ook in ‘no time’ gratis waarde toe aan het leven van je klanten. Je filtert zelf welke vervoerders je zichtbaar wilt maken. Mogelijk met DPD, PostNL en DHL eCommerce.

Beschikbare vervoerders

DHL servicepunten

In totaal beschikt DHL in totaal over 3000 Servicepunten door heel Europa, waarvan 1300 vestigingen in Nederland.

Hierdoor is er altijd wel een afhaalpunt in de buurt van je klant.

PostNL-punten

PostNL heeft ruim 3000 afhaalpunten door heel Nederland en 800 punten in België. Deze punten zijn onder andere gevestigd op bekende locaties zoals Albert Heijn, Bruna, Jumbo en Primera. Hierdoor is er altijd wel een locatie in de buurt.

DPD afhaalpunten

De afhaalpunten van DPD liggen verspreidt door heel Europa met in totaal 42.000 punten op de teller. In de afhaalpuntkiezer zullen er dus veel DPD-mogelijkheden worden getoond dicht in de buurt van de locatie van de klant.

Parcelshop locator

wat is een parcelshop locator?

Een onmisbaar element in je dienstverlening wanneer het bieden van flexibiliteit en gemak aan je klanten hoog op het prioriteitenlijstje staan. Het leveren van zendingen aan afhaalpunten biedt ontvangers de mogelijkheid om hun bestelling op hun eigen moment en in hun eigen tijd op hun gewenste locatie af te halen. Hierdoor hoeven klanten niet hun dagelijkse ritme aan te passen voor het ontvangen van hun bestelling. In de check-out van je shop wordt er één overzicht getoond met alle afhaalpunt-mogelijkheden waar jij kunt leveren met de bijbehorende openingstijden. Een handige tool om je klanten meer service te bieden zonder dat je daar zelf enige extra inspanning voor
hoeft te voeren.
 

afhaalpunten in 'no time' integreren in je webshop

mogelijke shops

Hoe? Appeltje, eitje!

Het integreren van de Parcelshop locator in je eigen webshop is een eitje. Het enige wat je hoeft te doen is de parcelshop-verzendmethode aan te zetten in de backend van je webshop. Wanneer je wat meer hulp nodig hebt, kun je alle details nog eens rustig teruglezen in onze webshop-handleidingen.

Een overzicht van al onze handleidingen, vind je hier. 

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden

De afhaalpuntkiezer werkt heel gemakkelijk. Je klant hoeft tijdens het afrekenen alleen haar adres in te voeren en de afhaalpunten in de buurt worden direct getoond. Hierdoor kan de klant zelf een afhaalpunt naar keuze selecteren. Naast het tonen van de adresgegevens, word de afstand zelfs in meters nauwkeurig aangegeven.

Maak het je klanten zo gemakkelijk mogelijk en bied ze alle benodigde informatie op een presenteerblaadje. Doordat de locaties en de openingstijden in de afhaalpuntkiezer worden getoond, hoeft je klant hier nooit meer zelf naar op zoek te gaan. 

vertroetel je klanten

Verhoog de afleverkans

Door de parcelshop locator toe te voegen aan je standaard mogelijkheden, lopen je klanten geen enkel risico meer om de bezorger mis te lopen. Je klanten hoeven namelijk niet meer thuis te zijn voor het ontvangen van hun pakket. Zodra het pakket is geleverd, ontvangt je klant hierover direct bericht. Het is ook mogelijk om je pakketten hier zelf te ontvangen.

Switch vervoerders met één klik

Richt je check-out geheel in naar eigen wens en filter de afhaalpunten die je zichtbaar wilt op basis van je contracten met vervoerders. Zet heel eenvoudig je favoriete vervoerder(s) aan of uit en switch met één klik waar nodig.
Combineer vervoerders

Alle details weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van het activeren van onze parcelshop locator? Of wil je alle voordelen even netjes onder elkaar zetten? Twijfel niet en neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Klik op onderstaande knop en stuur een bericht, bel ons of laat ons jou terugbellen wanneer het jou uitkomt.