Pakketradar 2022

Krijg inzicht in levertijden en vertragingen tijdens de drukste periode van het jaar

November en december zijn de drukste maanden van het jaar in pakketland. Met Wuunders Pakketradar kun je per provincie zien wat de vertragingen zijn per week van 1 november tot en met 24 december 2022.

Op zoek naar de pakketradar van 2023? Onderstaande knop brengt je naar 2023!

Inzicht in actuele vertragingen en voorspellingen

Met Wuunders Pakketradar blijf je niet alleen op de hoogte van de actuele vertragingen, maar ontvang je ook voorspellingen voor de komende week. Zo kun je anticiperen op de drukte en de beste service blijven leveren aan jouw klanten.

Onze klanten kunnen daarnaast inzicht krijgen in hoe de vertragingen eruit zien voor de eigen zendingen. In een persoonlijk dashboard hebben ze namelijk toegang tot een eigen Pakketradar die alleen de data weergeeft van de door hun verzonden pakketten. Hier kunnen we op zending-niveau volgen wat er gebeurt.

De Pakketradar 2022 is voltooid!

Van week 44 tot en met week 51 hebben we de vertragingen in Nederland in de gaten gehouden. Op dinsdag 27 december is de laatste Pakketradar verstuurd. De video daarvan zie je hieronder.

Hoe het werkt

In de Pakketradar geven we de vertraging van pakketten weer per provincie: van het donkerste groen wat staat voor 0 procent vertraging tot zwart wat staat voor meer dan 30 procent vertraging.

We zien iets als vertraging wanneer een pakket niet is afgeleverd op de bestemde leverdatum. Uitzonderingen, zoals levering op de Waddeneilanden worden niet meegenomen. Afhalingen of leveringen in een parcelshop en problemen die verband houden met de verzender of ontvanger worden ook niet meegerekend bij het berekenen van de vertragingen.

De cijfers worden gebaseerd op zendingen van de grootste vervoerders in Nederland. De volgende vervoerders zijn hierin meegenomen:

Vervoerders: PostNL

PostNL

Vervoerders: DHL

DHL eCommerce

Vervoerders: DPD

DPD

Vervoerders: GLS

GLS