Combineer vervoerders

Voorkom vervelende verrassingen

Heb je overal aan gedacht?

Als je met verschillende vervoerders verzendt, moet je rekening houden met alle voorwaarden van de vervoerder. Sommige zendingen kun je bijvoorbeeld niet verzekeren of als ze beschadigd zijn, kun je de vervoerder niet aansprakelijk stellen. Hieronder hebben we enkele aandachtspuntjes op een rijtje gezet, zodat jij en je klant niet voor vervelende verrassingen komen te staan.

Heb je vragen? Neem dan contact op met je accountmanager of bel even met onze customer service.

1. Overdrachtslijsten als bewijs voor vermiste zendingen

Als het gaat om een vermiste zending, is het belangrijk dat je kunt bewijzen dat de zending is meegegeven aan de vervoerder. Kan je dat niet? Dan zal de vervoerder geen claim aannemen of verder onderzoek uitvoeren. Wuunder kan op dat moment ook niks voor je betekenen.

Vandaar dat we je aanraden met onze slimme overdrachtslijsten te werken. Als alle zendingen klaarstaan, kun je met één druk op de knop deze lijst printen. Laat de chauffeur deze lijst ondertekenen. Zo heb je altijd bewijs dat je je zendingen hebt meegegeven aan de vervoerder. Gaat er een zending verloren? Dan is het makkelijker om een claim bij de vervoerder in te dienen.

In verband met de verspreiding van COVID-19 werkt dit nu per vervoerder anders. Vraag onze expert hoe het voor jou werkt.

2. Kostbare zendingen verzekeren

Kapotte of vermiste zendingen worden vaak op basis van het gewicht en verzendkosten gecompenseerd. Alleen wegen producten als sieraden of mobiele telefoons niet zoveel als dat ze waard zijn. Onverzekerde zendingen worden daarom onvoldoende gecompenseerd.

Het verzekeren van je zendingen gaat met Wuunder heel eenvoudig. Met vaste importregels kun je automatisch zendingen boven een bepaalde waarde verzekeren. Heb je hulp nodig bij deze keuzes of ben je benieuwd welke vervoerders de beste verzekeringen bieden? Je kunt altijd bij je accountmanager of de customer service terecht voor meer informatie. 

3. Inhoud van de zending

Vervoerders willen niet altijd voor alle soort zendingen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid dragen. Verzend je één van de onderstaande goederen? Dan is het verstandig om even contact op te nemen met je accountmanager om samen de meest geschikte verpakking en vervoerder te kiezen. 

 1. Glaswerk
  Het versturen van glas is voor vele vervoerders ingewikkeld, omdat het snel breekt. Veel vervoerders vervoeren het daarom niet. De combinatie van de juiste verpakking en vervoerder kunnen het alsnog mogelijk maken om het goed te versturen.

 2. Vloeibare goederen
  Wanneer vloeibare goederen kapot gaan tijdens transport, is niet alleen die zending stuk, maar mogelijk ook alle andere zendingen die op dat moment meegingen. Veel vervoerders hebben daarom speciale voorwaarden voor het versturen van vloeibare goederen. Ze kunnen in sommige gevallen jou aansprakelijk houden voor de beschadiging van andere zendingen.

 3. Verse goederen
  Voor verse goederen hebben veel vervoerders speciale regelingen. Wanneer de zending een paar dagen langer op een depot achterblijft en het gaat rotten of schimmelen is dat natuurlijk erg vervelend. Natuurlijk zijn hier ook passende vervoerders voor te vinden.

 4. Gevaarlijke goederen
  Zuren, brandbare of explosieve goederen worden vaak al van tevoren geweigerd als je deze mee wilt geven aan een normale vervoersdienst. Zorg dat je de juiste goederen met de juiste vervoerder meestuurt om nare ongelukken en eventuele aansprakelijkheid te voorkomen.

Altijd een oplossing die het beste bij je past

We doen er alles aan om je zendingen zo eenvoudig en goed mogelijk te laten verlopen. Heb je een vraag of ben je benieuwd hoe je je verzendproces nog meer optimaliseert? Neem dan contact op met een van onze experts. Ze denken graag
met je mee! 

Activeer je account binnen enkele minuten en start direct met slimmer verzenden.