Meer vertragingen, maar niet meer zorgen!

Eerste hulp bij vertraagde zendingen

In het artikel ‘het belang van goed een retourbeleid’ kwam al sterk naar voren dat heel e-commerce land een gigantische groeispurt doormaakt als gevolg van het coronavirus. Het aantal pakketzendingen ligt op dit moment aanzienlijk hoger en heeft de Black Friday en Cyber Monday drukte inmiddels allang overtroffen. Ondanks de enorme inspanningen van vervoerders, leidt deze aanhoudende stroom e-commerce orders meer en meer tot forse vertragingen. Dit bemerkt ook Logistiek.nl en PostNL, zij waarschuwen voor vertragingen in de pakketbezorging en chauffeurs staan onder extreme druk. Doordat in tijden van corona de belofte ‘vandaag besteld, morgen in huis’ vaak niet waargemaakt kan worden, voelen zij de hete adem van de consument die steeds meer vragen gaan stellen over waar de zending blijft. Als online retailer zal dit ook binnen je eigen onderneming niet onopgemerkt blijven, de kans is groot dat je customer serviceafdeling overspoeld wordt met de vraag ‘waar blijft mijn zending’. Hoe zorg je er nu voor dat meer vertragingen niet meer zorgen opleveren en je hierdoor niet in de stress raakt?  Nou, dat is simpel! Ga verzenden met Wuunder!

EEN GOEDE VOORBEREIDING IS HET HALVE WERK

‘Een goede voorbereiding is het halve werk’, dat zeggen ze niet voor niets. Hoe beter je anticipeert op de huidige situatie, hoe groter de kans dat de bezorging van je pakketten soepel verloopt. In dit artikel delen we daarom graag wat we voor je kunnen doen, zodat we niet alleen jou als online retailer kunnen helpen, maar ook je klanten tevreden kunnen houden.

 
Stap1
 

al je zendingen proactief opgevolgd

 Hoewel vertragingen in deze tijd onvermijdelijk zijn, proberen we de ‘pijn’ voor zowel je eigen onderneming als je klanten zo veel als mogelijk te verzachten. We houden iedere zending nauwkeurig in de gaten waardoor we zendingen die vertragingen hebben opgelopen direct onderscheppen Zodra we een vertraging signaleren, komen we direct in actie zonder dat je daarvoor opdracht hoeft te geven. We melden de vertraging direct bij je klant en nemen contact op met de vervoerder. De status van de zending sturen we direct naar je dashboard zodat je ook als verzender direct ziet dat we er mee bezig zijn. Zo is iedereen volledig op de hoogte over de voortgang van de zending en voorkomt dit een hoop vervelende situaties. Uiteraard geven we niet op en blijven we dit doen totdat de zending daadwerkelijk op de eindbestemming is afgeleverd.

Deze service is gratis beschikbaar wanneer je gebruikmaakt van de voordelige vervoerscontracten van Wuunder. Natuurlijk is het ook mogelijk om deze service te activeren op je eigen vervoerscontract

 
Stap2
 

Blijf de vraag 'waar blijft mijn zending' een stap voor...

Proactief klanten informeren

Zeker in tijden van corona, is er een realistische kans dat je als online retailer ook een stijging in het aantal orders ervaart. Dat is natuurlijk fantastisch! Toch resulteert dit bij veel online retailers ook voor extreme drukte. Goed communiceren met je klanten is altijd belangrijk, maar in deze situatie helemaal. Hoe oneerlijk ook, zodra je pakketten langer onderweg zijn dan dat je beloofd, kan dit leiden tot imagoschade voor je bedrijf. En dat is wel het laatste wat je wilt! Door open en eerlijk te communiceren richting je klanten, creëer je in de meeste gevallen meer begrip voor de situatie. Loop je als online retailer volledig over in je werkzaamheden en weet je niet meer waar je de tijd vandaan moet halen om alle vragen van je klanten te beantwoorden? Dan hebben we mogelijk dé oplossing! 

Activeer onze meertalige customer service en alle transport gerelateerde vragen van je klanten worden direct naar ons doorgestuurd. Het enige wat je hoeft te doen is je telefoon door te schakelen en we nemen gewoon op met je bedrijfsnaam. Dit levert je niet alleen meer tevreden klanten op, maar scheelt je ook een berg aan vragen op je customer serviceafdeling.

 
Stap3
 

VERKLEIN HET RISICO OP VERTRAGINGEN

Wanneer je in tijden van corona een pakketje verstuurt, dien je rekening te houden met gemiddeld een verdubbeling van de looptijd. Om de bezorging in de huidige omstandigheden toch zo soepel mogelijk te laten verlopen, raden we je als online retailer aan om je niet te begrenzen aan één vervoerder. Door meerdere vervoerders met elkaar te combineren, speel je slim in op de specialiteiten per vervoerder en verminder je het risico op vertragingen in je onderneming. Gebruik pakketvervoerders voor orders die er wat langer over mogen doen, Express vervoerders voor pakketten die de volgende dag op plaats van bestemming moeten arriveren en schakel Sameday vervoerders in als de zending dezelfde dag nog moet worden afgeleverd.

Door met Wuunder te gaan verzenden, krijg je onbeperkt toegang tot meer dan 300 vervoerders en 10.000 verschillende verzendopties en kun je eindeloos combineren. Ben je een twijfelaar? Geen probleem. Je switcht met één klik van vervoerder of verzendoptie, zonder limiet.  Voor meer duidelijkheid en rust voor je eigen onderneming, is het ook mogelijk om je klant in de check-out zelf de manier van bezorging te laten kiezen. Appeltje, eitje!

zeg definitief gedag tegen verzendstress!

Wat je hierboven gelezen hebt, is slechts nog maar een greep van wat we je voor je onderneming kunnen betekenen. Iedere dag willen we nét die stap extra zetten om je nóg beter te bedienen met unieke persoonlijke services. Waarom? Omdat we je dolgraag willen ondersteunen om het verzendproces in je onderneming zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

Benieuwd wat we nog meer kunnen bieden op het gebied van zorgeloos versturen of wil je weten hoe we je kunnen helpen bij het besparen van tijd, geld én zorgen? Waar wacht je nog op! Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en we gaan samen op zoek hoe we de grootste uitdagingen in je onderneming kunnen trotseren!