Zorgeloos versturen voor verzenders

Wuunder coördineert en Communiceert

Bespaar tijd, geld en onnodige frustraties door de unieke service van Wuunder: het proactief volgen van je zendingen. We houden iedere zending van ophaling tot aflevering nauwkeurig in de gaten en ondernemen bij problemen direct actie richting de vervoerder, de verzender of de ontvanger zonder dat je daarvoor opdracht hoeft te geven. Of het nu gaat om problemen zoals een niet opgehaalde zending, een vertraging, een verloren zending of een door de ontvanger onjuist ingevuld adres, we nemen je al dit werk uit handen. Daarnaast houden we je klanten ook proactief op de hoogte over de voortgang van de zending. Hierdoor hou je stiekem enorm veel tijd over die je aan het ondernemen zelf kunt besteden.

Deze service is gratis beschikbaar wanneer je gebruikmaakt van de voordelige vervoerscontracten van Wuunder. Natuurlijk is het ook mogelijk om deze service te activeren op je eigen vervoerscontract

Want waarom moeilijk doen als het Wuunder kan?

Zodra je een verzendlabel hebt geprint, sturen we een e-mail richting de ontvanger, zodat deze de zending kan volgen. Deze e-mail kan verstuurd worden in het Nederlands, Duits, Engels of Frans. In de e-mail staat naast het afleveradres en de inhoud van de zending, ook een foto van de bestelling (als je een verzendmodule gebruikt) en een persoonlijke tekst. Stuur je meerdere zendingen in één keer naar de ontvanger dan zorgen we dat de ontvanger maar één e-mail krijgt. Het is natuurlijk mogelijk om deze e-mail verder te personaliseren in je eigen huisstijl of te versturen vanuit je eigen mailbox. 

We vertroetelen de ontvanger

We zijn je pitbull richting de vervoerders

Elk probleem wat zich voordoet tijdens het transport, daar zetten we onze tanden in. Of het nu gaat om een niet opgehaalde zending, een verloren zending of een ander transportprobleem, we gaan direct voor je aan de slag. Wanneer we de vervoerder, de verzendende partij of de ontvanger benaderen, blijven we net zolang bellen en e-mailen totdat we een gepast antwoord krijgen en ze actie gaan ondernemen. 

We helpen de verzender met het managen van het transport

OPHALEN

VERTRAGINGen

transportProblemen

geld terug krijgen

Herinneringen

Retouren

We controleren of ophalingen goed zijn uitgevoerd

Altijd een extra oogje in het zeil

Wanneer een zending klaarstaat om af te reizen naar de eindbestemming, bewaken we of de zending daadwerkelijk door de chauffeur wordt opgehaald. Zodra we zien dat dit voor al je zendingen niet het geval is, trekken we dit direct bij je na. Mocht je dit bevestigen, boeken we direct een nieuwe ophaling. Als we zien dat een specifieke zending niet is opgehaald, nemen we direct contact met je op om te vragen of deze wel is opgestuurd. Deze service geven we niet alleen op je eigen locatie, maar ook op de locatie van je leverancier of je klant. Dit is met name super handig wanneer je retouren wilt laten ophalen.  Kortom: je hoeft nooit meer zelf in de gaten te houden of chauffeurs bij verschillende vervoerders langs zijn geweest en je zendingen hebben opgehaald. 

We controleren natuurlijk ook of zendingen die bij een Parcelshop zijn afgeleverd, worden opgehaald door de vervoerder.

eerste hulp bij vertragingen

Hoewel vertragingen onvermijdelijk zijn, proberen we het ongemak ervan zo veel mogelijk te beperken. We weten namelijk als geen ander hoe tijdrovend en vervelend het kan zijn om zelf contact op te moeten nemen met de vervoerder om te achterhalen waar de zending blijft. Doordat we iedere zending op de voet volgen, onderscheppen we direct de zendingen die vertraging hebben opgelopen en nemen dit werk volledig van je over. Dit geldt ook voor de zendingen die onverhoopt retour komen. Zodra we een vertraging signaleren, geven we de vervoerder één extra werkdag om het zelf op te lossen. Mocht het niet opgelost zijn, dan nemen we direct contact op met de vervoerder met de vraag wat er met de zending aan de hand is.

Wanneer de vertraging is opgelopen, doordat je zelf per ongeluk een fout hebt gemaakt zoals een vergeten mee te geven zending of het opsturen van een non-EU zending zonder de juiste papieren (commerciële factuur), signaleren we dit uiteraard ook meteen. Mocht dit het geval zijn, zullen we je hier direct over informeren.

transportproblemen lossen we in 'no time' voor je op

Proactief klanten informeren

Wanneer we signaleren dat de vervoerder de zending niet volgens afspraak heeft kunnen leveren, gaan we direct op onderzoek uit. De meest voorkomende reden is een onjuist ingevuld adres. In dat geval sturen we een e-mail naar de ontvanger om het juiste adres te achterhalen. De aanvullende informatie om het adres te kunnen vinden of de gewijzigde adresgegevens sturen we vervolgens direct door aan de vervoerder zodat de zending nogmaals kan worden afgeleverd. Dit scheelt je niet alleen een hoop telefoontjes van boze ontvangers, maar ook een berg tijd doordat je nooit meer zelf de nieuwe adressen hoeft door te geven aan de vervoerder.

Natuurlijk kan het ook andere redenen hebben waarom het afleveren van je zending is misgaan, zoals een zending die na de eerste afleverpoging direct retour komt, zonder bezorgpoging meteen naar een Parcelshop wordt gebracht of als de ontvanger totaal geen idee waar de zending is afgeleverd wegens gebrek aan communicatie van de vervoerder. Dan nemen we ook direct contact op met de vervoerder om dit probleem op te lossen. Mocht een vervoerder aangeven dat de zending op het afleveradres is geweigerd, trekken we dit direct na bij de ontvanger. Zodra dit niet het geval is, gaan we direct aan de slag om ook dit op te lossen.

We doen er alles aan om je geld terug te krijgen

Soms kan het gebeuren dat zendingen ergens in de bezorgmachine verloren, gestolen of beschadigd raken, hoe graag we dit ook willen voorkomen. Wanneer we deze problemen signaleren, gaan we direct om opheldering vragen bij de vervoerder. Mocht het gaan om een beschadigde zending, zorgen we dat de zending retour wordt gestuurd. Dit communiceren we zowel richting je eigen onderneming als de ontvanger.

Vervolgens starten we op jouw verzoek direct een claimproces richting de vervoerder om de schade te verhalen en je geld terug te krijgen. Wanneer een vervoerder je gekozen transportservice niet op de juiste wijze heeft uitgevoerd, vragen we ook een credit aan. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen is het opsturen van de inkoopfactuur, foto’s van de retour gekomen zending die is beschadiging en eventueel het afgiftebewijs. Voor zendingen die onterecht retour zijn gekomen, proberen we de kosten van de heen- en terugweg plus de gekregen boete van de vervoerder te verhalen bij de vervoerder. Hierdoor hopen we de ‘pijn’ zo veel als mogelijk voor je te verzachten.

Ook deze service is gratis wanneer je gebruikmaakt van de vervoerscontracten van Wuunder. Natuurlijk is het ook mogelijk om deze service te activeren op je eigen vervoerscontract.

 

we sturen een herinnering naar de ontvanger om retouren te voorkomen

Printen vanuit je vertrouwde werkomgeving

Binnen deze service houden we je klanten nauwkeurig op de hoogte over hun bestellingen. Hierdoor proberen we het aantal zendingen die retour komen te beperken. Zodra de zending is afgeleverd bij een Parcelshop of afhaalpunt, krijgt de ontvanger een bericht dat de zending kan worden opgehaald.  Wanneer we signaleren dat de zending na drie werkdagen nog niet is opgehaald, sturen we de ontvanger een herinneringsmail om hen te attenderen op het afhalen van het pakket. Indien mogelijk vragen we de vervoerder om de zending langer te bewaren in de Parcelshop of het afhaalpunt. Hiermee proberen we te voorkomen dat zendingen retour komen. Dit is helaas wel afhankelijk van de flexibiliteit van de vervoerder. 

We zorgen dat de ophaling van je retouren op rolletjes verloopt

Wanneer een zending retour moet komen, is dit via onze slimme verzendsoftware in ‘no time’ geregeld. Met één druk op de knop regel je dat een zending retour komt op de manier die jij wilt: via een parcelshop of door een ophaling op de locatie van de klant. Wanneer de ophaling is geregeld, bewaken we of de ontvanger de zending daadwerkelijk aan de chauffeur heeft meegegeven. Daarna volgen we iedere zending op de voet en nemen we direct contact op met de vervoerder zodra we een vertraging signaleren. Mocht er iets mis gaan tijdens de retourlevering, vragen we indien mogelijk een credit aan voor de eventuele schade of diefstal die is ontstaan.

Zendingen volgen

Volg je zendingen met het grootste gemak

Vergroot de controle in het transportproces en volg je zendingen op de manier die jij wilt. Alle zendingen via verschillende vervoerders bewaak je vanuit MyWuunder, je eigen vertrouwde webshop-werkomgeving, de API of via je mobiel. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Combineer met andere Wuunder services?

Wuunder coördineert niet allen je hele transport en communiceert richting verzenders, vervoerders en je magazijn of dropshipping locaties. We kunnen nog veel verder gaan! We regelen de fulfilment van je orders, maar beantwoorden ook graag alle telefonische transport vragen. Gebruik je je eigen transport contract dan kun je Wuunder de factuur van de vervoerder laten controleren. Wij vragen voor jou de onterecht gefactureerde zendingen terug bij de vervoerders. Neem een kijkje op de pagina over de extra services.

Activeer je account binnen enkele minuten en start direct met slimmer verzenden.