Zorgeloos versturen voor vervoerders

Wuunder coördineert en Communiceert

Bespaar jezelf een overload aan telefoontjes, e-mailtjes en frustraties en wees zowel de ontvanger als de verzender een stap voor. Doordat de verzender zijn logistieke proces bij ons heeft ondergebracht, kunnen we zorgen voor een efficiënte communicatie met vervoerders zodat jullie alleen nog maar worden gecontacteerd over zaken die écht relevant zijn. We houden iedere zending van ophaling tot aflevering nauwkeurig in de gaten en ondernemen bij problemen direct actie richting jou als vervoerder zonder dat de verzender of de ontvanger daarvoor opdracht hoeft te geven. Zodra we uitsluitsel van je krijgen, communiceren we de voortgang direct richting beide partijen zonder dat je daar zelf iets voor hoeft te doen.

Deze service is gratis beschikbaar voor verzenders die  gebruik maken van de voordelige vervoerscontracten van Wuunder. Natuurlijk is het ook mogelijk om deze service te activeren op je eigen vervoerscontract

Want waarom moeilijk doen als het Wuunder kan?

We zorgen voor een efficiënte communicatie

Elk probleem wat zich voortdoet tijdens het transport, daar zitten we proactief achteraan. Of we nu signaleren dat een zending niet is opgehaald, verloren is geraakt of onjuist is afgeleverd, we nemen direct contact met je op om de situatie op te lossen. We nemen niet alleen  de communicatie richting de verzender en de ontvanger volledig van je over, maar laten ook pas situaties hoger oplopen als dit echt nodig is. Hierdoor hou je stiekem enorm veel tijd over die je aan het managen van je transport kunt besteden.

welke werkzaamheden nemen we je allemaal uit handen?

OPHALEN

VERTRAGINGen

transportProblemen

crediteren

Herrinneringen

Retouren

we controleren of de ophaling IS uitgevoerd

Altijd een extra oogje in het zeil

Wanneer de verzender aangeeft dat de zending klaarstaat om af te reizen naar de eindbestemming, bewaken we of de zending daadwerkelijk door je wordt opgehaald. Mocht dit om welke reden dan ook niet het geval zijn, nemen we namens de verzender direct contact met je op om je te attenderen om de ophaling alsnog uit te voeren. Zodra de zending in ontvangst is genomen, veranderen we de track-en-trace status direct naar ‘onderweg’. Hierdoor is de ontvanger volledig op de hoogte over de zending en zullen het aantal telefoontjes en e-mailtjes met de vraag ‘is mijn bestelling opgestuurd’ op je afdeling sterk verminderen.

we attenderen je op vertragingen

Hoewel vertragingen onvermijdelijk zijn, proberen we het ongemak ervan zo veel mogelijk voor je te beperken. We begrijpen namelijk als geen ander hoe tijdrovend het kan zijn om continu te worden overspoeld met de vraag waar de zending blijft. Doordat we iedere zending op de voet volgen, onderscheppen we mogelijke vertragingen direct en nemen we je veel werk uit handen. Zodra we een vertraging signaleren, krijg je één extra werkdag om het zelf op te lossen. Mocht het dan nog niet zijn opgelost, nemen we direct contact met je op om te vragen wat er met de zending aan de hand is en om actie te ondernemen. De voortgang communiceren we vervolgens direct naar de verzender en de ontvanger, waardoor we zowel de verzender als de ontvanger een stap voor blijven.

 

transportproblemen zitten we proactief achteraan

Proactief klanten informeren

Wanneer we signaleren dat je de zending niet volgens afspraak hebt kunnen leveren, gaan we direct op onderzoek uit. De meest voorkomende reden is een onjuist ingevuld adres. In dat geval sturen we een e-mail naar de ontvanger om het juiste adres te achterhalen. De aanvullende informatie om het adres te kunnen vinden of de gewijzigde adresgegevens geven we vervolgens direct aan je door zodat je nogmaals een poging kan wagen om de zending succesvol af te leveren. Dit scheelt je niet alleen een berg uitzoekwerk, maar ook een hoop boze telefoontjes van ontvangers die de vraag ‘waar blijft mijn zending’ beantwoord willen krijgen. 

Natuurlijk kan het ook een andere reden hebben waarom het afleveren van een zending niet goed is gegaan, zoals dat je een zending na de eerste afleverpoging direct retour laat komen, je een zending zonder bezorgpoging direct naar een Parcelshop brengt of als de ontvanger totaal geen idee heeft waar de zending is afgeleverd omdat je dit bent vergeten te communiceren. Dan nemen we ook direct contact met je op om dit probleem op te lossen. Mocht je aangeven dat de zending op het afleveradres is geweigerd, dan trekken we dit meteen na bij de ontvanger. Zodra dit niet het geval is, vragen we je om de zending alsnog aan te bieden.

we helpen om het overzicht in je claims en credits te vergroten

Soms kan het voorkomen dat een zending tijdens het transport verloren, gestolen of beschadigd raakt. Dat is al vervelend genoeg, daarom helpen we je om de werkzaamheden voor je claims en credits beter te organiseren. Mochten we zo’n probleem signaleren, gaan we als eerste bij je om opheldering vragen. Wanneer het gaat om een beschadigde zending, vragen we je om de zending retour te brengen naar de verzender. Je hoeft hier zelf niemand over te informeren, de communicatie richting de verzender en de ontvanger nemen we volledig van je over.

Vervolgens dienen we op verzoek van de verzender een claim bij je in om de schade te verhalen en vergoedt te krijgen. Wanneer je de gekozen transportservice niet op de juiste wijze hebt uitgevoerd, vragen we een credit aan. Het verzamelen van alle benodigdheden zoals de inkoopfactuur, foto’s van de beschadigde zending die retour is gekomen en eventueel het afgiftebewijs nemen wij geheel voor onze rekening. Wanneer blijkt dat je een zending onterecht retour hebt laten komen, ondernemen we ook actie en verhalen we de kosten van de heen- en terugweg plus de door je opgelegde boete. Doordat we dit volledig namens de verzender doen, vergroten we de structuur en het overzicht van alle claims op de afdeling. 

we sturen een herinnering naar de ontvanger om retouren te voorkomen

Printen vanuit je vertrouwde werkomgeving

Het laatste wat je wilt is dat je een zending wegens gebrek aan communicatie onnodig retour laat komen. Dit proberen we te voorkomen door ontvangers hier nauwkeurig over te informeren. Wanneer we signaleren dat de zending na drie werkdagen nog niet is opgehaald, sturen we de ontvanger een herinneringsmail om hen te attenderen op het afhalen van het pakket. Wanneer de ontvanger aangeeft het niet te halen om binnen zeven dagen de zending op te halen, vragen we aan je of je de zending wat langer in de Parcelshop of het afhaalpunt kunt bewaren. Hiermee proberen we het aantal ritjes voor zendingen die retour komen flink te verminderen.

We houden retourzendingen nauwkeurig in de gaten

Wanneer de verzender de retourzending heeft geboekt en de ophaling heeft geregeld, bewaken we of de ontvanger de zending daadwerkelijk aan je heeft meegegeven. Zodra dit het geval is, volgen we iedere zending op de voet en nemen we direct contact met je op zodra we een vertraging signaleren. Mocht er iets misgaan tijdens de retourlevering, vragen we op verzoek van de verzender een credit aan voor de eventuele schade of diefstal die is ontstaan.

Activeer je account binnen enkele minuten en start direct met slimmer verzenden.