Bel me terug

WUUNDER TECHNICAL MANUAL

Retour sturen in een muisklik

Geef je klanten keuze als ze een bestelling retour willen sturen. Niet alleen kan er via verschillende vervoerders zoals DHL, DPD en PostNl een zending retour worden gestuurd. Ook zijn er meestal vier opties per vervoerder. Wil je iets bijzonders zoals ophalen en laten afleveren buiten de Benelux? Neem dan contact met ons op.

Een retour zending volgen kan op je mobiel, browser of webshop systeem. De meest uitgebreide track & trace mogelijkheid vind je in het MyWuunder (receiving). Lees hier meer over het volgen van een zending.

Retour laten sturen via een parcelshop (je klant print het retourlabel)

Als je een verstuurde zending retour wilt laten komen dan ga je naar het Send overzicht in MyWuunder (shipments). Zoek je zending en klik op het "retour icoon" in de Actions kolom. We zetten automatisch de zending op "Geef af in een parcelshop".

Als je bij het afzender adres een e-mail opgeeft van de verzender dan stuur je automatisch een retour label naar je klant. Het enige dat je klant hoeft te doen is het retourabel printen en de zending afgeven in een van de parcelshops van de gekozen vervoerder.

Als een zending te groot is voor retourzenden via een parcelshop (we tonen dan geen mogelijkheden) en kun je de zending altijd laten ophalen bij de klant zelf.

Wil je een retourlabel direct meesturen bij de bestelling dan kan dat natuurlijk ook. Je betaalt alleen voor zendingen die daadwerkelijk retour zijn gezonden.

Retour laten sturen via een parcelshop (Wuunder print het retourlabel)

Als je een verstuurde zending retour wilt laten komen dan ga je naar het Send overzicht in MyWuunder (shipments). Zoek je zending en klik op het "retour icoon" in de Actions kolom. We zetten automatisch de zending op "Geef af in een parcelshop".

Als je bij het afzender adres het e-mail opgeeft van Wuunder dan sturen wij automatisch een retour label per post naar je klant. Het enige dat je klant hoeft te doen is het retourlabel op de zending te plakken en af te geven in een van de parcelshops van de gekozen vervoerder. Activeer deze service via onze klantenservice afdeling.

Op laten halen door de vervoerder (de vervoerder print het retourlabel)

In vrijwel alle landen in de wereld is het via specifieke vervoerders mogelijk om zendingen op te laten halen waarbij de chauffeur het retourlabel print. Je klant hoeft de retourzending alleen nog maar mee te geven. Dit is bij de meeste vervoerders nog een handmatig proces. Neem daarom even contact met ons op.

Op laten halen door de vervoerder (je klant print het retourlabel)

Als je een verstuurde zending retour wilt laten komen dan ga je naar het Send overzicht in MyWuunder (shipments). Zoek je zending en klik op het "retour icoon" in de Actions kolom. Klik daarna op "Geef af in een parcelshop".

Als je bij het afzender adres een e-mail opgeeft van de verzender dan stuur je automatisch een retour label naar je klant. Het enige dat je klant hoeft te doen is het verzendlabel te printen en de zending mee te geven met de chauffeur.

Wij regelen automatisch dat de zending door de vervoerder wordt opgehaald bij je klant. Dit kan zowel op een prive als zakelijk adres.

Goed om te weten!

Wil je zelf het verzendlabel naar je klant e-mailen dan gebruik je je eigen e-mail adres bij de contactgegevens van de verzender of download het verzendlabel “via het Receiver overzicht”. Click hier op het chat wolkje van de retour zending en daarna op de link naar het verzendlabel.

Wil je regelmatig veel zendingen versturen vanaf een leverancier (dropshipments) en wil je de chauffeur laten tekenen voor ontvangst van de zendingen? Stel dan vaste ophaaladressen in. Wij regelen voor jou de ad-hoc of dagelijkse ophaling vanaf deze adressen. Lees hier meer.

Met Wuunder heb je altijd de beste prijs voor je zending.

Altijd. Overal. Voor iedereen.

Voor onderweg: boek en volg je zending eenvoudig via mobiel of tablet.
Voor op kantoor: boek en volg je zendingen via de webbrowser op je computer.
Voor in het magazijn: werk er mee op je mobiel, computer of via api-connectie.
Voor in je webshop: via plug-in, extensies of api al je zendingen en retouren snel geregeld.

       

Je zending in minder dan 60 seconden geregeld, dat noemen we nou efficiënt werken. We laten je direct een overzicht zien van de drie scherpste tarieven inclusief toeslagen en halen je zendingen gratis op. Zo bespaar je tijd wat je in je onderneming zelf kunt steken.

Shipping with DHL
Shipping with bpost
Shipping with DPD
Shipping with FedEx Express
Shipping with Post NL
Shipping with Rhenus
Shipping with TNT
Shipping with UPS
Shipping with GLS
Shipping with Red je Pakketje
Shipping with DHL
Shipping with bpost
Shipping with DPD
Shipping with FedEx Express
Shipping with Post NL
Shipping with Rhenus
Shipping with TNT
Shipping with UPS
Shipping with GLS
Shipping with Red je Pakketje